Formular de căutare

Creditul Habitat

GĂSEȘTE TOATE SEMNELE CREDITULUI HABITAT

Unde e ascunsă dobânda mică de 5,55% a creditului ipotecar?

Găsește-o, și vezi dacă nu cumva ai și prin jurul tău prin casă niște semne să te muți la casa ta.

Pentru a găsi mai bine semnele, recomandăm să întorci telefonul în format landscape.

Unde e ascunsă dobânda mică de 5,55% a creditului ipotecar?

Găsește-o, și vezi dacă nu cumva ai și prin jurul tău prin casă niște semne să te muți la casa ta.

15
5
semne
rămase

Calculator credit imobiliar

1. Care este suma de care ai nevoie? LEI

2. Pe ce perioadă dorești să achiți suma?

3. Vreau să încasez venitul la BRD

4. Avans minim de

5. Clasa energetică

6. Modalități de rambursare

Prima rată

0 LEI

Total de plată

0 LEI

DAE

0 %

Dobândă

0

Vezi scadențar

IA-ȚI CREDIT ÎN CÂȚIVA
PAȘI SIMPLI

01

Alege cum ți se potrivește mai bine

Poți opta pentru dobândă variabilă sau fixă toată perioada creditului, ori pentru dobândă fixă în primii 3 de creditare și ulterior variabilă.
Calculează rata AICI.

Dacă ai deja un credit la altă bancă, dar vrei să plătești mai puțin vezi oferta de refinanțare: 5,65% în primii 3 ani.

02

Pre-aprobarea
creditului

Atunci cand nu ai gasit imobilul pe care ti-l doresti, poti obtine pre-aprobarea creditului, valabila 90 de zile în baza documentelor tale de venit.

03

Găsești locuința
perfectă

Pentru plata avansului poți folosi contul de garanții pentru avansul precontractului (cont Escrow). Așa ai siguranța că îți poți recupera avansul fără probleme, dacă este nevoie.

04

Aprobare
finală

După găsirea imobilului, aduci documentele de proprietate la bancă pentru evaluarea imobilului și obținerea avizului juridic.Dacă totul este în regulă, primești aprobarea finală a creditului.

05

Semnare
contracte

În ziua stabilită de tine vei semna contractul de vânzare - cumpărare, contractul de credit și contractul de ipotecă. După semnarea contractului, poți să folosești procurile notariale de aici.

Toate lucrurile bune vin odată cu alegerea creditului potrivit

Dobânzi avantajoase

Dacă aduci un avans de minim 20%  și clasa de performanță a imobilului este A. Dobânzi adaptate nevoilor tale: poți opta între dobândă fixă 3 ani de la 5,55%, ulterior variabilă IRCC+2,29%; dobândă variabilă pe toată perioada de creditare, de la IRCC+2,25% sau dobândă fixă pe toată perioada de creditare de la 6,75%.

Dacă ai deja un credit la altă bancă, dar vrei să plătești mai puțin vezi oferta de refinanțare: 5,65% în primii 3 ani.

Aprobare financiară

Beneficiezi de pre-aprobare financiară valabilă 90 zile, ca să ai timp să îți găsesti locuința potrivită.

Evaluare gratuită

Beneficiezi de evaluarea imobilului gratuita, atunci când evaluarea este efectuată de către un evaluator desemnat de bancă.

Sumă sumplimentară

Poți accesa o suma suplimentară de maxim 20% din valoarea creditului, pentru acoperirea unor cheltuieli legate de investiția imobiliară (cheltuieli notariale, cu evaluarea, modernizarea locuinței achiziționate din credit).

Avans minim 15%

Dacă ești la achiziția primei locuințe, un avans de minim 20% îți aduce dobânzi mai mici

ÎȚI SPUNEM NOI TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII

Încă nu ești convins ce tip de credit se potrivește nevoilor tale?

 

Oricare ar fi planurile tale, noi dorim să le susținem

Răspunde rapid la 5 întrebări și află ce produs de creditare este potrivit pentru planurile tale de viitor.

 

AFLĂ MAI MULTE

Creditul Habitat este un credit ipotecar-imobiliar de achiziție, construcție, renovare, modernizare imobil, garantat cu ipotecă imobiliară.

  • Valută: RON;
  • Perioada de creditare: maxim 360 luni;
  • Tip dobândă – poți opta între dobanda fixă sau variabilă pe 30 de ani sau fixă în primii 3 ani și ulterior variabilă pe toată perioada de creditare;
  • Avans de la 15%;
  • Suma maxima depinde de valoarea imobilului/imobilelor pe care îl alegi să îl/le aduci în garanție;
  • Poți opta pentru o perioadă de grație parțială, timp în care nu se achită capital, de până la 12 luni în cazul creditelor de construcții și 6 luni în cazul de terminare / extindere / modernizare / reabilitare / consolidare locuință;
  • Creditul poate fi ipotecar sau imobiliar: poți aduce în garanție imobilul pe care dorești să îl achiziționezi, să îl construiești sau un alt imobil.
  • Dobândă preferențială dacă alegi să îți încasezi salariul în cont la BRD;
  • Beneficiezi de evaluarea imobilului gratuită, atunci când evaluarea este efectuată de către un evaluator desemnat de bancă;
  • Siguranța că poți recupera, la nevoie, avansul plătit vânzătorului, prin contul de garanție escrow (serviciu optional și gratuit);

Visezi la o locuință nouă? Află cum te poți muta cât mai repede ACASĂ cu Ghidul Creditelor Imobiliare.

