Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD este liderul pietei de factoring din România în 2014, cu o cota de piata de 35,7%, în crestere fata de 2013

15 Mar 2015

Bucuresti, 16 martie 2015


BRD continua si în 2014 seria rezultatelor bune înregistrate pe piata de factoring din România, reusind sa îsi mentina pozitia de lider si sa-si mareasca cota de piata cu aproape 2%.Volumul operatiunilor de factoring a depasit 960 milioane EUR în 2014, în crestere cu 5% fata de 2013, într-un context economic marcat de lipsa investitiilor si de un nivel relativ ridicat al riscurilor asociate insolventelor companiilor. În acelasi timp, BRD s-a mentinut si în 2014 în topul celor mai buni factori din lume, fiind singura banca din România care a ocupat în ultimii ani o pozitie în top 10 FCI pentru calitatea serviciilor sale de factoring international.

 

Cresterea volumelor a fost generata în principal de cresterea numarului de clienti la peste 600 (+ 33% vs. 2013), banca gestionând peste 2000 de relatii vânzator - cumparator si aproximativ 300.000 de facturi. Aceste rezultate demonstreaza atât interesul pietei pentru solutii de finantare si management al creantelor, cât si capacitatea BRD de a capta acest business, oferindu-le clientilor un pachet complex de servicii de optimizare a cash-flow-ului, protectia fata de riscurile asociate portofoliului de creante si gestiunea corespunzatoare a acestora.

 

Operatiunile de factoring intern detin si în 2014 ponderea cea mai importanta în cifra de afaceri derulata, 74%, în timp ce operatiunile de factoring international au înregistrat o usoara crestere fata de anul anterior, ajungând la 26% în total portofoliu, atât factoringul de export cât si cel international având evolutii foarte bune (cresteri de 22% pâna la 25%) fata de volumele înregistrate în 2013. Operatiunile de factoring fara regres, prin care banca preia riscul de neplata a debitorilor cedati detin în continuare o pondere semnificativa în total volume în timp ce, pe sectoare de activitate, portofoliul prezinta o buna dispersie, sectoarele cele mai reprezentative fiind constructiile, industria metalurgica, masinile si echipamentele si comertul.

 

În 2014, banca si-a diversificat oferta de produse pe acest segment de activitate, lansând operatiuni de Supply Chain Finance, o combinatie între tehnologie - platforma on-line dedicata unor astfel de tranzactii - si know-how, o solutie win-win pentru partile implicate: debitor (platitor) si furnizor (vânzator). Aceste operatiuni le permit întreprinderilor mici si mijlocii, în calitate de furnizori ai unei companii mari, din categoria large corporate, accesul rapid la o sursa stabila si flexibila de finantare gratie parteneriatelor create în acest scop între BRD si debitorul large corporate. Ca urmare a implementarii unor astfel de solutii de ultima generatie, banca raspunde unor prioritati si nevoi actuale ale clientilor multinationali, de îmbunatatire a capitalului de lucru si a eficientei operationale, punând în acelasi timp la dispozitia furnizorilor lor un produs modern, simplu de accesat si în conditii avantajoase în termen de pret si rapiditate.

 

BRD este prima banca din România care a introdus în oferta sa, în 1993, operatiunile de factoring, afiliindu-se în acelasi an la organizatia Factors Chain International. În anul 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline in aceasta organizatie, iar din 2011 este membru fondator al Asociatiei Române de Factoring si membru în Comitetul Director al acesteia.

 

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din România dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata româneasca a creditelor sindicalizate. BRD - Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 860 de unitati. Cu peste 2,2 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 25 000 POS-uri si 1 500 ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata româneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 960 milioane de Euro în 2014, BRD este liderul pietei de factoring din România. Activele totale ale bancii erau, la sfârsitul anului 2014, de 45,18 miliarde RON.
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de

angajati în 76 de tari si 32 de milioane de clienti în întreaga lume, în trei activitati-cheie:
-    Retail banking în Franta
-    Retail banking international, servicii financiare si asigurari
-    Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori

www.brd.ro; facebook;

Articole asemănătoare