Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Bursele Superscrieri / BRD în educaţie: şase anchete jurnalistice care vor să treacă educaţia în altă clasă

09 Jun 2016

Cât este de pregătit sistemul de educație din România să identifice și să răspundă anxietăților și depresiilor pe care un procent tot mai mare de copii le manifestă? Cum ajung profesorii și educatorii să facă din școală un mediu agresiv, cu presiuni directe sau subtile asupra elevilor? Unde se rupe filmul unui sistem care, în loc să asigure o educație gratuită, așa cum pretinde, a reformat și tot reformat, până când meditația a devenit o condiție obligatorie pentru elevii care vor să ajungă studenți?

Încercând să ofere răspunsuri, șase echipe de jurnaliști și fotojurnaliști/artiști vizuali vor documenta aceste întrebări și altele asemenea lor, într-un mod amănunțit, și vor veni cu rezultate în această toamnă, în cadrul Burselor Superscrieri, demers jurnalistic iniţiat de Fundaţia Friends for Friends şi BRD Groupe Societe Generale.

„Printre toate misiunile pe care ni le asumăm pentru ca educația să progreseze, suntem conștienți că susținerea jurnalismului de calitate este un exercițiu de răbdare, dar și de încredere. Răbdare – pentru că este nevoie ca multe povești puternice să fie spuse, să fie scrise, să fie adunate ca să se schimbe ceva. Și încredere – că, încet-încet, această inițiativă își va face efectul. Ne-am luat responsabilitatea, împreună cu FFFF, să construim un cadru cât mai potrivit pentru ca acești jurnaliști să pună cap la cap povești pe care, cel mai adesea, le trăim mai mult decât ni le explicăm. Iar poveștile de anul acesta promit să ne aducă mai aproape de adevăr, de probleme, dar și de soluții și de exemple. Felicitări noilor bursieri și spor la lucru!”, a spus Flavia Popa, Secretarul general al BRD.

Articole asemănătoare

BRD LANSEAZĂ CANALUL DE VÂNZARE ONLINE PENTRU CREDITELE APIA DESTINATE MICILOR FERMIERI

Continuând politica de susținere a sectorului agricol si parteneriatul său cu APIA, BRD pune la disp...

află detalii

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii