Formular de căutare

Scroll for more

DISTRICT BRD pentru IMM, programul care accelerează (R)evoluția personală pentru antreprenorii români

Bine ai venit în districtul antreprenorilor!

Aici construim împreună un spațiu sigur, loc de întâlnire pentru toți ce cochetează cu antreprenoriatul, dar și pentru cei care au deja o afacere și vor să o crească, să-și extindă expunerea sau pur și simplu să cunoască alți antreprenori.

Talks
Masterclass
News

(R)Evoluția personală

Afacerile de succes în care investești sănătos și constant presupun în primul rând o investiție în tine. Când ești bine cu tine, transmiți celor din jurul tău încrederea să construiască mai departe alături de tine.

Schimbările mici din viața de zi cu zi care fac diferența

BJ Fogg, expert în studiul comportamentului uman și autorul cărții „Tiny Habits: The Small Changes that Change Everything” afirmă că de cele mai multe ori ne este greu să facem schimbări în viața noastră pentru că ne propunem prea mult de la noi. Schimbările durabile se produc prin obiceiuri mici și prin simplificarea comportamentelor dorite. Stephen Schimpff, profesor și cercetător la Universitatea din Maryland University of Maryland Medical Center, precum și studii ale BMJ Evidence-Based Medicine spun că schimbările mici aduse stilului de viață pot contribui la calitatea vieții și ajuta la prelungirea acesteia cu până la 5 ani.

Quiet time is the best time

A sta în liniște nu înseamnă a sta departe de zgomot și stimuli, ci mai degrabă despre a-ți oferi un spațiu în care să poți gândi mai clar, în care să te poți analiza și în care poți crește, ajungând să te cunoști pe sine foarte îndeaproape. Unii autori vorbesc despre o euforie a liniștii sau despre cum a-ți distrage mintea poate să fie inclusiv o soluție bună pentru productivitate. Câteva dintre beneficiile statului în liniște includ, printre altele, reducerea nivelului de stres, îmbunătățirea clarității mentale, a imaginii de sine, precum și reglarea emoțiilor. Iată aici un episod dintr-un podcast care să ne reamintească că nu totul trebuie să fie fast-forward: The Tyranny of Urgency.

District Masterclass

DISTRICT MASTERCLASS - o serie de sesiuni online interactive de lucru în care poti profita din plin de expertiza celor care au schimbat regulile jocului în mediul de afaceri autohton din ultimii 10 ani.

În al doilea District Masterclass l-am avut ca invitat pe Dan Berteanu, fondatorul Exit by Choice, antreprenor și investitor, cu care am discutat mai multe despre leadership autentic și construirea de echipe performante.

Investitori în viitor

Investitori în viitor este o rubrică District News în care îi vei întâlni pe cei ca tine. Antreprenori și antreprenoare, experți din domeniile viitorului și deopotrivă cele care au deja rădăcini puternice în peisajul actual de afaceri. Visători. Vizionari. Care dincolo de cifre, vor împărtăși lecții despre leadership, business, suișuri și coborâșuri, în cadrul unui dialog cu Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro.

În Asia și Orientul Mijlociu am găsit piețe similare cu România, populații foarte mari, unde posibilitățile de creștere sunt rapide și mari. Țările în care vindem cel mai mult astăzi după România sunt Arabia Saudită, India și Vietnam,

spune Rucsandra Hurezeanu, CEO & Founder Ivatherm.

Descoperă mai multe insight-uri în interviu

Antreprenoriat la feminin

Antreprenoriat la feminin este rubrica District News în care explorăm perspectivele diverse și influența pe care o au antreprenoarele în mediul afacerilor din România. În fiecare luna facem stop-cadru pe o serie de subiecte utile pentru femeile care își doresc sau dețin o afacere. Dorim astfel să le încurajăm să creadă în ideile și potențialul lor printr-o rubrică dedicată care să le vină în ajutor, fie că vorbim despre inspirație și explorarea unor povești de succes, accesul la resurse financiare, educație, oportunități de creștere, parteneriate sau dezvoltarea abilităților.

Școala mereu deschisă

Indiferent cât timp a trecut de când ți-ai construit afacerea, componenta de învățare trebuie să rămână o constantă în activitatea ta. Fie că vorbim despre cărți, cursuri de business sau specializări, asigură-te că rămâi conectat la realitatea și cerințele pieței.

Siguranța psihologică la locul de muncă

Pe lângă definiția sa teoretica, Anca Florea, partener Trend Consult, menționează că siguranța psihologică la locul de muncă este un factor determinant pentru performanța și capacitatea de învățare și inovare a unei echipe. Există câteva semne clare care ne indică lipsa siguranței psihologice, printre care, modul în care liderul echipei permite acestora să se afirme sau nu, cât de des se pun întrebări sau se permit dezbateri asupra unor decizii sau aspecte ce țin de activitatea echipei. Interesant este faptul că de multe ori, putem trece în extrema în care avem prea multă siguranță psihologică la locul de muncă; cercetările recente arată că joburile care presupun multă rutină, de la un anumit nivel în sus, nu mai performează.

Work-life balance și posibilitățile de lucru flexibile

Posibilitățile de lucru flexibile pot contribui semnificativ la menținerea motivației, atât personale, cât mai ales a angajaților, care resimt o revalidare a valorii lor, atunci când li se permite să își aleagă de unde să lucreze, conform preferințelor și priorităților lor. Opțiunile de lucru hibride au devenit deja un factor decisiv pentru generația tânără, cât și o necesitate pentru companii în vremurile foarte schimbătoare din prezent. Mai mult, lucrul hibrid are numeroase avantaje, iar nivelul de productivitate pare că nu este afectat atât de mult pe cât ar aduce managerii acest lucru ca argument.

Cărți și resurse recomandate

  • WFH Research - o platformă dedicată studiului și statisticilor privind lucrul hibrid și de acasă (work from home)
  • Miro - platforma de lucru colaborativ pentru echipe care lucrează remote, organizată sub forma unor white boarduri interactive
  • Asana - platforma de work management online, cu ajutorul căreia echipele se pot organiza, monitoriza și își pot evalua munca

Podcasturi & video

  • The Remote Show
  • Surviving @ work - Work life balance sau Life work balance? Un dialog cu sens între Magor Csibi și Andra Pintican despre calitatea vieții și a muncii noastre.

Check-in în District

Scoate agenda și fă loc în ea: ți-am pregătit o selecție de evenimente de business, dar și de profil care să te inspire și unde îți poți găsi parteneri pentru colaborări viitoare.

Evenimente în perioada următoare

23 mai 2024 | Timișoara
District Talks: Despre cultura organizațională și performanța echipei (Invitation only)

23 - 25 mai 2024 | Constanța
Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii

28 mai 2024 | Hibrid
Tigers Summit Romania

29 mai 2024 | Hibrid
Leadership de impact: Inspirație pentru Performanțe Excepționale

29 - 30 mai 2024 | Brașov
Everything HR 2024

1 - 30 iunie 2024 | București
Mastermind Antreprenoria

5 iunie 2024 | București
Evaluarea și Dezvoltarea Performanței: Identificarea și Cultivarea Talentelor

5 iunie 2024 | Constanța
District Talks: Despre cultura organizațională și performanța echipei (Invitation only)

AntrepreNews

La finalul anului trecut, pentru al doilea an consecutiv, BRD Groupe Société Générale a prezentat inițiativele antreprenoriale din zona educației prin proiectul ALT-Școala. Pe lângă prezentarea ideilor finaliștilor competiției Innovators for Children, anul acesta mentorii din program - antreprenori cu experiență in piața românească, au contribuit cu câteva sfaturi pentru antreprenorii la început de drum.

Uniunea Europeana a adoptat în toamna anului trecut un cadru juridic modern care asigură siguranță utilizatorilor online - Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA) și Actul legislativ privind piața digitală (DMA). În luna februarie 2024 aceste norme legislative au intrat în vigoare pentru toate statele membre ale UE, iar în România, ANCOM – Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a fost numită autoritatea independentă din România care se va asigura că platformele online din România vor respecta toate responsabilitățile și va soluționa toate plângerile privind serviciile digitale.

În data de 29 aprilie, miniștrii Energiei din grupul celor șapte mari democrații (bine-cunoscutul G7 al națiunilor industrializate și care influențează politica globală privind clima), au semnat un acord prin care să renunțe progresiv la utilizarea cărbunelui pentru producerea de energie, cu planul de a închide complet centralele pe cărbune până în 2035. Citește mai multe despre acest pas semnificativ și ce termene limită vor fi impuse.

Noi modificări fiscale 2024. Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de OUG la finalul lunii aprilie unde au inclus mai multe detalii despre sistemul RO e-Transport 2024 (care va intra în vigoare de la 1 iulie 2024) și cel mai recent sistem informatic din proiectul de digitalizare, anume RO e-TVA care va genera automat deconturi de TVA precompletate (și care va intra în vigoare de la 1 august 2024) .