Formular de căutare

Scroll for more

DISTRICT BRD pentru IMM, programul care accelerează (R)evoluția personală pentru antreprenorii români

Bine ai venit în districtul antreprenorilor!

Aici construim împreună un spațiu sigur, loc de întâlnire pentru toți ce cochetează cu antreprenoriatul, dar și pentru cei care au deja o afacere și vor să o crească, să-și extindă expunerea sau pur și simplu să cunoască alți antreprenori.

Talks
Masterclass
News

(R)Evoluția personală

Afacerile de succes în care investești sănătos și constant presupun în primul rând o investiție în tine. Când ești bine cu tine, transmiți celor din jurul tău încrederea să construiască mai departe alături de tine.

Disciplina personală

Disciplina muncii este un termen care descrie un set de instrucțiuni, norme și reguli care asigură ordinea și bunul mers al unei organizații; acesta se diferențiază însă de conceptul de disciplină personală (self-discipline), care ține mai degrabă de îndeplinirea obiectivelor și îmbunătățirea vieții personale. Disciplina a devenit aproape un stil complet de viață și nu ține doar de educație, ci și de toate obiceiurile noastre - de la cele legate de sănătate, la motivație și, mai ales, la îmbunătățirea productivității și capacității de gestionare a stresului. Roxana Mitu, Senior Consultant & People Growth Coordinator la Trend Consult, spune că disciplina îți eliberează timp și energie și ne reamintește că, prin disciplină, vom face alegeri mai conștiente, ne vom simți mai liberi și vom avea mai multă claritate în tot ceea ce facem.

Odihna și importanța somnului

Societatea a evoluat și a schimbat multe din obiceiurile fiecăruia dintre noi, iar unul din aceste lucruri este legat de somn. Cât de mult dormim și cum ne afectează întreaga activitate și sănătate. În timpul somnului, ni se reglează o serie de procese, atât fizice, dar mai ales mentale - memorie, atenție, etc. Studiile arată că un somn inadecvat poate afecta puternic nivelul zahărului din sânge și poate contribui la apariția diabetului și a fost, de asemenea, asociat cu probleme cardiace, obezitate, imunitate sau probleme de memorie. Pentru o minte sănătoasă și pentru a ne menține capacitatea cognitivă la un nivel optim, avem nevoie de mai mult de 7 ore de somn pe noapte, iar orice încercare de recuperare a acestuia în weekend sau alte zile din săptămână nu va fi niciodată suficientă. Vestea bună este că un “pui de somn” poate îmbunătăți performanța cognitivă și ar putea fi de mare ajutor pentru cei care nu reușesc să doarmă suficient pe timpul nopții.

Investitori în viitor

Investitori în viitor este o rubrică District News în care îi vei întâlni pe cei ca tine. Antreprenori și antreprenoare, experți din domeniile viitorului și deopotrivă cele care au deja rădăcini puternice în peisajul actual de afaceri. Visători. Vizionari. Care dincolo de cifre, vor împărtăși lecții despre leadership, business, suișuri și coborâșuri, în cadrul unui dialog cu Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro.

În cazul nostru, numele este singura vedetă a muncii. Pentru a ajunge la numele perfect pentru un brand, putem munci chiar și 3-4 luni, cu multiple sesiuni de discuții și feedback. Dacă pentru o agenție de branding, găsirea numelui este un proces creativ, la noi acest proces se duce către zona de știință, unde partea creativă e doar o mică bucată. Cercetăm nume folosite de concurenți, categoria de nume folosită de industrie, cercetări lingvistice și trademark.

spune Marcela Sărmașan, una dintre fondatoarele Namzya, singura agenție de naming din România.

Descoperă mai multe insight-uri în interviu

Antreprenoriat la feminin

Antreprenoriat la feminin este rubrica District News în care explorăm perspectivele diverse și influența pe care o au antreprenoarele în mediul afacerilor din România. În fiecare luna facem stop-cadru pe o serie de subiecte utile pentru femeile care își doresc sau dețin o afacere. Dorim astfel să le încurajăm să creadă în ideile și potențialul lor printr-o rubrică dedicată care să le vină în ajutor, fie că vorbim despre inspirație și explorarea unor povești de succes, accesul la resurse financiare, educație, oportunități de creștere, parteneriate sau dezvoltarea abilităților.

Programe de accelerare și competiții

  • Incubator de Încredere - program integrativ de un an, compus din două module, dedicat antreprenoarelor care își doresc mai multă claritate în propriul business și dorința de a-l duce la nivelul următor.
  • Female Founder Program - program dezvoltat de Founder Institute (cel mai mare incubator de startup-uri în etapa pre-seed) în parteneriat cu comunitatea internațională WomenTech. Programul se adresează antreprenoarelor cu businessuri early-stage și oferă oportunități de mentorat, acces la o comunitate globală și networking cu investitori, business angels și corporații din toată lumea.
  • Step FWD - pre-accelerator pentru startup-uri tech, aflate la început de drum, dar care au deja un produs / serviciu construit și au deja câțiva primii clienți. Pe lângă mai multă claritate, businessurile care aplică vor avea acces la workshopuri, resurse, comunitate și cunoștințe despre cum pot pitch-ui unor investitori.
  • Rubik Start - program de ideație care susține spiritul antreprenorial și dezvoltarea ideilor pentru a crea businessuri de impact. Experiența constă într-o serie de ateliere, mentorat și experiențe practice.
  • Women Startup Competition - competiție organizată de platforma de incubare not-for-business Women Startup Competition (WSC) și care de 6 ani susține și premiază antreprenoare din toată Europa, organizează programe de dezvoltare și networking cu o comunitate de peste 700 de fondatoare din 10 țări.
  • Women TechEU Open Call #2 - un nou apel de proiecte din cadrul Women TechEU dedicat antreprenoarelor și fondatoarelor din Uniunea Europeană care dețin startup-uri în deep-tech. Cele 40 de antreprenoare vor beneficia de un program de dezvoltare a businessului, cât și oportunitatea unui grant de până la 75.000 de euro.

Școala mereu deschisă

Indiferent cât timp a trecut de când ți-ai construit afacerea, componenta de învățare trebuie să rămână o constantă în activitatea ta. Fie că vorbim despre cărți, cursuri de business sau specializări, asigură-te că rămâi conectat la realitatea și cerințele pieței.

Burnoutul și efectele ascunse ale stresului

Sănătatea ocupațională a căpătat mai multă atenție în special după pandemia de COVID-19 și este în prezent un domeniu atent studiat de cercetători și specialiști în sănătate mintală. Burnout-ul este un termen psihologic care se referă la starea de epuizare emoțională, fizică și mintală, cauzată de expunerea la stres excesiv și prelungit. Pe lângă efectele dovedite pe termen lung la nivel cognitiv și chiar declanșarea unor tulburări psihice, fenomenul a fost recunoscut oficial de Organizația Mondială a Sănătății ca problemă de sănătate asociată cu creșterea riscului de hipertensiune arterială, precum și alte boli cardiovasculare și depresie. Aspectele care ar trebui să primeze și la care să fie atenți, atât angajații, cât și managerii, se leagă în principal de mediul de lucru, alocarea corectă a resurselor, echilibrarea volumului de muncă și așteptările realiste. Dacă acestea nu ajung să fie împlinite, o reevaluare a locului de muncă sau mediul în care își dezvoltă afacerea ar fi următorul pas — “It’s not you. It’s your job!”

Cărți și resurse recomandate

  • Burnout - Emily Nagoski, Amelia Nagoski
  • Lean Out - Tara Henley
  • When the Body Says No - Gábor Máte
  • Heal Your Nervous System - Linnea Passaler
  • The Anti-Burnout Club - o serie de resurse utile, de la cursuri, ghiduri, articole
  • APA Well-being Resources - resurse diverse ale Asociației Americane de Psihologie
  • Headspace - aplicație all-in-one de sănătate mintală
  • CareerShift - servicii complete de carieră, dedicate dezvoltării persoanelor și companiilor

Podcasturi & video

AntrepreNews

Climate Change Summit 2024, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, inițiat de BRD, revine cu a treia ediție.
Timp de trei zile, între 15 și 17 octombrie, zeci de lideri în inovarea climatică, experți în politici de mediu, cercetători, antreprenori și oficiali guvernamentali se vor întâlni pentru a găsi soluții locale și regionale pentru un viitor sustenabil.
Climate Change Summit este deschis publicului în limita locurilor disponibile, iar aplicațiile se pot face pe climatechange-summit.org.

În anul 2023, Școala9 a desfășurat un sondaj prin care a dorit să afle ce fel de școală își doresc elevii, despre ce le-ar plăcea cu adevărat să învețe. Pe lângă infrastructura modernă, mai multe activități extracurriculare și profesori implicați, elevii de liceu și gimnaziu au menționat că și-ar dori să aibă materii actualizate, aplicate pe nevoile lor de astăzi, printre care și educația financiară.

BRD Groupe Société Générale a fost desemnată Best Bank for Cash Management 2024 (distincție acordată pentru Cea mai bună bancă la categoria “Managementul Lichidității”). Premiul a fost acordat de publicația internațională Global Finance Magazine, care a recunoscut și meritele băncilor grupului din Franța, Camerun și Senegal.

Sportul poate să fie unul din locurile unde te poți regăsi cu adevărat, lucru pe care îl recunoaște și Lăcrămioara Perijoc, unica reprezentantă a boxului românesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Descoperă povestea ei și întregul parcurs de până acum în noul episod al seriei “Neînvinșii”, o secțiune dedicată de pe Lead.ro, un proiect susținut de BRD Groupe Société Générale.

Guvernul României a publicat în Monitorul Oficial Ordonanța 29/2024, care cuprinde regulile generale și categoriile de beneficiari eligibili care pot primi finanțările nerambursabile pentru afaceri mici și mijlocii din cadrul programului Start-Up Nation România. Prima fază a programului va finanța cursuri de antreprenoriat, iar în faza a doua, firmele care vor urma aceste cursuri vor putea primi 50.000 de euro fiecare pentru investiții ulterioare și crearea de noi locuri de muncă.

Check-in în District

Scoate agenda și fă loc în ea: ți-am pregătit o selecție de evenimente de business, dar și de profil care să te inspire și unde îți poți găsi parteneri pentru colaborări viitoare.

Evenimente în perioada următoare

2-3 octombrie | București
How To Web Conference

4 octombrie | București
Extraordinary Woman Gala 2024

10 octombrie | București
Supply Chain & Logistics Forum & Expo 2024

15-17 octombrie | București
Climate Change Summit 2024