Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD, declarată de revista americană Global Finance "Best Trade Finance Provider in Romania" pentru al patrulea an consecutiv

14 Dec 2021

BRD-Groupe Société Générale a primit, pentru al patrulea an consecutiv, din partea publicaţiei americane Global Finance, premiul ”Best Trade Finance Provider”, în cadrul competiţiei anuale “The World’s Best Trade Finance Providers 2022”, care îi desemnează pe cei mai buni furnizori de servicii şi produse de trade finance din 102 ţări și teritorii. Criteriile pentru desemnarea câștigătorilor includ, printre altele, volumul tranzacțiilor, aria de acoperire, calitatea serviciilor pentru clienți și inovația, atât în domeniul tehnologic, cât și în cel al serviciilor.

Distincţia confirmă importanţa pe care BRD o acordă calităţii serviciilor şi produselor de trade finance, fie ele clasice (acreditive, scrisori de garanţie, incasso), soluțiilor unice, precum FINTRA, sau soluțiilor personalizate Trade – Factoring integrate, adaptate specificului contractelor clienţilor.

FINTRA este o soluție simplă și flexibilă de finanțare, ce are la bază angajamentul irevocabil de plată la termen prin acreditiv documentar emis de BRD și care poate reduce decalajul de finanțare dintre parteneri, permițând importatorilor să își mențină angajamentele la scadență, în timp ce exportatorii sunt plătiți la vedere de către BRD. Prin asocierea unei soluții de factoring, respectiv a unei soluții de acoperire a riscului valutar FX, companiile obțin, pe lângă securizarea parteneriatelor-cheie din lanțul de aprovizionare și desfacere, și optimizarea fluxului de numerar, predictibilitate și dezvoltarea colaborărilor. Aprecierea clienților pentru FINTRA a propulsat BRD, în ultimii 4 ani, pe prima poziție în piață din perspectiva numărului de acreditive de import.

Rezultatele din ultimii ani au fost susținute și de lansarea, în 2019, a aplicatiei online allNet, dedicată gestionării produselor trade finance, care le-a permis clienților băncii, în condițiile crizei sanitare, să aibă mai multă flexibilitate și mobilitate.

BRD reuneşte în departamentul său Global Transaction Banking 4 linii de business : plăţi şi cash management, trade services, bănci corespondente şi factoring, centre de expertiză dedicate clienţilor, de la companii foarte mici la mari companii multinaţionale şi instituţii financiare.

Premiul « Global Finance » pentru activitatea de trade finance completează distincţiile obţinute de BRD în factoring. Conform clasamentelor anuale ale Factors Chain International, BRD este pe locul 9 mondial la categoria Cel mai bun factor de import şi export (din circa 400 de factori din peste 90 de țări din întreaga lume) şi detine un sfert din piața de factoring din România.

„Acest al patrulea premiu consecutiv Global Finance pentru Best Trade Finance Provider in Romania atestă, dincolo de calitatea inerent înaltă a serviciilor, o grijă clar definită și constantă pentru nevoile clienților. Să ajungi în top este greu, să rămâi acolo este și mai solicitant, prin urmare le mulțumesc colegilor mei din Polul Global Transaction Banking, dar și clienților noștri, a căror încredere a făcut posibilă această realizare”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD și coordonatorul activităților de corporate banking ale băncii.

Specializată pe domeniul bancar şi al pieţelor financiare, revista Global Finance a fost fondată în 1987 la New York si are peste 50.000 cititori în 193 de ţări. Premiile ”Global Finance” recompensează instituţiile financiare cele mai performante din diferitele regiuni ale lumii.

Articole asemănătoare