Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD-Groupe Société Générale si UniCredit Bank acordă un credit sindicalizat de peste 177 milioane de euro grupului farmaceutic A&D Pharma

15 Jun 2017

BRD-Groupe Société Générale şi UniCredit Bank acordă A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, un credit sindicalizat în valoare totală de peste 177 milioane de euro. Finanţarea, acordată pentru o perioadă de cinci ani, este de tip "club loan", fiecare dintre instituţiile financiare participând cu o sumă egală (de aproximativ 88,6 milioane de euro). Tranzacţia a fost aranjată în comun de cele două bănci  - BRD şi UniCredit Bank fiind aranjori principali mandataţi -, BRD asumând rolul de coordonator al documentaţiei de credit, iar UniCredit Bank rolurile de agent de facilitate şi agent de garanţii.
 
Prin noul contract, Grupul A&D Pharma îşi refinanţează o linie de credit sindicalizată contractată în anul 2015 şi accesează o nouă facilitate de credit în valoare de 57 milioane de euro, beneficiind de contextul favorabil al pieţei financiare, pe fondul apetitului ridicat actual al băncilor pentru creditarea companiilor viabile, cu o bună performanţă financiară şi perspective de dezvoltare în continuare.
 
Clubul bancar a beneficiat de consultanţa juridică a casei de avocatură CMS România, în timp ce Grupul A&D Pharma a fost asistat de RTPR Allen & Overy.

Această nouă tranzacţie reprezintă o reconfirmare a angajamentului celor două bănci faţă de grupul A&D Pharma pentru următorii ani, şi încrederea lor în rolul şi poziţia companiei în sectorul farmaceutic.

 

Despre BRD - Groupe Société Générale

BRD - Groupe Société Générale are 2,28 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de peste 800 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,2 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de aproximativ 27 700 POS-uri şi mai mult de 1 500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la 31 decembrie 2016, de 50,6 mld RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 145 000 de angajaţi în 66 de ţări şi 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

-    Retail banking în Franţa
-    Retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări
-    Corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori

www.brd.ro; facebook

 

Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grup paneuropean puternic, cu un model simplu de banca comerciala si un sistem complet de Banca Corporate si de Investitii, oferind bazei de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Business Integrated Solutions. UniCredit Bank S.A. este intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A.

 

Despre A&D Pharma
A&D Pharma este cel mai mare si mai dinamic grup farmaceutic din Romania care ofera o platforma regionala de marketing & vanzari in domeniul farmaceutic in Europa Centrala si de Est. Fondat in 1994, Grupul A&D Pharma opereaza trei linii de business. Mediplus Exim este lider de piata in domeniul distributiei de produse farmaceutice si acopera intregul teritoriu al Romaniei, deservind peste 4500 de farmacii si peste 500 de spitale. Sensiblu este unul dintre cei mai importanti actori ai pietei de retail farmaceutic romanesc si unul dintre cele mai valoroase branduri din Romania. Sensiblu este prezent in toate orasele de peste 50.000 de locuitori si are peste doua milioane de clienti fideli. Linia de business de Marketing&Sales ofera servicii de valoare adaugata producatorilor internationali de medicamente, in zona Europei Centrale si de Est. Divizia este intr-un proces continuu de dezvoltare regionala in urma achizitiei unor companii din Bulgaria, Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria si atingand astfel o piata de 90 milioane de locuitori. A&D Pharma contribuie la ameliorarea nivelului sectorului farmaceutic in tarile unde activeaza, promovand produse si servicii de calitate atat la nivelul pacientilor, cat si in farmacii si spitale.

 
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
 
BRD Groupe Société Générale, Directia Comunicare
Traian Traicu,  traian.traicu@brd.ro
 
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
 
A&D Pharma, Departamentul Comunicare Corporate
Alina Daneasa, alina.daneasa@adpharma.com

 

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii