Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD GROUPE SOCIETE GENERALE ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE PROCESUL DE ORIGINARE A CREDITELOR RETAIL PRINTR-UN PARTENERIAT CU CRIF

31 Aug 2020

BRD Groupe Société Générale, unul dintre liderii pieței bancare românești, parte a grupului Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din Europa, și partenerul său strategic, CRIF, au lansat o platformă optimizată de originare a creditelor retail pentru a îmbunătăți experiența clienților și a scurta timpul de aprobare.

Obiectivul BRD este acela de a crește volumul creditelor acordate clienților prin implementarea unui proces simplificat și alegerea unei referințe de înaltă calitate, recunoscută pe scară largă și centrată pe client.

Compania CRIF a fost selectată ca partener pentru implementarea unei aplicații end-to-end pentru persoane fizice și companii mici, de la inițierea și până la punerea la dispoziție a creditului. Platforma software, dezvoltată și personalizată de CRIF, a permis BRD să-și conducă procesul de originare a creditelor, sprijinindu-i obiectivele de afaceri cu o abordare flexibilă și scalabilă prin utilizarea unei suite de soluții de decizie, strategii de risc și procese de lucru ușor configurabile de către utilizatorii de afaceri.

Aplicația CRIF se adresează întregului portofoliu de clienți și produse BRD, negarantate și negarantate, și acceptă toate tipurile de credite (noi, reînnoiri, refinanțare, restructurare etc.).

Trei factori principali au făcut ca aplicația CRIF să aibă succes. În primul rând, integrarea online cu toți principalii furnizori de informații de pe piața românească (Biroul de Credit, ANAF etc). În al doilea rând, caracteristicile multilingve, care sunt scalabile pentru mai multe țări, cu mai mult de 30 de puncte de integrare online în cadrul diferitelor procese de flux de lucru. În cele din urmă, utilizatorii au control deplin asupra tuturor strategiilor de creditare: autorizare, verificarea gradului de îndatorare (Debt-to-Income), cross selling, upselling, risk based pricing etc.

Prin parteneriatul cu CRIF, BRD a obținut un standard ridicat de servicii, îmbunătățind performanța vânzărilor și satisfacția clienților și scurtând timpul de aprobare. Eficiența și performanța proceselor de creditare vor conduce la optimizarea resurselor și a riscurilor operaționale și la realizarea unui proces de creditare unic și centralizat pentru a sprijini creșterea creditării.

BRD și-a îmbunătățit guvernanța riscurilor și s-a putut baza pe o arhitectură solidă integrată cu o platformă de subscriere de ultimă generație, reușind și obținerea unei mai mari eficiențe a costurilor IT, precum și reducerea timpului necesar lansării pe piață a noi produse, modificarea strategiilor de creditare și a proceselor.

„Într-o perioadă în care clienții doresc servicii mai bune și mai rapide, BRD are nevoie de resurse și parteneri de încredere. Suntem bucuroși că am putut, împreună cu CRIF, să oferim un instrument mai eficient echipelor noastre de vânzări și, de asemenea, să economisim timp și să îmbunătățim experiența clienților noștri”, a spus Radu Topliceanu, Director General adjunct al BRD, responsabil pentru activitatea Retail.

„Compania CRIF este mândră de cooperarea strategică care a condus la lansarea pe piața românească a platformei inovatoare BRD End2End Origination. Această realizare este rezultatul cooperării de lungă durată cu Grupul Société Générale în întreaga regiune EMEA și al experienței recunoscute a CRIF în managementul riscului de credit. Aș dori să le mulțumesc ambelor echipe că au colaborat strâns, ca o singură entitate, și pentru că au menținut un nivel ridicat de angajament, rezistență și dăruire pentru a trece linia de sosire în această perioadă a COVID-19 ”, a spus Silvia Ghielmetti, Directorul general al CRIF.

Despre BRD Groupe Societe Generale

BRD - Groupe Société Générale operează o reţea de 625 de unități. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,41 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30,000 POS și aproape 1,500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2020, de 58,39 mld RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

 

 

www.brd.ro; facebook

 

Despre CRIF

CRIF este o companie globală specializată în business și credit bureau information, servicii de externalizare și procesare și soluții pentru creditare. Înființată în 1988 la Bologna, în Italia, compania CRIF operează pe patru continente. CRIF este în prezent lider în Europa continentală în domeniul informațiilor privind creditele bancare și unul dintre principalii operatori la nivel global în domeniul serviciilor integrate pentru informații comerciale și managementul creditului și marketingului. CRIF este inclusă în prestigiosul IDC FinTech Rankings Top 100, un clasament al principalilor furnizori de soluții tehnologice la nivel mondial pentru industria serviciilor financiare, iar în 2019 și-a completat gama de servicii devenind AISP (account information service provider) în 31 de țări europene în care se aplică Directiva revizuită privind serviciile de plată. Astăzi, peste 6.300 de bănci și instituții financiare, 55.000 de clienți corporate și 340.000 de consumatori folosesc zilnic serviciile CRIF în 50 de țări.

Pentru mai multe informații: www.crif.com

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii