Formular de căutare

Educaţie

EDUCAȚIE, TEHNOLOGIE & INOVAȚIE

 

 

Credem că educaţia este esenţială pentru dezvoltare, pentru crearea unor comunităţi înfloritoare şi inspirarea tinerilor în a-şi atinge potenţialul.

Trăim într-o societate în care tehnologia este omniprezentă şi a reuşit să schimbe obiceiurile sociale, în care tânăra generaţie e mai obişnuită cu tastatura decât cu scrisul de mână şi în care companiile recrutează oameni pentru joburi care acum câțiva ani nu existau. În domeniul tehnologiei și inovației, BRD susține pregătirea unor actori-cheie, o nouă generatie de specialişti în tehnologie şi antreprenoriat, pentru o societate evoluată, digitală.

 

Proiectele fondate și susținute de BRD merg în direcția educației STEM: programul de robotică pentru liceeni BRD FIRST Tech Challenge Romania, laboratoare de robotică din cadrul Universității Politehnice Bucuresti, programele de accelerare pentru startup-uri tech Innovation Labs și Innovators for Children, cercetarea în domeniul inteligenței artificiale prin parteneriatul cu Applied Data Science Center, Conferința How To Web. Până în prezent aceste programe au reunit elevi, studenți, profesori, tineri antreprenori, experti și au impactat peste 50.000 de beneficiari.       

Pentru publicul pasionat de tehnologie și știință, BRD a fondat platforma de jurnalism MINDCRAFT STORIES, a cărei misiune este popularizarea științei și deschiderea unor conversații despre tehnologie, cu o atenție particulară asupra peisajului științific românesc.

 

 

 

Platforma Școala9, fondată de BRD în 2018, reprezintă un demers de susținere a modernizării educației preuniversitare, precum si un spatiu ce reunește idei și lansează o provocare la dialog tuturor actorilor – profesori, părinti, elevi, factori de decizie, specialiști in educație – cu privire la direcția în care se îndreaptă educația din România.

În parteneriat cu Asociația pentru Valori în Educație, dezvoltăm programul ALFABETAR care vizează închiderea decalajelor de literație dintre copii, prin crearea și implementarea unui instrument cu validare metodologica ce analizează abilitățile de scris și citit ale copiilor, cu intervenție profundă și impact la nivelul a 16.800 de copii de nivel preșcolar și din ciclul primar de învățământ. 

 

Dacă doriți să trimiteți o cerere de sponsorizare,
vă rugăm să completați formularul:

Completați formularul