Formular de căutare

Creditul Expresso pentru renovare - Omid Ghannadi

Omid Ghannadi, încântat!

Profesional, mă definesc ca fiind arhitect și designer de interior. În acest plan profesional se amestecă în fiecare zi convingerile mele personale, iubirea și responsabilitatea pe care o simt pentru lumea în care trăiesc, pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru umanitate. Aceste sentimente sunt cele care m-au purtat în toți acești ani către cariera mea.

Fiecare proiect pune accent pe specificul spațiului existent sau pe omul a cărui viață se va schimba prin forța noului context. Fie că este o viață nouă pentru un apartament vechi, o scenografie industrială sau o farmacie vintage, designul caută o atmosferă proaspătă și urbană.


Frumusețea și utilitatea unui dressing

Dressingul este acel loc la care visează toți oamenii atunci când își imaginează locuința perfectă.

Imaginea de la care pornesc oamenii de obicei este cea a unui dulap sau chiar a unei camere pline de dulapuri perfect organizate cu hainele sortate pe culori, așezate pentru a-ți alege cele mai potrivite ținute, exact ca la magazin.

Realitatea este adesea întoarsă pe dos, hainele sunt îngrămădite, ușile dulapului abia se închid din cauza lucrurilor îndesate pe unde s-a putut. Am spune că asta se întâmplă din cauza lipsei de spațiu de depozitare, însă oricât spațiu de depozitare am avea, până la urmă tot se va umple cu diverse lucruri.

Plecând de la această realitate există câteva principii ce ne pot ajuta să avem acele dulapuri frumoase și bine organizate, exact ca în pozele acelea de pe internet la care tânjim cu toții.

 1. Adaptarea garderobei la spațiul existent de depozitare. Știu, nu este ceea ce lumea vrea să audă, dar realitatea este că o garderobă frumoasă încape adesea într-un dulap mic. 
 2. Organizarea hainelor pe sezoane - este cel mai simplu mod de a avea loc pentru garderoba noastră. 
 3. Dulapuri înalte, până la tavan. Acest tip de dulap cuplat cu organizarea garderobei pe sezoane ajută la aerisirea dressing-ului. Hainele sezonului curent stau pe polițele și barele accesibile, iar partea superioară este ocupată de hainele sezonului trecut.
 4. Barele pentru umerașe sunt cel mai eficient mod de a stoca hainele fără a le șifona. Polițele sunt potrivite pentru stocarea accesoriilor, genți, bijuterii, etc.
 5. Recomand folosirea cutiilor organizatoare, eventual etichetate, pentru depozitarea acestor accesorii pe polițele dulapurilor, arată frumos și este foarte util.
 6. Recomand ușile batante pentru dulapuri, niciodată uși glisante. În lipsa spațiului pentru uși batante mai degrabă recomand draperiile decât ușile glisante. Ușile glisante sunt greu de utilizat și de multe ori se blochează și nu ne lasă sa vedem în întregime interiorul dulapului. 
 7. Iluminatul dulapului este important: spoturi orientabile, dar și iluminat încorporat în polițe sau în barele de umerașe.
 8. Obligatorie este prezența unei oglinzi înalte, aceasta poate fi de sine stătătoare, dar poate fi încorporată în spatele ușilor dulapurilor sau chiar placată pe frontul ușilor.
 9. Recomand folosirea umerașelor de calitate, de același fel: oferă o atmosferă foarte prețioasă întregului dulap.
 10. Dacă spațiul ne permite să avem o încăpere pentru dressing, atunci putem lucra la atmosfera primitoare a acesteia - o zonă de covor sau mochetă, o insulă centrală sau o mică vitrină pentru genți, pălării, bijuterii și accesorii. Putem avea acasă atmosfera unui magazin de haine prin prezența obiectelor de artă, a cărților despre istoria modei, etc. Nu recomand însă excesul de vitrine, pentru a nu dezvălui înghesuiala hainelor în interiorul dulapurilor.

Bucătăria, inima casei

Bucătăria este acel loc care ține casa vie. Încă din antichitate, zona unde se prepară hrana ocupă un loc special în adăpostul uman. Focul care încălzea locuința și ne ajuta la prepararea hranei a fost mereu cel care a coagulat familia și comunitatea în jurul său. Astăzi, în special în cultura noastră, bucătăria este un loc special unde petrecem mult timp, mai mult decât cel dedicat preparatului hranei. Din experiența mea, fiecare familie are așteptări particulare de la bucătăria proprie, dar există anumite sugestii care se aplică în general oricărei bucătării pentru a o face mai frumoasă și mai funcțională.

 1. În lipsa spațiului și cu acordul inginerilor, bucătăria se poate deschide către zona de zi, devenind parte din aceasta. Tendința deschiderii bucătăriei din încăpere separată a venit ca un ajutor pentru contextul vieților noastre de zi cu zi, pentru a ajuta familia să petreacă mai mult timp împreună chiar și atunci când se prepară hrana.
 2. Proiectarea corpurilor suprapozabile până la tavan, pentru a crește spațiul de depozitare și a scăpa de acele obiecte pe care le folosim rar și care ajungeau să stea inestetic deasupra dulapurilor. Astfel de soluții ajută ca mobilierul să nu pară un obiect volumetric pus în fața peretelui ci mai degrabă parte din volumetria spațiului în care se desfășoară bucătăria. 
 3. Recomand încastrarea frigiderului și a electrocasnicelor în frontul bucătăriei, pentru a da senzația de mai mult spațiu și mai multă organizare ambianței. Dacă este nevoie de mai mult volum pentru frigider, în locul unui model side-by-side recomand încastrarea a două frigidere. Fronturile continue ale bucătăriei ajută în augmentarea percepției vizuale. 
 4. Dacă bucătăria nu oferă suficient loc pentru o zonă de luat masa, putem organiza un snack-bar la fereastră sau în dreptul unui perete.
 5. Dacă spațiul ne permite, organizarea locului de luat masa din bucătărie poate fi o zonă de banchetă/sofa, cu o masă rotundă și, de ce nu, o carpetă.
 6. Insula de bucătărie este foarte utilă atunci când spațiul ne permite să o avem și atunci când avem nevoie de mai mult blat de lucru. Insula poate fi și loc pentru prepararea hranei, dar și o masă de dinning în toată regula. Astfel câștigăm mai mult spațiu de lucru pentru bucătărie și scăpăm de suprafață pe care o masă de dinning ar ocupa-o în mod normal într-o sufragerie. 
 7. Hota poate fi frumoasă, ca obiect de design de sine stătător, atunci când peretele este eliberat de alte depozitări. În cazul în care avem nevoie de corpuri suprapozabile pentru depozitare, hota încastrată este soluția potrivită.
 8. Pentru o senzație de profunzime, corpurile suprapozabile pot cuprinde module cu vitrină. Acestea pot fi luminate, pot avea sticlă clară sau sticlă canelată, pot fi colorate ca un vitraliu, în funcție de efectul pe care dorim să îl obținem. Dar atenție ca o astfel de soluție ar putea sa ne oblige sa ne organizam mai bine cromatic vesela și obiectele pe care depozitam în acele corpuri.
 9. Iluminatul bucătăriei este tare important, iarna se întunecă devreme și este nevoie de lumină bună în zona de gătit. Pe lângă iluminatul din tavan, recomand încastrarea de benzi LED în spatele corpurilor suprapozabile pentru a lumina direct blatul de lucru de dedesubt.

Biroul de locuință, work study from home

Pandemia a adus multe schimbări în comportamentul locuințelor noastre. Nevoia de a lucra și de a studia de acasă s-a așezat peste inabilitatea locuințelor contemporane de a oferi această încăpere dedicată.

Astăzi, majoritatea oamenilor au nevoie de o zonă de birou sau un spațiu de studiu în casele lor. Acest lucru se obține mai greu decât pare, este nevoie de mai mult decât o simplă masă pentru ca orele noastre petrecute muncind să curgă într-un mediu frumos și bine organizat.

 1. Aș începe cu nevoia de intimitate a spațiului de birou, fie că avem spațiu în casă pentru o cameră dedicată, fie avem loc doar pentru laptop, zona unde lucrăm sau studiem trebuie să fie intimă sau delimitată. Această delimitare nu necesită pereți sau uși, poate fi obținută printr-un covor sau chiar o lampă, plante sau drapaje deschise.
 2. În funcție de spațiul de care dispunem, biroul poate fi organizat într-o nișă dintr-un perete cu dulapuri sau o parte integrantă a mobilierului de TV.
 3. Dacă vorbim despre camera unui copil, biroul trebuie să fie o zonă distinctă care să se diferențieze de restul camerei.
 4. Recomand amplasarea biroului într-o zonă din casă de unde putem privi către exterior, este o perspectivă liniștitoare.
 5. De asemenea, recomand să avem în birou măcar o plantă mică, este modul artificial de a aduce natura mai aproape și cercetătorii britanici spun că este sănătos pentru minte și suflet.
 6. Biroul trebuie să fie o zonă curată și ordonată pentru a ne ajuta să ne concentrăm sau chiar complet invers, dacă asta ne ajută în liniștea universului nostru. Deși par să fie lucruri care nu țin de design, ordinea este cel mai important stil pe care îl putem aplica în casele noastre. În ajutorul acestei idei vin birourile cu spații de depozitare încorporate, unde putem depozita ascuns diverse obiecte.
 7. Cromatica zonei de studiu/work recomand să fie naturală, în culori liniștitoare ce încurajează concentrarea, ideal monocromatic.
 8. Biroul are și o parte scenografică, de set-up, mai ales pentru cei care au video-conferințe. Imaginea noastră este proiectată pe un cadru gândit dinainte, un tablou, o plantă, ceva ce este plăcut atât pentru noi cât și pentru privitori.

