Fonduri de pensii obligatorii si facultative

Aplica online

Bucura-te de liniste si de venituri suplimentare la vârsta pensionării!

Pensiile private BRD sunt produse de investitie care te ajuta sa iţi asiguri un viitor fara griji. Iti poti asigura un venit suplimentar la varsta pensionarii, fata de pensia de la stat:

 

 • Cresterea economillor pe termen lung
   
 • Garantare
  Pentru sumele nete acumulate în contul de pensie 
   
 • Facilitati fiscale
  Pentru sumele platite cu titlu de contributie la pensia privata facultativa. (pentru detalii click aici)
   

Te asteptam in cea mai apropiata agentie BRD pentru mai multe detalii


Cauta o agentie

021 302 61 61, available in any network

*BANCA (*22622), standard charge in Orange and Vodafone networks

email: vocalis@brd.ro

Pensia privata obligatorie

Pilonul II: BRD Fond de Pensii Administrat privat

 • Persoanele cu varsta de pana la 35 de ani, care contribuie la sistemul de pensii de stat, trebuie sa opteze pentru un fond de pensii private in maxim 4 luni de la prima angajare – in caz contrar fiind automat incluse in acest sistem. 
 • Pentru persoanele cu varsta intre 35-45 ani participarea este optionala.
 • Contribuţia la fondul de pensii BRD Pensii nu implică un cost suplimentar, ci presupune colectarea şi investirea unui procent din contribuţia ta obligatorie de asigurari sociale. Depunerea se efectueaza automat, la fiecare alimentare de salariu.
 • Contribuţiile se acumulează într-un cont individual – deschis la fondul de pensii private pe numele tau, iar banii sunt investiţi în instrumente financiare generatoare de venituri suplimentare.
 • Participantul este proprietarul activului personal acumulat în contul sau, aceasta suma poate fi transmisa drept moştenire.
 • Valoarea sumelor depuse este garantată prin lege, iar contribuţiile sunt scutite de impozit.

 

Pensia privata facultativa 

Pilonul III: BRD Fond de Pensii Administrat privat

 • Economisire intr-un cont deschis la BRD Fond de Pensii pe numele tau, prin contributii voluntare, la care ai acces incepand cu varsta de 60 de ani. Contribuind lunar la un fond de pensii private facultative, iti asiguri un venit suplimentar pentru anii de pensie, in completarea pensiei private obligatorii (pilonul II) si a pensiei de stat. 
 • Fie ca esti angajat in sectorul public sau privat fie ca obţii venituri din activităţi independente, profesionale sau agricole, poţi deveni oricând participant la fondul de pensii private facultative BRD Medio administrat de BRD Pensii. 
 • Contribuţiile la un fond de pensii facultative sunt protejate prin lege si, în plus, BRD Pensii garantează participanţilor la fondul de Pensii Facultative BRD MEDIO valoarea contribuţiilor nete.
 • Plata se face simplu, in cazul in care esti angajat: angajatorul tau retine lunar din salariul tau suma aleasa de tine si vireaza aceasta suma in contul fondului de pensii facultative BRD Pensii. In plus, drept beneficiu, angajatorul tau poate opta pentru a contribui si el cu o suma fondul de pensii ales de tine.

 

Cum aplic?

 • Completezi formularul online si te contactam in cel mai scurt timp
 • Un simplu telefon la serviciul MyBRD Contact iti permite sa obtii informatii suplimentare legate de acest produs
 • In orice unitate BRD, unde consilierii de clientela iti stau la dispozitie cu informatii detaliate privind contractarea si functionarea acestui produs

Poti sa afli mai multe detalii, accesand site-ul www.brdpensii.ro.

Pentru informatii despre sumele acumulate deja in contul de pensie obligatorie intra aici, iar pentru pensia facultativa acceseaza acest link.

Recomandam si:

Carduri premium

Servicii premium, ce iti ofera o gama extinsa de beneficii, in tara si strainatate. Te bucuri de calatorii, shopping si relaxare.


Afla mai multe

Internet banking

Intr-o lume in care timpul si viteza fac diferenta, un serviciu accesibil precum MyBRD Net devine indispensabil. Cu MyBRD Net, nevoile tale de banking se rezolva rapid si usor!


Afla mai multe

Cont curent

Contul curent reprezinta primul pas catre o gama larga de produse si servicii bancare.


Afla mai multe

© 2016 BRD. Acest site este proprietatea BRD - Groupe Societe Generale. Toate drepturile rezervate.