Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Global Finance : BRD Groupe Société Générale este cea mai sigura banca din România

21 Dec 2014

Revista americana “Global Finance” a publicat în numarul sau pe luna noiembrie topul celor mai sigure banci din lume. Potrivit clasamentului, BRD Groupe Société Générale este cea mai sigura banca din România.

 
Criteriile de eligibilitate pentru includerea în lista bancilor analizate sunt clasarea între primele 1000 de banci din lume dupa criteriul activelor si nota pentru datoria în valuta pe termen lung acordata de una dintre cele trei agentii majore de rating (S&P, Fitch, Moody’s).


Este cea de-a doua distinctie pe care BRD o primeste în anul 2014 din partea Global Finance, dupa premiul « Best FX Provider », care îi desemneaza pe cei mai buni furnizori de lichiditate pe pietele valutare locale si internationale.


În clasament mai apar si filiala ceha a Societe Generale, Komercni Banka, locul 2 în topul celor mai sigure banci din întreaga zona a Europei Centrale si de Est, si filiala bulgara a Societe Generale, Expressbank, desemnata cea mai sigura banca din Bulgaria.

Fondata în 1987, revista ’’Global Finance” este specializata pe domeniul bancar si pe cel al pietelor financiare. Premiile ’’Global Finance” recompenseaza institutiile financiare cele mai performante din diferitele zone ale lumii.


Gasiti mai multe informatii aici si aici.


BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din România dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata româneasca a creditelor sindicalizate. BRD - Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 870 de unitati. Cu circa 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 24.000 POS si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr.1 pe piata româneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de 918 milioane de euro în 2013, BRD este liderul pietei de factoring din România.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajati în 76 de tari si 32 de milioane de clienti în întreaga lume, în trei activitati-cheie:

-    Retail banking în Franta
-    Retail banking international, servicii financiare si asigurari
-    Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori


www.brd.ro; facebook;
 

 

 

Articole asemănătoare