Camera copilului, parte integrată în design-ul locuinței

Copilul apare într-o familie în general când locuința este gata formată. Acesta își face singur loc în casă, în general ocupând o cameră numai a lui. Cu toate că pare că pretențiile estetice ale unui bebeluș nu sunt mari, studiile ne dau de înțeles că mediul în care ne creștem copiii este important.

Cum amenajăm această cameră poate fi deopotrivă amuzant și stresant, mai ales când oferta de obiecte și decorații pentru camera unui copil este infinită.

Sfatul meu general este să pornim proiectul camerei copilului de la stilul și designul general al locuinței. Așa cum copilul face parte din familia sa și camera acestuia face parte din casa familiei și este de preferat să se nască din același stil. Această unitate poate fi atinsă în mai multe feluri, putem porni la de cromatica generală a casei, stilul mobilierului, pasiunea pentru plante, etc.

 1. Cromatică liniștită - culori desaturate sau pastelate care creează o atmosferă caldă. Mintea copilului nu are nevoie de suprastimularea adusă de multitudinea de culori agresive. Copiii au deja multe jucării colorate, care umplu spațiul prin culori diferite și aprinse.
 2. Textilele - unitatea stilistică a camerei copilului poate fi obținută prin utilizarea acelorași textile din casă, fie că este vorba despre perdele, draperii, cuverturi sau nuanțe similare de perne. Avantajul folosirii textilelor pentru unitatea stilistică este că le putem schimba cu ușurință pe toate, atunci când este nevoie.
 3. Personalizarea camerei - din fericire astăzi sunt multe feluri de a individualiza o cameră a copilului. Camera copilului trebuie să fie o poveste. Copiilor le place sa aibă încăperi în camera lor, pat în formă de căsuță, perete de cățărat sau tot feluri de ascunzători prin piesele de mobilier, un fel de spațiu în spațiu. 
 4. Depozitarea - este important să avem un mediu ordonat în camera copilului, depozitarea este foarte importantă, trebuie să fie intuitivă pentru copil.
 5. Recomand realizarea unui colț interactiv, poate fi o zonă cu vopsea pe care se poate scrie cu cretă, sau o oglindă, sau un panou interactiv, o zonă pe care copilul o poate modela după placul său.
 6. Un loc de odihnă sigur și protejat – acesta este motivul pentru care patul tip căsuță sau munte a avut un așa de mare succes, copiii se simt ocrotiți.
 7. Realizarea unui colț vizibil cu cărți, acompaniat de o zonă de stat dedicată cititului.
 8. Arta în camera copilului - cred că este important să înconjurăm copilul cu artă pentru a-l invita să observe frumusețea creației umane.
 9. Iluminatul – lumina din camera copilului este foarte importantă, în special iluminatul ambiental, realizat din lampadare, lămpi de veghe sau diverse aplice interactive de pe perete. Indiferent de tipul de iluminat ales, lumina din camera copilului trebuie să fie caldă.
 10. Versatilitatea – orice fel de ambianță generală creăm în camera copilului este important să lăsăm loc pentru schimbare. Pe măsură ce copilul crește, acesta trebuie să aibă cum să își modeleze spațiul propriu.
Contactează-ne
Sau aplică 100% online în timpul orelor de program

*Rata dobânzii este cuprinsă între 8,95% și 17,77% și este oferită clienților în funcție de o serie de elemente avute în vedere în analiza cererii de credit, precum istoricul relației cu banca, vechimea și stabilitatea la locul de muncă, constanta veniturilor, existenta unui istoric de creditare și modul în care au fost rambursate creditele deținute până în prezent etc. 

Exemplu reprezentativ valabil la 05.07.2022, calculat pentru un credit de nevoi personale EXPRESSO, în valoare de 35.000 lei, acordat pe o perioadă de 5 ani și rambursat în 60 de rate lunare egale, cu încasarea venitului în cont BRD și contractarea unui pachet de produse și servicii: dobândă fixă de 9,99%/ an, DAE 11,93%, valoarea primei sume lunare de plată 774,98 lei, ulterior descrește ca urmare a diminuării primei de asigurare, valoarea totală plătibilă 45.847,20 lei, care include comision de analiză dosar 200 lei, administrare lunară cont curent asociat creditului zero lei (cost valabil pe perioada deținerii unui pachet de produse și servicii) și asigurarea de viaţă: 0,09% pe lună, percepută la soldul creditului (dacă optezi pentru asigurarea distribuită de BRD, în calitate de agent afiliat al Asiguratorului BRD Asigurări de Viață). În cazul în care renunți la pachetul de produse și servicii, comisionul de administrare lunară cont curent devine 6 lei. Detalii privind pachetele de produse și servicii găsești pe brd.ro/carduri și conturi/pachete de cont curent.

Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale.