Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Apollo 111, misiune pe Terra

25 Nov 2016

Vineri, 25 noiembrie 2016, s-a deschis Apollo111, cel mai nou spațiu de teatru independent din București, fondat de actorul Bogdan Dumitrache alături de Cătălin Rusu, Călin-Peter Netzer şi Dragoş Vîlcu.

« Am ales Apollo 111 pentru ca se potriveste cu misiunea hotspotului cultural al BRD, Scena9: crearea unei scene pe care noua generatie de artisti si leaderi culturali sa se exprime, sa se manifeste, sa creeze.  Sprijinim acest proiect pentru ca este un spaţiu de manifestare culturală proaspătă, degajat, tipică talentului autentic. Un talent care va schiţa portretul noului artist, tânăr, dezinhibat, atent la lumea din jur și la problemele ei, care reușește să creeeze forme artistice puternice. Vrem să învăţăm de la această nouă generaţie o susţinem transformarea Apolo111 într-un loc-fanion al culturii româneşti contemporane», spune Flavia Popa, Secretarul general al BRD. 

« BRD – Groupe Société Générale este partenerul care a crezut de la început în ideea Apollo111 și ne-a dat încredere sa continuam. Când ești la început într-un astfel de proiect, fiecare confirmare e un pas înainte. Colaborarea noastră ne-a dat posibiitatea sa lansam Apollo111 in universul cultural bucurestean si promitem sa nu ne oprim pana nu devenim cel mai important spațiu cultural din București. » – a declarat Bogdan Dumitrache 


Lansarea noului teatru s-a facut cu prezentarea spectacolului ALI: Frica mănâncă sufletul (de R.M. Fassbinder, în regia lui Radu Jude). Piesa  abordează subiecte de actualitate precum imigraţia, iubirea, prejudecata şi cultura arabă. Acestea sunt ingredientele de bază ale poveştii de dragoste dintre doi oameni complet diferiţi: Emmi, o femeie în jur de 60 de ani, şi Ali, un imigrant marocan, cu 25 de ani mai tânăr. Trecând peste toate tabu-urile şi depăşind oroarea provocată în familie şi printre cunoscuţi, cei doi hotărăsc să se căsătorească.

La primele trei reprezentații ale spectacolului, BRD si Scena9 au împărțit un stol de păsări care trimit publicul la evenimente culturale supriză din 2017.

Daca ati fost la Apollo 111 si ati primit invitatia noastra in alb intrati pe Scena9  sa aflati mai multe.

http://www.scena9.ro/article/ai-primit-un-bilet-in-alb-la-apollo111-vino-aici

Articole asemănătoare

BRD LANSEAZĂ CANALUL DE VÂNZARE ONLINE PENTRU CREDITELE APIA DESTINATE MICILOR FERMIERI

Continuând politica de susținere a sectorului agricol si parteneriatul său cu APIA, BRD pune la disp...

află detalii

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii