Formular de căutare

Creditul Expresso pentru renovare - Cristina Joia

Cristina Joia, încântată!

Ca designer, îmi place să mixez stiluri, să am o piesă unicat în fiecare ambient, iar dacă asta nu se poate, măcar o culoare accent. Fiecare casă pe care o amenajez aș vrea să transmită ceva, ca și arta mea. Dacă tratezi materia brută cu emoție (placări, mobilier, pereți), poveștile ulterioare se pot construi frumos în acel spațiu.


Cum să mărești vizual spațiul

Într-un apartament mic, piesele de mobilier trebuie să îndeplinească cel puțin două funcții atunci când este necesar.
Alege, de exemplu, măsuțe sau tabureți cu spațiu de depozitare și canapele cu mecanism de extindere, pentru a elimina nevoia mobilierului suplimentar.

Lumina naturală este extrem de prețioasă într-o încăpere mică, pentru că o face să pară mai spațioasă. Amplasează pe peretele opus ferestrei o oglindă pentru a amplifica luminozitatea.

O senzație de continuitate se poate obține cu ajutorul mobilierului cu picioare, care nu acoperă pardoseala ca un bloc solid. În felul acesta, privirea nu se oprește brusc la baza diverselor obiecte, ci poate merge mai departe.

Creează culoare de trecere cât mai fluide prin fiecare încăpere. Un cămin primitor este un cămin prin care te poți deplasa nestingherit .

Adaugă în decor suprafețe transparente, care permit luminii să dezvăluie liniile, formele și texturile obiectelor.

Evită să combini prea multe culori, pentru că asta încarcă vizual spațiul.

Elimină liniile de demarcație între perdele și pereți, alegând perdele în aceeași nuanță cu vopseaua.

Montează galeria chiar aproape de tavan și alege perdele lungi până la podea, tot pentru a înălța vizual spațiul.

Alege pentru pereți finisaje în degrade, cu nuanță mai deschisă în partea dinspre tavan sau un tapet cu dungi verticale.


Cum integrezi mobilierul vintage într-un spațiu modern

Recondiționarea mobilei este unul dintre cele mai populare trenduri în amenajările de interior.
De multe ori, punctul central al unui decor elegant și original poate fi tocmai acel obiect cu o poveste impresionantă, care era cât pe-aci să fie aruncat, când am putea să-i redăm strălucirea și funcționalitatea. Pentru a obține un contrast cu restul mobilierului, îl poți vopsi într-o culoare neon.  Prin forma clasică a respectivei piese, vei obține un design fusion cu accente eclectice.

Dacă nu ați moștenit câteva piese vintage, dar iubiți ideea, puteți să le găsiți în târgurile organizate în weekend de colecționari de mobilier vechi, în anticariate sau în călătorii prin țară.

Există ateliere de restaurare și recondiționare mobilier vechi, dar dacă nu sunt de valoare istorică, vă puteți dezvolta creativitatea, respectând câteva etape:

  1. Îndepărtează finisajul vechi și uzat cu ajutorul unei substanțe decapante universale, urmând să cureți vopseaua sau lacul cu un șpaclu. O altă variantă este să șlefuiești suprafață lemnului cu șmirghel.
  2. Aplică baițul sau vopseaua (de preferință mată, mai ales pentru nuanțe tari). Te poți juca și cu modele obținute cu ajutorul ștampilelor decorative sau tehnicii stencil.
  3. Dacă vrei să recondiționezi un dulap sau o comodă veche, ai la îndemână și alte soluții: poți îmbrăca obiectul de mobilier în tapet ori autocolant sau îl poți decora cu diverse decupaje de hârtie sau materiale textile, lipite cu adeziv.

Poți avea un interior cu nuanțe alb, gri și beige și o comodă vopsită în fucsia sau albastru cobalt, care va fi elementul de impact vizual în respectiva încăpere și care va oferi creativitate întregului spațiu prin scoaterea ambientului din anonimat și monoton.

Prelungind viața mobilierului vechi, te implici activ și responsabil în protejarea mediului înconjurător și, în plus, faci economii financiare.


Rolul culorilor într-un spațiu

Pentru senzația de cămin primitor și atmosfera fresh, mizează pe culori deschise și pastelate atât pentru finisaje, cât și pentru obiectele de mobilier. 
Mobilierul și pereții în nuanțe cât mai apropiate vor crea iluzia optică de pereți neocupați și mobilier neobservabil. Dulapurile se vor pierde în fundalul pereților zugrăviți în aceeași nuanță, dând senzația de liniște.

Pentru senzația de spațiu jucăuș în camerele copiilor, tavanul alb sporește luminozitatea încăperii. Pentru pentru pereți în contrast, folosește vernil, roz prăfuit, gri, greige sau un tapet cu un mix de nuanțe pastelate.
În bucătărie, inoxul folosit pe suprafețe extinse poate încărca - încearcă electrocasnice de culoare albă, suprafețe fluide de tipul sticlei, poate chiar un frigider vintage bleu pastel.
Sticla se poate folosi ca placare între blat și corpurile suspendate din bucătărie, putem avea corpurile suspendate cu uși de sticlă fumurie gen vitrină sau blatul mesei poate fi de sticlă.

Ușile dressing-uilor pot fi din sticlă vopsită într-un cod RAL sau oglindă bronze. 

Repetă o culoare de cel puțin 3 ori. Acest lucru este necesar pentru a păstra o anumită continuitate în decorul casei și pentru a oferi echilibru.

În living, nuanța canapelei se poate regăsi în cea a draperiilor și a unei lucrări de artă, lăsând covorul să fie pată de culoare. Dacă avem lustre cu auriu mat, spre exemplu, butonii mobilierului și mânerele ușilor ar trebui să fie tot auriu mat.

În dormitor, nuanța pereților majoritari poate fi aceeași cu nuanța dressing-ului și a covorului, iar patul și peretele cu accente contrastante.

În bucătărie, mobila poate avea aceeași culoare cu pereții și blatul mesei din bucătărie, iar contrastul se poate obține din blatul bucătăriei  sau contrablat, electrocasnice și culorile scaunelor.


Living open space versus bucătărie separată

Când trebuie să alegem într-un living open space versus living și bucătărie separată, există avantaje și dezavantaje, atât funcționale, cât și estetice. 
Ambele variante sunt recomandate, dar trebuie să ținem cont de niște particularități.

Bucătăria închisă
Dacă gătești sau ai o familie numeroasă, alege o bucătărie închisă, este mult mai practică. În acest caz, este foarte important că aerisirea să fie puternică și constantă, așa că asigură-te că hota pe care o achiziționezi este suficient de puternică.

Bucătăria deschisă
Bucătăria deschisă poate fi mai spectaculoasă estetic. Evident, stilul bucătăriei ar trebui să fie încorporat estetic în living. 

Alege tonuri neutre și integrează mobilierului de bucătărie cu cel media din punct de vedere vizual.

Un living de tip open space cu insulă și bucătărie poate fi un spațiu excelent pentru socializare, petreceri și poate constitui un element  de design inedit, mai ales dacă este iluminată scenografic.

Contactează-ne
Sau aplică 100% online în timpul orelor de program

*Rata dobânzii este cuprinsă între 8,95% și 17,77% și este oferită clienților în funcție de o serie de elemente avute în vedere în analiza cererii de credit, precum istoricul relației cu banca, vechimea și stabilitatea la locul de muncă, constanta veniturilor, existenta unui istoric de creditare și modul în care au fost rambursate creditele deținute până în prezent etc. 

Exemplu reprezentativ valabil la 05.07.2022, calculat pentru un credit de nevoi personale EXPRESSO, în valoare de 35.000 lei, acordat pe o perioadă de 5 ani și rambursat în 60 de rate lunare egale, cu încasarea venitului în cont BRD și contractarea unui pachet de produse și servicii: dobândă fixă de 9,99%/ an, DAE 11,93%, valoarea primei sume lunare de plată 774,98 lei, ulterior descrește ca urmare a diminuării primei de asigurare, valoarea totală plătibilă 45.847,20 lei, care include comision de analiză dosar 200 lei, administrare lunară cont curent asociat creditului zero lei (cost valabil pe perioada deținerii unui pachet de produse și servicii) și asigurarea de viaţă: 0,09% pe lună, percepută la soldul creditului (dacă optezi pentru asigurarea distribuită de BRD, în calitate de agent afiliat al Asiguratorului BRD Asigurări de Viață). În cazul în care renunți la pachetul de produse și servicii, comisionul de administrare lunară cont curent devine 6 lei. Detalii privind pachetele de produse și servicii găsești pe brd.ro/carduri și conturi/pachete de cont curent.

Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale.