Formular de căutare

Scroll for more

DISTRICT BRD pentru IMM, programul care accelerează (R)evoluția personală pentru antreprenorii români

Bine ai venit în districtul antreprenorilor!

Aici construim împreună un spațiu sigur, loc de întâlnire pentru toți ce cochetează cu antreprenoriatul, dar și pentru cei care au deja o afacere și vor să o crească, să-și extindă expunerea sau pur și simplu să cunoască alți antreprenori.

Talks
Masterclass
News

(R)Evoluția personală

Afacerile de succes în care investești sănătos și constant presupun în primul rând o investiție în tine. Când ești bine cu tine, transmiți celor din jurul tău încrederea să construiască mai departe alături de tine.

Confort versus evoluție

A ieși din zona de confort este poate cel mai dificil lucru atunci când vorbim despre adoptarea unor obiceiuri sănătoase și orientate spre creștere și dezvoltare continuă. În mod evident, necesită foarte multă energie mentală, însă beneficiile aduse de schimbările în mindset și obiceiuri pot aduce multiple beneficii, printre care creșterea încrederii în sine, a cunoștințelor despre ce se întâmplă în jur, atingerea mai rapidă a obiectivelor, precum și dezvoltarea rezilienței. Tiberius Budulea, Senior Consultant & Head of Coaching Practice Trend Consult, menționează distincția importantă pe care trebuie să o facem între a fi confortabil într-o anumită situație (anume a te simți relaxat sau a răspunde cu ușurință), și obișnuința, care este mai degrabă despre cunoștințele pe care le ai sau experiența în acea situație. Provocarea de luat mai departe este cum facem o obișnuință din a ieși din zona noastră de confort.

Prioritizează-te întâi pe tine

În contextul așa-numitei “culturi de muncă intensivă” cu care ne confruntăm în prezent, în care se promovează tendințe mai degrabă toxice de a “trage de noi” excesiv, de a lucra peste program, de a fi mereu productivi și a ne depăși limitele tot timpul, ajungem la limite extreme în viețile personale. Atunci când prioritizăm mereu nevoile altora în detrimentul celor personale, ajungem să ne simțim atât de epuizați încât nu mai avem ce oferi, să ne lăsăm pradă vocii critice interioare care poate prelua controlul și putem ajunge să nu ne mai putem încărca cu energie sau inspirație din lucruri care ne fac plăcere. Trebuie să ne amintim așadar că a avea grijă de noi și de ceea ce ne place nu este egoism, ci dimpotrivă, ne va întări încrederea de sine și îmbunătăți calitatea vieții în timp.

District Masterclass

DISTRICT MASTERCLASS - o serie de sesiuni online interactive de lucru în care poti profita din plin de expertiza celor care au schimbat regulile jocului în mediul de afaceri autohton din ultimii 10 ani.

În ediția District Masterclass de luna aceasta, l-am avut ca invitat pe Andrei Stoica, Managing Partner și Co-fondator al agenției STOICA.CO, alături de care am discutat despre Digital Marketing aplicat și despre cum să-ți schimbi ritmul și abordarea businessului propriu pentru a atinge profitabilitatea și succesul pe care îl merită.

Investitori în viitor

Investitori în viitor este o rubrică District News în care îi vei întâlni pe cei ca tine. Antreprenori și antreprenoare, experți din domeniile viitorului și deopotrivă cele care au deja rădăcini puternice în peisajul actual de afaceri. Visători. Vizionari. Care dincolo de cifre, vor împărtăși lecții despre leadership, business, suișuri și coborâșuri, în cadrul unui dialog cu Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro.

Am văzut tot timpul business-ul așa. În spațiul acesta de pe Calea Victoriei, dar cu potențial de scalare. După un an am luat o decizie importantă de a obține finanțare pentru a extinde linia de producție, ceea ce a însemnat că ne-am concentrat să fim un business mai mare decât eram atunci

spune Adnana Popa, Co-Founder Velocita.

Descoperă mai multe insight-uri în interviu

Antreprenoriat la feminin

Antreprenoriat la feminin este rubrica District News în care explorăm perspectivele diverse și influența pe care o au antreprenoarele în mediul afacerilor din România. În fiecare luna facem stop-cadru pe o serie de subiecte utile pentru femeile care își doresc sau dețin o afacere. Dorim astfel să le încurajăm să creadă în ideile și potențialul lor printr-o rubrică dedicată care să le vină în ajutor, fie că vorbim despre inspirație și explorarea unor povești de succes, accesul la resurse financiare, educație, oportunități de creștere, parteneriate sau dezvoltarea abilităților.

Oportunități de formare, mentorat și finanțare

  • EU Prize for Women Innovators. Competiție organizată de Institutul European de Inovație și Tehnologie pentru fondatoare sau co-fondatoare din UE. Programul oferă oportunități de formare, mentorat, networking și premii în bani.
  • Women Startup Competition Europe. Susține antreprenoare din toată Europa, oferind posibilități de finanțare, vizibilitate și mentorat.
  • Female Founders. Organizație care creează programe dedicate afacerilor conduse de femei din toată Europa, oferă mentorat, oportunități de networking și acces la investitori, precum și posibilități de finanțare și programe de pregătire pentru obținerea de investiții.
  • EverywomanNetwork. Oferă acces la o rețea globală de antreprenoare, alături de resurse, oportunități de mentorat și programe de dezvoltare adaptate pentru antreprenoare.
  • Bridge for Billions. Organizație care vine în sprijinul antreprenoriatului în întreaga lume. 51% dintre afacerile care au participat la programe organizate prin intermediul acestei inițiative sunt conduse de antreprenoare.
  • Programul Femeia Antreprenor. Finanțare oferită de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru antreprenoare care sunt deja unul dintre acționarii unui IMM sau dețin cel puțin 50% din capitalul social al acesteia.

Școala mereu deschisă

Indiferent cât timp a trecut de când ți-ai construit afacerea, componenta de învățare trebuie să rămână o constantă în activitatea ta. Fie că vorbim despre cărți, cursuri de business sau specializări, asigură-te că rămâi conectat la realitatea și cerințele pieței.

Diversitate și incluziune

Două concepte care au început să capete tracțiune în ultimii ani și care funcționează interconectate. Diversitatea și incluziunea (D&I) la locul de muncă sunt foarte importante, întrucât încurajează ca orice persoană, indiferent de cine sunt în totalitate, să simtă că sunt susținuți în mod egal în tot ceea ce fac și că au o contribuție semnificativă în activitatea companiei. Anca Florea, Partener Trend ne amintește că diversitatea nu este doar despre gen, vârstă, culoarea pielii sau rasă; a te simți diferit într-un anumit context, în special, profesional, ține de toate acele aspecte în care o persoană se poate simți “altfel”, ceea ce ar putea determina ca aceasta să fie marginalizată, pe seama căreia să se facă glume sau să se aducă ironii. Studiile demonstrează că diversitatea și incluziunea pot crește veniturile companiilor și ar fi unul din cele mai importante aspecte în retenția angajaților.

Cărți și resurse recomandate

AntrepreNews

Școala9 lansează REZOLVAT, primul proiect de jurnalism de soluții orientate pe educație, iar primele episoade din podcast vin cu o misiune ambițioasă, aceea de a identifica care ar fi schimbările care pot duce la scăderea abandonului școlar din România. Tema abordată în luna iulie vine și cu un “Solution box” și o analiză de context a acestei probleme.

Darius Nicolas, influencerul educațional de numai 11 ani ne-a demonstrat că antreprenoriatul și educația se pot completa foarte frumos atunci când ai un vis în care crezi. Darius a urmat cursuri de antreprenoriat și YouTube în școala din Spania unde învață în prezent și își dorește să continue să facă o carieră din vlogging, în timp ce nu își neglijează studiile, joacă și menține un echilibru în a petrece doar o oră pe zi pe gadget-uri.

Guvernul României a reglementat extinderea utilizării Sistemului național privind factura electronică, RO e-Factura. În tranzacțiile B2C către clienți persoane neimpozabile, aceasta va deveni opțională de la 1 iulie 2024 și obligatorie din 2025. În prezent, până la implementarea definitivă, Ministerul Finanțelor explorează modalități prin care datele cu caracter personal regăsite pe factura electronică să fie convertite într-o formă de identificare fiscală care să nu permită corelarea directă cu identitatea persoanei pentru care s-a emis factura.

Consiliul Uniunii Europene a dat undă verde în luna mai a primelor norme legislative privind Inteligența Artificială (IA), prin aprobarea Actului privind inteligența artificială (IA). Acest nou act legislativ are ca scop promovarea dezvoltării și adaptării unor sisteme de IA sigure și de încredere pe întreaga piață unică a Uniunii Europene, iar unul din aspectele interesante pentru cetățeni este acela că le oferă dreptul de a depune plângeri în legătură cu sistemele de IA și să primească explicații despre deciziile bazate pe sistemele de IA.