Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Asociația Ephemair îi invită pe copii să afle „Care-i faza cu arta contemporană” la Rezidența Scena9, hotspot cultural BRD

25 Oct 2016

Rezidența Scena9, hotspot cultural BRD, găzduiește ateliere interactive organizate de Asociația Ephemair, în colaborare cu Asociaţia Matka, la care copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani sunt iniţiaţi în universul artei contemporane. Următorul workshop va avea loc în acest weekend, pe 29 și 30 octombrie, iar participarea este gratuită.

 

Copiii sunt împărţiţi în două grupe de vârstă, astfel că atelierul dedicat celor de 4-7 ani este organizat sâmbăta, iar cei de 8-11 ani sunt invitați la Rezidența Scena9 duminica.

 

„La fiecare ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor, eveniment pe care Asociația Ephemair îl organizează anual, observ că vin din ce în ce mai mulţi copii interesați să descopere și să înţeleagă lucrările pe care le vizionează. Pentru că arta contemporană este prea puțin promovată astăzi în programele de educație formală, mai ales la vârste mici, credem că astfel de proiecte sunt necesare și sunt posibile datorită partenerilor care ne sprijină și cu care împărtășim aceleași premise şi valori”, a afirmat Suzana Dan, artist vizual și manager cultural, Asociația Ephemair.

 

 „Apropierea publicului român de arta contemporană este un proces continuu care credem că ar trebui să aibă la bază educarea generației foarte tinere. De aceea, am ales să sprijinim inițiativa Asociației Ephemair de a le vorbi copiilor, pe limba lor, despre lucrările din cadrul expoziției No Man’s Land și de a-i încuraja să-și exprime creativitatea. Interesul arătat de micii cursanți la primele ateliere de la Rezidența Scena9 ne-au confirmat utilitatea acestui demers”, a adăugat Flavia Popa, Secretar General, BRD – Groupe Société Générale.

 

Modulul de lucru, adaptat fiecărei grupe de vârstă, include două tipuri de activități, fiecare cu o durată de 40 de minute. Prima parte presupune un tur al expoziției No Man’s Land, găzduită de Rezidența Scena9 în luna octombrie, și este urmată de o parte practică, în care copiii lucrează după o temă dată. Astfel, copiii sunt ajutaţi să aprofundeze și să pună în aplicare cât mai multe informații – atât despre tehnica utilizată în realizarea lucrărilor, cât și despre alegerea mediului potrivit pentru transmiterea unui mesaj.

Înscrierile se pot face la adresa de email ephemair@gmail.com sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Rezidenţa Scena9.

 

Rezidența Scena9 este un hotspot cultural creat de BRD - Groupe Société Générale și se află într-o clădire declarată monument istoric de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 32, ce datează din 1890. BRD și-a propus să o transforme într-un spațiu cultural-artistic, deschis noilor generații de creatori. Prima expoziție găzduită de Rezidența Scena9 este No Man’s Land, care reunește pe același teritoriu viziunile distincte ale artiștilor români din 10 orașe și care este deschisă până pe 30 octombrie.

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii