Formular de căutare

BRD si-a neutralizat pentru al doilea an emisiile de CO2

BRD si-a neutralizat pentru al doilea an emisiile de CO2

Pentru al doilea an consecutiv, BRD achizitioneaza certificate de credit carbon, compensandu-si in acest fel toate emisiile de CO2 corespunzatoare anului 2011. 

Demersul este parte a strategiei de mediu a bancii Societe Generale care a anuntat ca 100% din emisiile generate din activitatile proprii au fost compensate la finele lui 2012, reducerea emisiilor de CO2 depasind 20% / angajat, fata de anul de referinta 2008.

Angajata voluntar in acest demers, BRD a demarat  la mijlocul anului 2010 proiectul Plan Carbon care vizeaza reducerea propriilor emisii de CO2, cu trei axe principale de interventie: optimizarea consumurilor (in special de electricitate, hartie, carburant), cresterea eficacitatii energetice a cladirilor  si scaderea impactului negativ al activitatii IT asupra mediului.  In paralel, au fost demarate santiere care au vizat ameliorarea procesului de reporting, implementarea unor programe nationale de reciclare si dezvoltarea in intern a unor practici eco –responsabile. 

Efortul de diminuare a emisiilor CO2 va continua, BRD propunandu-si sa–si consolideze politica de responsabilitate fata de mediu. 

5/12/2012