Tu, minte curioasă!
Pentru tine am creat:

Mindcraft

Platforma care explorează tehnologia în mod creativ, ca resursă pentru viitor.

Scena9

Platforma care susține evoluția culturii și creatorii de astăzi.

Școala9

Platforma care reunește comunități și contribuie la evoluția educației.

Viitorul este despre oameni care explorează tehnologia în mod creativ, ca resursă pentru ziua de mâine. Viitorul e al celor care au curajul sa viseze că schimbă lumea din butoane. Si exersează până creează. De la internet, la gadgeturi și până la roboți.

MINDCRAFT acționează ca o umbrelă de programe, inițiative, hub-uri, start-up-uri, echipe de robotică și incubatoare, unde BRD este un facilitator în dezvoltarea tinerei generații prin mai multe inițiative:

BRD FIRST Tech Challenge România

Cea mai mare competiție de robotică pentru liceeni din România, organizată de Asociația NAȚIE PRIN EDUCAȚIE, în parteneriat cu BRD.
•   3 ediții ale programului BRD FIRST Tech Challenge România
•   peste 4000 de elevi
•   mai mult de 400 de profesori mentori din 77 de orașe
Click aici pentru detalii.

Innovation Labs

Este cel mai mare program de pre-accelerare de start-up-uri tech din România, în care participanții sunt îndrumați de mentori de top din zonele IT&C și mentori de business, inclusiv angajați BRD.
•   3 ediții Innovation Labs în parteneriat cu BRD
•   70 de echipe inscrise in 2019 si peste 450 de participanti
•   11 universități de prestigiu din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și Tel Aviv
•   peste 70 de mentori
Click aici pentru detalii.

MINDCRAFT Hub și CIS41LAB

MINDCRAFT Hub și CIS41LAB (Complex Information System Lab) sunt laboratoarele de robotică în care elevi, studenți și profesori deopotrivă proiectează și dezvoltă prototipuri de roboți utilitari sau echipamente hardware care aduc soluții inovative la probleme de securitate informatică, sănătate, agricultură, Smart Cities și care într-un viitor apropiat pot deveni produse la scară largă în piața globală de IT.
Click aici pentru detalii.

MINDCRAFT STORIES

Este o publicație online, dedicată științei și tehnologiei, prin intermediul căreia ne propunem să deschidem o conversație argumentată despre descoperiri din România și din lume, despre cum tehnologia ne atinge viețile, despre inteligența artificială, robotică, medicină și multe altele.
•   3.000 de vizitatori unici în doar 48 de ore de la lansarea site-ului
•   26.000 de vizitatori unici în 5 luni
•   52.000 de page views
Click aici pentru detalii.

MINDCRAFT ACADEMY

Este programul care se adresează studenților prin workshop-uri aplicate, și sesiuni de mentorat organizate de specialiștii BRD în diferite discipline (management de produs, business development, vânzări etc.), oferindu-le studenților posibilitatea de a practica și de a-și îmbunătăţi abilităţile tehnice în perspectiva unei cariere în domeniul bancar.
•   3 ani de la lansarea programului
•   implementat în București (ASE si UB), Timișoara, Arad, Cluj, Baia Mare, Bistrița, Iași, Pitești, Craiova
•   peste 1000 de studenți beneficiari

Viitorul este despre trecut și despre prezent. Despre creativitate și pasiune. Despre curajul de a pune în scenă adevărul, eșecurile și nebunia unui gând. De a susține creatorii în arte, teatru și literatură, sau proiectele în care tinerii pot găsi posibilități de dezvoltare.

Investim în cultură, având convingerea că este nevoie de lideri şi de proiecte care să ne reamintească de unde venim, cine suntem şi încotro ne îndreptăm.

În 2016, am lansat platforma de jurnalism www.Scena9.ro, care radiografiază viața socio-culturală din România și realizează portretul noii generații din cultură. Echipa redacțională Scena9 și-a propus să scrie despre ce e relevant, ce e nou sau nedescoperit, ce aduce un plus de valoare în peisajul cultural de la noi.

  • ▶   1.6 milioane de vizitatori unici în 3 ani
  • ▶   peste 2.000 de articole si 150 de contributori
  • ▶   publicație citată de New York Times, Courrier International, Internazionale și Courrier des Balkans

În 2018, a fost lansat primul număr tipărit al revistei Scena9, ce străbate teritorii dintre cele mai diverse - educație, justiție, sănătate, artă, religie, filosofie.

Pentru expoziții de artă contemporană, dezbateri de idei, concerte, întâlniri cu artiști, dar și pentru a găzdui binecunoscuta serie Intersecțiile de miercuri, am deschis centrul nostru cultural – Rezidența BRD Scena9 - un spațiu din centrul Bucureștiului care a devenit un hub cultural pentru tinerii artiști. Aceste programe sunt coordonate de Fundația9, o inițiativă nonprofit a BRD.
Click aici pentru detalii.

Viitorul este al celor care susțin dialogul și ideile despre educație ce pornesc din interiorul sistemului, și nu de la marginea lui. Poți crea o școală alternativă la educația formală, dar nu poți crea un întreg sistem. La această zonă ar trebui să contribuie desigur specialiștii, dar și profesorii, care sunt inima sistemului, elevii și părinții.

Pornind de la aceste gânduri, am lansat platforma www.Scoala9.ro, împreună cu echipa editorială Decât o Revistă, un spațiu care adună idei și lansează o provocare la dialog tuturor celor implicați cu privire la direcţia în care se îndreaptă educația românească, adresând totodată cele mai bune metode dedicate dezvoltării performanței și calității în educație. Din dorința de a transforma cititul publicației într-o experienţă activă, platforma pune la dispoziție și o zonă de dezbateri publice pe teme relevante, lansate în urma explorărilor jurnalistice ale echipei redacționale.

  • ▶   430.000 de vizitatori unici la un an de la lansare
  • ▶   peste 60 de contributori
  • ▶   peste 200 de materiale despre sistemul de educație din România.

BRD și echipa DoR și-au propus ca această platformă să fie un spațiu viu, deschis, care pe lângă jurnalism de calitate, construiește programe și susține cauze legate de educație.
Click aici pentru detalii.