ATENȚIE! Un nou malware Android numit Flubot se răspândește cu rapiditate prin SMS. Detalii.

Formular de căutare

Atentie! Malware Android

În ultimele zile circulă un malware, prin SMS, care pretinde că un pachet este pe drum, te îndeamnă sa dai click pe un link și să instalezi o aplicație pentru urmărirea livrării coletului fictiv. 
Dacă primești un astfel de SMS, îți recomandăm să nu accesezi linkul, să nu instalezi aplicația și să ștergi mesajul.


Malware-ul FluBot fură parole și informații de conectare la conturile tale online, detalii personale și informații bancare.
Informațiile sunt utilizate pentru a efectua plăți, preluarea contului și furtul de identitate online. Toate acestea se fac fără cunoștiința utilizatorilor.
 

În cazul în care crezi că telefonul a fost infectat, venim in sprijinul tau cu urmatoarele recomandari care vizeaza eliminarea virusului din sistemul de operare a telefonului tau:

  • Poti activa Google Play Protect sau un program similar, care permite stergerea programelor malware, cu pastrarea datelor din telefon
  • Dacă acest lucru nu funcționează, poti efectua o resetare completa a dispozitivului la setările din fabrică.
    Atenție! Daca optezi pentru resetarea completa, aceasta operatiune va șterge toate datele, inclusiv fotografiile și aplicațiile de pe telefon, care nu vor mai putea fi recuperate.
  • In cazul in care decizi sa initiezi resetarea, nu efectua o copie de rezerva înainte de revenirea la setările din fabrica, deoarece va face și o copie de rezervă a malware-ului.

Pentru a evita infectarea telefonului, îți recomandăm să instalezi întotdeauna doar aplicații de mobil care provin din magazinele de aplicații oficiale si recunoscute, precum Play Store sau App Store.