Se acceptă o gamă largă de venituri: salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, venituri din activități independente. Poți obține o sumă mai mare dacă aduci și veniturile a maximum 3 co-împrumutați.
Fara adeverinta de venit, daca esti salariat si ai veniturile inregistrate la ANAF. In cazul în care informațiile recuperate de la ANAF sunt incomplete/nu sunt inregistrate, iti vom solicita documente justificative de venit. Model adeverinta venit

Ești în siguranță pe întreaga perioadă de creditare prin încheierea unei asigurări de viață care îți oferă ție și familiei tale protecție în cazul unor evenimente neprevăzute (invaliditate totală și permanentă din accident sau deces din orice cauză). Polița este obligatorie si se încheie în momentul semnării contractului de credit, pentru întreaga perioadă de creditare.

În plus, este necesar să închei și o asigurare pentru imobilul/imobilele adus/e în garanție. Aceasta poate fi încheiată în colaborare cu BRD Asigurari Generale sau cu un alt asigurator, în funcție de opțiunea ta.

BRD Asigurari Generale oferă clienților săi mai multe tipuri de asigurări de locuință :
- Asigurare obligatorie a locuinței -PAD
- Asigurare de locuință facultativă extinsă (incendiu și alte calamități)

Suplimentar, clienții care încheie asigurarea facultativă de locuință pot contracta 2 noi tipuri de asigurări:
- Asigurarea suplimentară de Bunuri din interiorul locuinței
- Asigurarea suplimentară de Răspundere civilă față de terți


Document PID Asigurarea de locuinta Bunuri descarcă
Document PID_Asigurarea de locuinta Raspundere civila descarcă
Document PID Asigurarea de locuinta descarcă
Document LID Asigurarea de Viață descarcă

Refinanțarea prin Creditul ipotecar Habitat te scapă de grija anumitor costuri. Intră aici să vezi la ce ai 0 comision.

ĂSTA E SEMNUL TĂU SĂ REFINANȚEZI

Dacă așteptai un motiv suficient de bun să-ți refinanțezi creditul de la altă bancă, acum e momentul să o faci.

ZERO comision de analiză dosar
ZERO cost de evaluare a imobilului
DOBÂNDĂ FIXĂ PE 3 ANI 5,65% pe an, ulterior variabilă IRCC + 2,29%
AFLĂ MAI MULTE

GATA, TE-AI HOTĂRÂT?

Scrie-ne și te vom contacta noi cu toate informațiile pentru a obține creditul!

Mulțumim, am primit cererea ta!

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!


Exemplu reprezentativ valabil la data 15.04.2024, calculat pentru finanțarea unei locuințe printr-un credit Habitat, pentru care imobilul adus în garanție are certificat de performanță energetică clasa A, în valoare de 264.000 Lei, acordat cu un avans de minim 20%, pe 30 de ani și rambursat în 360 de rate lunare egale, cu încasarea venitului în cont BRD: dobândă fixă de 5,55%/an în primii 3 ani și ulterior variabilă 2,29% + IRCC*, DAE 8,18%, valoarea primei sume lunare de plată 1.594,38 lei, valoarea totală plătibilă: 704.563,52 lei (poate descrește ca urmare a rambursărilor în avans), care include comision analiză dosar 650 lei, comision administrare lunară cont curent asociat creditului zero lei (cost valabil pe perioada deținerii unui pachet de produse și servicii), asigurare de viață obligatorie 0,033% pe lună percepută la soldul creditului (dacă optezi pentru asigurarea distribuită de BRD, în calitate de agent afiliat al Asiguratorului BRD Asigurări de Viață). Costul cu evaluarea imobilului adus în garanție este zero lei dacă evaluatorul este desemnat de către bancă. Asigurarea de imobil (obligatorie) depinde de valoarea acestuia. Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară. În cazul în care venitul nu se încasează în cont BRD, dobânda devine 5,84% dobândă fixă în primii 3 ani de la acordarea creditului și 2,54% + IRCC ulterior, iar daca renunti la pachetul de produse si servicii, comisionul de administrare lunara cont curent devine 6 lei. Detalii privind pachetele de produse și servicii găsești pe brd.ro/carduri și conturi/pachete de cont curent.

* Dobânda anuală este compusă din marja + IRCC. IRCC valabil în perioada 01.04.2024 – 30.06.2024 este 5,90%.

Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale, variația indicilor de referinta în cazul creditelor cu dobândă variabilă sau la riscul valutar, în cazul în care venitruile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului. Consecințele nerambursării pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor de Credit, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

Comisioane şi dobânzi