Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD, Best Trade Finance Bank in România în anul 2015

26 Jan 2016

BRD-Groupe Société Générale a primit din partea publicaţiei americane Global Finance premiul “Best Trade Finance Bank in Romania” în anul 2015, în cadrul competiţiei anuale “The World’s Trade Finance Providers 2016”, care îi desemnează pe cei mai buni furnizori de servicii şi produse de trade finance din 84 de ţări.
Distincţia confirmă importanţa pe care BRD o acordă calităţii serviciilor şi produselor de trade finance, fie ele clasice (acreditive, scrisori de garanţie, incasso, operaţiuni de factoring) sau “tailor-made”, adaptate specificului contractelor clienţilor.


« Comerţul internaţional devine tot mai complex din perspectiva legislaţiei diverse, a regulilor tot mai stricte legate de lupta împotriva spălării banilor şi a finanţării terorismului, dar şi a riscurilor asociate diverselor pieţe. Într-o piata extrem de competitivă, punem accent pe inovaţie, pe soluţii adaptate nevoilor clienţilor noştri şi nu în ultimul rând pe implementarea de soluţii on-line care să faciliteze accesul la produsele şi serviciile oferite de bancă. Apartenenţa la grupul Societe Generale şi accesul la reţeaua internaţională a grupului reprezintă avantaje în plus pentru clienţi, care facilitează activitatea lor de comerţ internaţional », spune Anca Dogaru, Director adjunct, Global Transaction Banking.


BRD va lansa în scurt timp un produs care va permite companiilor care importă din Asia să obţină termene de plată mai lungi în cadrul unui acreditiv de import, oferind în acelaşi timp posibilitatea partenerului-exportator de a încasa contravaloarea acreditivului la vedere. Diversificarea ofertei are în vedere şi posibilitatea de a efectua plăţi în peste 100 de valute fără a deţine un cont în valuta respectivă. Clienţii băncii îşi vor putea plăti partenerii externi în moneda lor locală, prin debitarea conturilor curente de EUR şi/sau USD deschise la BRD.
BRD reuneşte în departamentul Global Transaction Banking 4 linii de business : plăţi şi cash manangement, trade services, bănci corespondente şi factoring, centre de expertiză dedicate clienţilor, de la companii foarte mici la mari companii multinaţionale şi instituţii financiare.

 

Premiul Global Finance pentru activitatea de trade finance completează distincţiile obţinute de BRD în factoring. Conform clasamentelor anuale ale Factors Chain International, BRD este cel mai bun factor de import şi export din România, şi se numără printre cei mai buni factori din lume.
Specializată pe domeniul bancar şi pe cel al pieţelor financiare, revista Global Finance a fost fondată în 1987 la New York si are peste 50.000 cititori în 180 de ţări. Premiile ’’Global Finance” recompensează instituţiile financiare cele mai performante din diferitele zone ale lumii.


BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD - Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienţi şi operează o reţea de 842 de unităţi. BRD ocupa o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor având 2,2 milioane de carduri emise şi o reţea de acceptare de peste 26 000 POS-uri şi 1 500 ATM-uri. Cu operaţiuni de factoring de 960 milioane de euro în 2014, BRD este liderul pieţei de factoring din România. Activele totale ale băncii erau, la sfârşitul lunii septembrie 2015, de 47,6 mld RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148 000 de angajaţi în 76 de ţări şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:
Retail banking în Franţa
Retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări
Corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori

www.brd.ro; facebook

Articole asemănătoare