Formular de căutare

Creditul Noua Casă

Creditul Imobiliar Noua Casă

1. Care este suma de care ai nevoie? LEI

2. Pe ce perioadă dorești să achiți suma?

3. Vreau să încasez venitul la BRD

4. Modalități de rambursare

5. Tip imobil

Prima rată

0 LEI

Total de plată

0 LEI

DAE

0 %

Dobândă

0

Vezi scadențar

IA-ȚI CREDIT ÎN 4
PAȘI SIMPLI

01

Găsesti locuința visată și aplici pentru un credit Noua Casă

După semnarea antecontractului de vânzare cumpărare trebuie să aduci la bancă documente de venit (dacă este cazul) precum și documentele aferente imobilului ce urmează să fie achiziționat/ construit. În cazul în care locuința visată nu este finalizată, poți solicita o promisiune de garantare, valabila 18 luni prin care ți se rezerva plafon Noua Casă.

02

Analiza documentației și aprobarea finală a creditului

În această etapă se analizează documentele de proprietate, se face evaluarea imobilului ce va fi adus în garanție, se realizează analiza financiară și dacă totul este OK, se obține aprobarea finală a creditului din partea băncii.

03

Aprobarea creditului de către FNGCIMM

După ce creditul este aprobat de către bancă, aceasta transmite către FNGCIMM solicitarea de garantare credit însoțită de documentele necesare. FNGCIMM aprobă solicitarea, în limita plafonului disponibil și transmite băncii contractele de garantare.

04

Semnarea contractelor

În ziua stabilită de tine, de comun accord cu banca, vei semna contractele de vânzare-cumparare, credit, de garantare și ipotecă. Felicitări, ești proprietar!

acasă e mereu locul ÎN CARE MEREU TE SIMȚI ÎN LARGUL TĂU

Minim 5% avans

Plătești avans de minim 5 %

Dobândă avantajoasă

Beneficiezi de o dobândă avantajoasă: IRCC+2%

30 de ani

Perioada de creditare

Promisiune de garantare

Dacă vrei să achiziționezi un imobil a cărui construcție nu este finalizată, poți obține o promisiune de garantare valabilă 18 luni prin care ți se rezervă plafon de garantare

ÎȚI SPUNEM NOI TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII

 • Valuta: RON
 • Perioada de creditare: maxim 30 de ani (360 rate lunare)
 • Tip dobandă –variabilă pe toată perioada: IRCC + 2%
 • Avans:
 • - minim 5% din pretul de achizitie pentru toate categoriile de locuinte, in cazul in care acesta este de max. 70.000 EUR (echivalent in lei, la cursul BNR valabil la data semnarii antecontractului de vanzare-cumparare);
  - minim 15% din pretul de achizitie a locuintelor noi, in cazul in care acesta este cuprins intre 70.001 EUR si 140.000 EUR (echivalent in lei, la cursul BNR valabil la data semnarii antecontractului de vanzare-cumparare).

 • Valoare credit:
 • Minim: 1.000 EUR (echivalent în lei).

  Maxim- depinde de tipul si valoarea locuintei finantate.

  - maxim 66.500 EUR (echivalent in lei), dar nu mai mult decat valoarea rezultata din raportul de evaluare a locuintei, daca valoarea finantarii destinata achizitiei oricarei categorii de locuinte este de maxim 70.000 EUR (care include si avansul platit de tine)
  - cuprinsa intre 59.501 si 119.000 EUR (echivalent in lei), dar nu mai mult decat valoarea rezultata din raportul de evaluare a locuintei, daca valoarea finantarii destinata achizitiei locuintelor noi este cuprinsa intre 70.001 EUR si 140.000 EUR (care include si avansul platit de tine).

 • Tip imobil finantabil prin Program: locuinta finalizata, noua sau veche („locuinta noua” in sensul Programului este locuinta receptionata la terminarea lucrarilor cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii finantarii sau locuinta supusa unor lucrari de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic receptionata la terminarea lucrarilor cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii finantarii garantate).
 • Procent de garantare oferit de catre stat: 60% pentru locuintele noi, respectiv 50% pentru locuintele vechi
 • Garanții:
 • - Ipoteca asupra imobilului achiziționat înscrisă în favoarea Băncii și a statului Roman proporțional cu procentul de garantare
  - Ipoteca asupra sumelor de bani blocate în cont bancar în valoare egală cu dobânda aferentă a 3 rate, pentru garantarea dobânzii, constituită în favoarea Băncii.

Visezi la o locuință nouă? Află cum te poți muta cat mai repede ACASĂ cu Ghidul Creditelor Imobiliare.

Poți beneficia de creditul "Noua Casă" dacă:
 • nu deții în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, sau
 • deții în proprietate exclusivă sau împreuna cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Programul Noua Casă, în suprafața utilă mai mica de 50mp;
 • achizitionezi o singura locuinta printr-un credit acordat si garantat in conditiile Programului;
 • ai calitatea de imprumutat in raport cu banca.
Se acceptă o gamă largă de venituri: salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, venituri din activități independente. Poți obține o sumă mai mare dacă aduci și veniturile a maximum 3 co-împrumutați.
Fară adeverința de venit, dacă ești salariat și ai veniturile înregistrate la ANAF. În cazul în care informațiile recuperate de la ANAF sunt incomplete/nu sunt înregistrate, îți vom solicita documente justificative de venit. Model adeverință de venit.

Ești în siguranță pe întreaga perioadă de creditare prin încheierea unei asigurări de viață care îți oferă ție și familiei tale protecție în cazul unor evenimente neprevăzute (invaliditate totală și permanentă din accident sau deces din orice cauză). Polița este optionala si se încheie în momentul semnării contractului de credit, pentru întreaga perioadă de creditare.

În plus, este necesar să închei și o asigurare pentru imobilul/imobilele adus/e în garanție. Aceasta poate fi încheiată în colaborare cu BRD Asigurari Generale sau cu un alt asigurator, în funcție de opțiunea ta.

BRD Asigurari Generale oferă clienților săi mai multe tipuri de asigurări de locuință :
- Asigurare obligatorie a locuinței -PAD
- Asigurare de locuință facultativă extinsă (incendiu și alte calamități)

Suplimentar, clienții care încheie asigurarea facultativă de locuință pot contracta 2 noi tipuri de asigurări:
- Asigurarea suplimentară de Bunuri din interiorul locuinței
- Asigurarea suplimentară de Răspundere civilă față de terți


Document PID Asigurarea de locuinta Bunuri descarcă
Document PID_Asigurarea de locuinta Raspundere civila descarcă
Document PID Asigurarea de locuinta descarcă
ACASĂ ESTE LOCUL PERFECT CARE TE REPREZINTĂ

ACASĂ ESTE LOCUL PERFECT CARE TE REPREZINTĂ

GATA, TE-AI HOTĂRÂT?

Scrie-ne și te vom contacta noi cu toate informațiile pentru a obține creditul!

Mulțumim, am primit cererea ta!

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!


Exemplu reprezentativ valabil la data 01.04.2024, calculat pe baza dobânzii standard practicată in cadrul programului guvernamental Noua Casă: pentru finanțarea primei locuințe printr-un credit Noua Casă, în valoare de 200.000 Lei, acordat pe o perioada de 30 de ani și rambursat în 360 de rate lunare egale: dobândă variabilă 2% + IRCC*, DAE 8,31% , valoarea primei rate lunare 1.453,61 lei, valoarea totală plătibilă: 526.947,94 lei (poate descrește ca urmare a rambursărilor în avans), care include comision analiză dosar 0 lei, comision de administare credit 0 lei, comision de gestiune datorat FNGCIMM 0,15%/an aplicat la 50% din soldul creditului, cost cu evaluarea imobilului adus în garanție (apartament) 500 lei. DAE nu cuprinde asigurarea de viata (aceasta fiind optionala) si cea a imobilului (aceasta fiind obligatorie si depinde de valoarea acestuia). Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară.

* Dobânda anuală este compusă din marja băncii + IRCC. IRCC valabil în perioada 01.04.2024 – 30.06.2024 este 5,90%.

Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale, la variația indicilor de referință, în cazul creditelor cu dobândă variabilă sau la riscul valutar, în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului. Consecințele nerambursării pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

Comisioane şi dobânzi