Formular de căutare

Ultimele noutati

17.05.2018

BRD depășește pragul de 1 miliard de Euro pentru operațiunile de factoring derulate în 2017

Cu o cifră de afaceri din operațiuni de factoring de 1,1 miliarde Euro și o cotă de piață de 24%, BRD a fost și în 2017 motorul pieței interne de factoring, banca menținându-se, pentru al optulea an consecutiv, în poziția de lider de piață.

Pe o piață dinamică, cu creșteri consistente de la an la an (13% în 2017, 10% în 2016), BRD continuă să performeze, printr-o creștere susținută, de 38%, a volumelor derulate prin operațiuni de factoring și supply chain financing. Banca a înregistrat o evoluție pozitivă (+23%) atât în ceea ce privește operațiunile de factoring intern, care reprezintă 80% din totalul portofoliului, cât și în ceea ce privește factoringul internațional, în special în zona operațiunilor de factoring de export (+41%).

Portofoliul BRD continuă să fie preponderent axat pe operațiuni de factoring fără regres, cu preluarea riscului de neplată asupra debitorilor cedați, acestea reprezentând 90% din portofoliu, incluzând în această categorie și operațiunile de reverse factoring sau supply chain financing. O caracteristică majoră a anului 2017 a fost dezvoltarea puternică a programelor de tip supply chain financing, care au generat volume în creștere cu 124% față de anul 2016. Acest lucru demonstrează că piața este deschisă spre soluții care aduc beneficii ambilor parteneri comerciali, fie că vorbim despre vânzător sau despre cumpărător, în calitatea sa de debitor cedat. Prin astfel de operațiuni, vânzătorul beneficiază de finanțarea imediată a creanțelor sale, cu impact pozitiv asupra cashflow-ului și bilanțului companiei iar plătitorul își poate optimiza la rândul său capitalul, prin termene de plată extinse, își poate gestiona eficient plățile și totodată fideliza furnizorii, punând la dispoziția acestora o finanțare la costuri competitive. Pentru derularea acestor tranzacții, fluxul operațional este simplificat și bazat în principal pe schimbul de documente și informații în format electronic.
”Operațiunile de supply chain financing deschid calea digitalizării în factoring, banca noastră fiind în proces de upgrade a softului de factoring, un proiect complex care presupune implementarea unei soluții integrate front-end - back- end, care faciliteazăatât accesul clienților la operațiuni, cât și un modul dedicat programelor supply chain financing. Avem de asemenea în vedere optimizarea întregului flux, pornind de la solicitarea clientului pana la aprobarea facilității și derularea efectivă a operațiunilor”, a declarat Anca Dogaru, Director adjunct, Global Transaction Banking.

Activitatea de factoring a BRD face parte din departamentul Global Transaction Banking, care reunește 4 linii de business : Plăți și Cash Manangement, Trade Services, Bănci Corespondente și Factoring, integrate la rândul lor în liniile de business internaționale ale Societe Generale, centre de expertiză create pentru a facilita dezvoltarea activității clienților băncii.

 

BRD - Groupe Société Générale are 2,33 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de 760 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,3 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 28 800 POS-uri şi mai mult de 1 500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul anului 2017, de 53,5 mld RON.

 

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 145 000 de angajaţi în 66 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

    • Retail banking în Franţa
    • Retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări
    • Corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori.


www.brd.ro; facebook

Articole asemănătoare

Ofertă aferentă majorării capitalului social al ZENTIVA S.A.

04.07.2019

BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A....

află detalii

Am lansat Mindcraft Stories, o publicație online dedicată științei și tehnologiei

Am lansat Mindcraft Stories, o publicație online dedicată științei și tehnologiei

05.06.2019

Noul proiect editorial este condus de Vasile Decu, editor coordonator, și de Monica Georgescu, edito...

află detalii

APLICAȚIA DE MOBILE BANKING MYBRD MOBILE, VOTATĂ PRODUSUL ANULUI

23.05.2019

Aplicația de mobile banking a BRD, MyBRD Mobile, a primit distincția pentru ”Produsul Anului”, în ca...

află detalii

BRD OPREȘTE TEMPORAR SISTEMUL INFORMATIC DE CARDURI, PENTRU MODERNIZARE

08.05.2019

Comunicat de presă București, 8 mai 2019   În noaptea de duminică, 12 mai 2019, spre l...

află detalii