Formular de căutare

Transferuri prin Western Union

Accesibil

serviciul Western Union este disponibil la orice agenţie, ATM/MBA BRD sau prin serviciile MyBRD de internet si mobile banking

Sigur

detaliile transferului sunt cunoscute doar de către expeditor / beneficiar

Rapid

sumele pot fi încasate în cateva minute de la expediere în/din orice colţ al lumii

Simplu

sumele se pot transmite sau ridica fără a mai fi necesară completarea unui formular

Flexibil

tranzacţiile se derulează în Lei / EUR

Începând cu data de 19 august 2019 serviciul de transfer de bani Western Union® nu mai este disponibil în agențiile BRD. Pentru a continua să primiți bani prin Western Union® puteți solicita expeditorului să vă trimită bani direct în contul bancar de la orice agenție Western Union® care oferă acest serviciu în Romania și/sau străinătate. Va trebui doar să vă asigurați că expeditorul cunoaște contul dumneavoastră bancar. Pentru mai multe informații accesați www.westernunion.com/ro sau sunați la 0800 801 044 disponibil de luni până vineri, între orele 09:00 și 21:00. Vă mulțumim pentru întelegere și ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de această situație.

 

Ce îţi permite serviciul Western Union?

 

Serviciul Western Union este disponibil la ATM 24/7 dacă ai un card emis de BRD.

Trimiţi şi primeşti

bani în/din străinătate sau pe teritoriul României

Încasare rapidă

banii ajung la destinaţie în doar câteva minute

Încasări la ATM 

acces pe loc la bani prin Western Union la ATM

Încasări prin MyBRD Mobile/Net

acces pe loc la bani prin serviciile MyBRD Net / MyBRD Mobile

 

Tutorial video transferuri Western Union

 

Cum trimiţi/primeşti bani?

Pentru a primi bani

- Pentru a primi o sumă de bani prin serviciile Western Union, expeditorul trebuie să-ţi transmită urmatoarele infomaţii: data operaţiunii de trimitere a banilor, numele acestuia, ţara de expediere, suma trimisă, numărul de control al transferului (MTCN - Money Transfer Control Number). Ulterior, te aşteptăm în cea mai apropiată agenţie BRD, la orice ATM / MBA din reţeaua BRD sau direct prin serviciile MyBRD Net/Mobile pentru a primi suma trimisă.

- Pentru a realiza în siguranţă transferul, operatorul BRD îţi va verifica actul de identitate şi va verifica existenţa unui transfer pe numele tău. În caz pozitiv, banii îţi vor fi înmanaţi pe loc.

Suma maximă ce poate fi plătită prin Western Union este echivalentul în EUR sau RON a 10.000 USD/ persoană/ tranzacţie/ zi


Pentru a trimite bani

- Pentru a trimite bani prin serviciul Western Union te aşteptăm în cea mai apropiată agenţie BRD. De asemenea este necesar să ne transmiţi următoarele informaţii: numele şi prenumele persoanei care primeşte banii, ţara de destinaţie şi să ai un act de identitate valabil. Ulterior operatorul BRD completează în aplicaţie datele necesare realizării transferului (suma de transferat, numele destinatarului şi al expeditorului, etc) şi îţi va înmâna chitanţa ce conţine numărul de control (MTCN - Money Transfer Control Number).
- Pentru a recepţiona suma, destinatarul trebuie să cunoască numele expeditorului, ţara de unde s-au trimis banii, suma şi numărul de control al transferului (MTCN).
- Este important de ştiut că la suma pe care doreşti să o trimiţi se adaugă şi comisionul dedicat operaţiunii.

Suma maximă ce poate fi trimisă prin Western Union este echivalentul în EUR sau RON a 10.000 USD/ persoană/ tranzacţie/ zi

 

Comisioane şi condiţii

Tarife și comisioane Western Union descarcă
Termeni și Condiții descarcă
Declaratie de confidentialitate descarcă