Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Am lansat Mindcraft Stories, o publicație online dedicată științei și tehnologiei

05 Jun 2019

Noul proiect editorial este condus de Vasile Decu, editor coordonator, și de Monica Georgescu, editor specializat pe jurnalism medical și de știință, și include semnăturile unei rețele extinse de colaboratori, jurnaliști și experți în domenii diverse, de la biologie până la inteligență artificială. Mindcraft Stories deschide așadar o conversație pe marginea descoperirilor tehnologice, a invențiilor și a noului, acordând o atenție particulară peisajului științific românesc, dar nu numai.  

Dacă ar fi să rezumăm relația noastră cu tehnologia într-o propoziție, aceasta ar fi «Suntem fani». Și, totuși, suntem o bancă și nu un gigant tech. De ce vorbim despre știință și tehnologie? Pentru că suntem conștienți de potențialul extraordinar al tinerei generații de creatori de tehnologie din România, alături de care am înțeles că și cea mai banală tehnologie cu care interacționăm este rezultatul unor eforturi însemnate, ale celor care îndrăznesc să aibă o viziune și să construiască pentru viitor.

Iar deciziile legate de cum și pentru ce folosim tehnologia ne aparțin. Și, pentru ca ele să fie corecte, este esențial să fim informați, indiferent de vârsta sau domeniul căruia ne-am dedicat. În Mindcraft Stories deschidem o conversație pe marginea descoperirilor, invențiilor și, în general, tot ce este nou, astfel încât să ajutăm comunitatea să fie la curent cu temele actuale, să vadă și să înțeleagă mai ușor lumea în care trăim cu toții, a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD – Groupe Société Générale.

Suntem fascinați de supereroi, gadgeturi SF ori școli de magie, dar uităm deseori că avem și noi o putere chiar mai mare: instinctul curiozității. Este, poate, cea mai versatilă unealtă a speciei umane și, antrenată, ne permite să facem tot ce visăm. Aceasta vrem să fie misiunea redacției Mindcraft Stories: să (ne) antreneze curiozitatea – atât a cititorilor, cât și a noastră, a jurnaliștilor. Prin reportaje ample, dosare tematice și voci relevante ale experților, încercăm să înțelegem cum se schimbă lumea cu ajutorul științei și tehnologiei. Îi invităm pe cititori să-și exerseze, alături de noi, abilitatea de a întreba de ce și cum”, a spus Vasile Decu, editor coordonator Mindcraft Stories.

Mindcraft Stories completează platformele MINDCRAFT – development hub de la BRD și BRD {code} prin care BRD susține creatorii de tehnologie din România, ajutând la evoluția echipelor, competițiilor și laboratoarelor de robotică pentru elevi și studenți, a cercetării și antreprenoriatului inovator și a întregii comunității IT&C.    

Alături de Scena9 (platformă de jurnalism cultural) și Școala9 (platformă jurnalistică dedicată educației), Mindcraft Stories reconfirmă angajamentul BRD de a investi în dezvoltarea jurnalismului din România.

Website: www.mindcraftstories.ro  

Articole asemănătoare

BRD LANSEAZĂ CANALUL DE VÂNZARE ONLINE PENTRU CREDITELE APIA DESTINATE MICILOR FERMIERI

Continuând politica de susținere a sectorului agricol si parteneriatul său cu APIA, BRD pune la disp...

află detalii

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii