Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD Euromentor, o nouă structură de sprijin pentru antreprenorii din România în accesarea fondurilor nerambursabile

07 Nov 2022

BRD Groupe Société Générale, una dintre băncile românești cu cea mai mare implicare în programe și scheme de granturi naționale și europene, se angajează să ajute în continuare la dezvoltarea unui sector de afaceri mai sănătos. Divizia Euromentor, responsabilă de sprijinirea antreprenorilor în procesul de accesare și implementare a proiectelor de investiții ce beneficiază de fonduri nerambursabile. Cei nouă experți în accesarea fondurilor, membri ai segmentului Euromentor, sunt pregătiți pentru a sprijini antreprenorii din spatele afacerilor, indiferent de dimensiune, de la IMM-uri și până la marile întreprinderi, fiind mediatori ai relațiilor inter-instituționale și ajutând atât la distribuirea fondurilor europene sau de stat, în linie cu planurile de business ale clienților, cât și la cofinanțarea afacerilor, la nevoie.

Cei nouă Euromentori sunt mereu la dispoziția antreprenorilor, familiarizându-se cu activitatea lor și oferindu-le consultanță de specialitate pentru a se asigura că planurile de afaceri viabile au acces la cele mai avantajoase surse de finanțare. Cu o experiență de mai bine de 15 ani în finanțarea și creditarea companiilor ce derulareză proiecte cu fonduri nerambursabile, BRD Groupe Société Générale oferă o gamă completă de servicii bancare de finanțare, pentru a sprijini proiectele de investiții ale antreprenorilor.

„Experții noștri sunt de ani de zile alături de clienții BRD cu sfaturi, resurse utile și sprijin, și poartă pe umerii lor o componentă solidă a reputației BRD ca partener al antreprenorilor. Munca lor de culise este totuși una esențială pentru reziliența excelentă a băncii din decursul ultimilor ani, iar de aceea ne bucurăm că avem ocazia să îi punem, pentru prima dată, în lumina reflectoarelor. Începând de astăzi, ei sunt Euromentori – aliați ai antreprenorilor în asigurarea capitalului de lucru prin atingerea potențialului de absorbție a fondurilor nerambursabile, atât pentru clienții din segmentul Small Business, cât și pentru cei Corporate. Pentru că economia țării noastre are nevoie de ideile și motivația tuturor celor cu spirit antreprenorial”, a declarat Lidia Capmare, Director Coordonator al Departamentului de Fonduri Europene, Programe Naționale și Parteneriate EUNAT, Divizia Euromentor, BRD Groupe Société Générale.

BRD Groupe Société Générale are o contribuție importantă în finanțarea proiectelor de investiții ce beneficiază de fonduri nerambursabile de la bugetul de stat sau bugetul Uniunii Europene. Prin experiența echipei Euromentor, BRD contribuie activ la accelerarea absorbției fondurilor nerambursabile puse la dispoziția antreprenorilor români din orice domeniu, de la sectorul productiv, retehnologizare și eficiență energetică, până la cercetare, dezvoltare și inovare, digitalizare, agricultură ș.a.m.d.

Experiența BRD în domeniul finanțării proiectelor cu fonduri nerambursabile din programe UE și naționale este confirmată de activitatea din exercitiul financiar 2014-2020, când banca a finanțat proiecte cu fonduri europene și APIA în valoare de peste 500 milioane EUR, la care se adaugă proiectele finanțate prin intermediul instrumentelor financiare - BEI/FEI și BERD - , în valoare de peste 300 milioane EUR.

De asemenea, BRD ocupă o poziție proeminentă în cadrul programelor guvernamentale lansate în contextul pandemiei COVID -19 (2020, 2021, primul semestru al anului 2022), respectiv IMM INVEST, Agro IMM Invest, Rural Invest, IMM Prod, Garant Construct, cu credite în valoare de peste 3,4 miliarde lei (aproximativ 680 milioane EUR).

Pe lângă consultanța specializată în identificarea soluțiilor de finanțare potrivite fiecărui proiect, BRD oferă instrumentele de creditare necesare pentru toate etapele: cofinantarea cheltuielilor eligibile din proiect, prefinantarea grantului, sprijin pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile, emiterea de scrisori de garanție pentru restituirea avansului în favoarea Autorității de Management, precum și asigurarea capitalului de lucru necesar pe toată perioada implementării proiectului.

Flexibilitate și sustenabilitate

Cu ajutorul Euromentorilor, antreprenorii beneficiază de ghidaj pe tot parcursul derulării proiectului, adaptat fiecărei etape ale acestuia, de la identificarea ideii de proiect și până la finalizarea implementării acestuia. Experții Euromentor sunt înarmați cu resurse diverse și flexibilitate în ceea ce privește necesarul de aport propriu în proiect, structura de garanții, perioada de finanțare, perioada de grație etc. Astfel, finanțarea bancară este mereu corelată cu particularitățile proiectului aprobat de Autoritatea de Management.

Soluțiile de finanțare BRD susțin implementarea proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile, fiind aliniate la obiectivele băncii de sprijinire și facilitare a tranziției către o economie verde. BRD Groupe Société Générale deține un rol important în susținerea investițiilor care vizează obiective net pozitive asupra mediului și companiile angajate în dezvoltarea durabilă a afacerilor, stimulând (re)orientarea fluxurilor financiare către o ecomonie sustenabilă.

Echipă specializată

Divizia Euromentor din cadrul BRD cuprinde nouă experți specializați în consultanță financiară oferită companiilor interesate de fonduri nerambursabile. Experiența extinsă a celor nouă experți asigură implementarea cu succes a fiecărui proiect și oferirea soluțiilor bancare potrivite.

Printre programele partenere în care experții Euromentor sunt instruiți pentru a sprijini antreprenorii să acceseze fonduri nerambursabile în toate etapele de finanțare a proiectelor se numără: Microgranturi, Măsura 1, Măsura 2, Schema HoReCa, Granturi pentru capital de lucru în sectorul agroalimentar, Start-up Nation, Femeia Antreprenor, APIA, sau IMM Invest PLUS. De asemenea, expertiza lor este pusă la dispoziția beneficiarilor care implementează proiecte de invesiții finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Programe Operaționale în cadrul Politicii de coeziune, Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene (UE) precum și alte programe de finanțare susținute de la bugetul de stat și/sau bugetul UE.

Oferta BRD

Soluțiile de finanțare oferite de BRD pentru a ajuta companiile să acceseze fonduri nerambursabile includ soluții pe termen scurt și mediu precum Creditul Suport, Scrisoarea de Garanţie Bancară sau Creditul suplimentar, dar și oferte pe termen lung precum Creditul de investiţii,. De asemenea, toate acestea pot fi adaptate în funcție de nevoile clientului și particularitățile fiecărui proiect.

Pentru a beneficia de una dintre soluțiile de finanțare, sunt necesare numai proiectul depus la autorități (cererea de finanţare, anexele) și acceptul de principiu/contractul de finanţare încheiat de client cu Autoritatea de Management.

Despre BRD Groupe Société Générale

BRD Groupe Société Générale este unul dintre liderii pieței bancare din România. Banca operează o rețea de 470 de unități și are active totale în valoare de 69 mld. lei (la 30 septembrie 2022). BRD deține o poziție de lider pe piața de retail, este un jucător de top pe piața de corporate banking și liderul pieței românești de factoring.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai importante grupuri europene de servicii financiare. Société Générale are peste 117.000 de angajați în 66 de țări și sprijină zilnic 25 de milioane de clienți persoane fizice, companii și investitori instituționali din întreaga lume, oferind o gamă largă de servicii de consultanță și soluții financiare personalizate.

Ca actor social, BRD investește în cultură, educație, tehnologie și sport, sprijinind proiecte care construiesc, dezvoltă, cresc o nouă generație și aduc valoare pe termen lung. Sub această viziune a fost creată Fundația9, care coordonează platforma de jurnalism cultural Scena9, dar și centrul cultural Rezidenta9 din București. În educație, BRD a creat Școala9, o platformă de jurnalism specializat, și sprijină programe care susțin demersul profesorilor din sistemul formal, dar și planuri, idei și proiecte în sfera inovării și a tehnologiei. Cea mai nouă platformă de jurnalism lansată de BRD este Mindcraft Stories, care își propune să deschidă o conversație despre descoperiri din România și din lume, despre cum tehnologia ne atinge viețile, despre inteligența artificială, robotică, medicină și multe altele.

 

Articole asemănătoare