Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

PREMIILE REVISTEI ”THE BANKER”: BRD ESTE BANCA ANULUI ÎN ROMÂNIA

04 Dec 2023

BRD Groupe Société Générale a primit joi, 30 noiembrie, la Londra, din partea revistei britanice ’’The Banker’’, parte a grupului ”Financial Times”, titlul de ’’Banca anului în România” în anul 2023.

Înființată în anul 1926, ”The Banker” este o publicaţie financiară recunoscută la nivel global, axată pe domeniul bancar şi pe cel al pieţelor financiare. Premiile ”The Banker” recompensează instituţiile financiare cele mai performante şi cele mai bune bănci din peste 120 de ţări.

Printre criteriile care au contat în desemnarea BRD drept banca anului în România se numără performanța financiară, capacitatea de adaptare la mediul economic, calitatea parteneriatelor strategice cu clienţii, competitivitatea, folosirea tehnologiei, caracterul inovator și diversificat al strategiei de creștere, produsele și serviciile noi.

”Este o onoare să fim premiați de The Banker, cea mai importantă publicație specializată din lume. Această distincție este rezultatul muncii unei echipe competente, dedicate și ambițioase, și al încrederii pe care clienții, partenerii și ceilalți stakeholderi ai noștri ne-o acordă în fiecare zi. Le mulțumesc și îi încredințez că BRD își va îndeplini pe mai departe misiunea pe care o are față de clienții ei și economia României”, a spus Maria Rousseva, CEO, BRD Groupe Societe Generale.

BRD marchează, în 2023, 100 de ani de la înființare, sub numele de Societatea Națională de Credit Industrial (SNCI). Aceasta a avut, sub diverse denumiri, până în 1990, rolul de bancă de investiții a Statului Român. Pe 1 Decembrie 1990, Banca de Investiții a obținut licența de bancă universală, schimbându-și numele în Banca Română pentru Dezvoltare. Pe 14 decembrie 1998, Fondul Proprietății de Stat a semnat contractul de privatizare a BRD cu grupul bancar francez Société Générale, moment de la care se împlinesc în curând 25 de ani.

 

-----

BRD Groupe Société Générale operează o rețea de 432 de unități. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârșitul lunii septembrie 2023, la 77 miliarde lei.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 117.000 de angajați în 60 de țări și 25 de milioane de clienți la nivel mondial în cele trei activități-cheie ale sale:
- Retail banking în Franța
- Servicii bancare globale și soluții pentru investitori
- Retail banking internațional, mobilitate și servicii de leasing

Articole asemănătoare

BRD LANSEAZĂ CANALUL DE VÂNZARE ONLINE PENTRU CREDITELE APIA DESTINATE MICILOR FERMIERI

Continuând politica de susținere a sectorului agricol si parteneriatul său cu APIA, BRD pune la disp...

află detalii

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii