Formular de căutare

Cultură

Investim în cultură pentru că este nevoie de lideri şi proiecte care să ne reamintească de unde venim, cine suntem şi încotro ne ducem. Ne dorim ca în România proiectele culturale inovative să fie recunoscute și apreciate, iar tinerii să viseze să devină liderii culturali de mâine. Susţinem sau creăm proiecte care să crească această nouă generaţie care face lumea noastră să se învârtă.

Axele noastre:

1.Susținerea tinerei generații.

Prin Fundația9, fundația noastră culturală, investim în tinerii creatori, deschidem cultura către public, cultivăm curiozitatea, spiritul critic și recuperăm fragmente esențiale din memoria noastră.

Deschidem spații culturale în care creatorii relevanți se întâlnesc cu publicul și folosesc artele, cultura și dialogul pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim.

Edităm o revistă de cultură, Scena9, care crează profilele noii generații din cultură, lansăm proiecte cu și despre această scenă tânără a culturii — Rezidența BRD Scena9 și suținem artiștii în vremurile complicate de astăzi prin fondul Artists Rooms.

Descoperiți programele noastre pe www.Fundația9.ro

2. Arta Contemporană

Susținem arta contemporană atât prin Fundația noastră și spațiul cultura Rezidența BRD Scena9 cât și prin proiectul Noaptea Albă a Galeriilor.

Proiectul ajunge in 2021 la 15 ani de existență și aduce în fiecare an în galerii, centre de artă și spații contemporane peste 70 000 de oameni.

 

3. Muzica clasică

Credem cu putere că muzica clasică trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni și trebuie cunoscută mai bine. Ea este asociată cu valori în care credem: excelența, dedicarea, spiritul de echipă, inovația, evenimentele pe care le susținem an de an ajung la peste 10 000 de oameni din întreaga tară.

Iată doar câteva dintre ele:

Din 2013 susținem concertele de muzica de cameră Sonoro Conac, evenimente care și-au propus încă de la început ca, prin asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a partimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

De-a lungul acestor ani, am descoperit peste 100 de locuri legendare, în toată țara, conace, castele, gradini și case a căror istorie și muzică ne-au inspirat.

 

Sonoro Musikland este cel mai nou festival de muzică de cameră. El a luat naștere în 2019, din dorința de a celebra moștenirea culturală a satelor și orașelor transilvănene, din zona Haferland. Etimologia numelui festivalului este intenționat una germană, pentru a celebra moștenirea culturală a acestui loc încărcat de istoria și vechiile tradiții săsești. Festivalul își propune și să aducă împreună muzica în spații diverse și tradițiile gastronomice ale Transilvaniei.

Puteți urmări pe site-ul https://sonoro.ro/ când au loc următoarele concerte.

 

Turneul Stradivarius este un eveniment născut din dorința violonistului Alexandru Tomescu de a aduce sunetul celebrei viori la cât mai mulți oameni. În fiecare an, Alexandru Tomescu duce în toate regiunile țării cea mai bună muzică și spune cele mai frumoase povești publicului larg, copiilor și tinerilor, în mod special.

Turneul Stradivarius e o colecție de muzică, povești frumoase dar și fapte bune pe care le găsești, an de an, în Concertele Stradivarius.

BRD este Partener principal al Turneului și a susținut și refacerea casei memoriale George Enescu din Mihăileni, casă care acum găzduiește an de an ateliere de muzică și arte pentru copiii din zona Moldovei.

Puteți urmări pe site-ul http://www.turneulstradivarius.ro/ istoria turneului și calendarul de concerte.

 

Festivalul Euphonia este cel mai important festival de muzică de cameră din vestul României. Este un festival născut din dorința de a dezvoltarea dimensiunea culturală și cultural-educativă a regiunii Banat. Organizatorii și-au propus să retrezească interesul pentru muzica clasică și să o aducă cât mai aproape de publicul tânar. Pentru asta, organizeaza concerte în spații cât mai diverse, masterclassuri, conferinte și cursuri tematice pentru tineri.

Îi puteți urmari aici: https://eufonia.ro/

 

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România. Turneul Violoncellissimo aduce pe scenele din România și nu numai, cei mai talentați tineri violonceliști alături de maestrul lor.

Îi puteți urmări aici : http://violoncellissimo.ro/noutati

În anul 2020 , am sustinut peste 50 de concerte de muzică în toate regiunile tării.

 

Dacă doriți să trimiteți o cerere de sponsorizare,
vă rugăm să completați formularul:

Completați formularul