Actualizează-ți de acasă datele cu caracter personal în doar câteva minute.

Formular de căutare

Societatea Civilă

Implicarea în comunitate are ca obiective construirea de mecanisme durabile de intervenţie astfel încât copii şi tinerii aflaţi în situaţii dificile să poată să îşi dezvolte abilităţile. Privilegiem programele de educaţie şi formare profesională şi ne dorim să contribuim la scăderea numărului de copii care abandonează şcoala, din cauza sărăciei sau a lipsei de motivaţie şi a perspectivei unui viitor.

BRD încearcă să creeze mecanisme prin care angajaţii, dar şi clienţii şi partenerii săi să se poată implica de o manieră durabilă.

Prin programul intern de donaţii salariale„ Superoameni pentru superşanse” aproape 1.000 de angajaţi donează sume lunare care sunt dublate apoi de Bancă. Din fondul astfel strâns care se ridică la sume cuprinse intră 100.000 şi 200.000 EUR, se finanţează programe de educaţie, de reducere a ratei abandonului şcolar.

Începând cu 2014  am ales ca partenerul nostru principal din zona socială sa fie Hope and Homes for Children Romania, al cărui scop este ca, până în 2020, să nu mai existe nici un copil abandonat în instituţii ale statului de tip vechi, şi să prevină abandonul prin crearea de servicii de suport dedicate copiilor.

Cauza principală a abandonului copiilor în România este sărăcia, iar cel mai eficient mod de a lupta împotriva sărăciei şi singura şansă reală a acestor copii este educaţia, accesul la o educaţie cât mai îndelungată.

În primul an de parteneriat aproape 600 de copii au fost scolarizaţi şi le-a fost oferit ajutor pentru a rămâne în familii.

În 2015-2016, peste 220 de copii au fost incluşi în programul de susţinere, financiară, educaţională şi consiliere. Am oferit burse unor copii deosebiţi şi am organizat o tabără de artă pentru copii din programele HHC. De asemenea a fost realibilitat Centrului de Zi specializat pentru copii supradotați care provin din familii cu risc social din municipiul Iași și comunele limitrofe.

Investiția a cuprins și oferirea de servicii de educație non-formală pentru copiii supradotați și de servicii sociale pentru familiile lor.

Alţi parteneri importanţi ai BRD sunt :

Fundaţia Principesa Margareta alături de care suntem de 9 ani, în susţinerea tinerilor talentaţi, muziciei, artişti plastici. Pe lângă burse, Fundaţia le acordă şi acces la mentori şi promovare.

În fiecare an BRD organizează eveniemente în care tinerii pot să-şi prezinte lucrările de artă, care sunt apoi achiziţionate de bancă, pentru a susţine astfel artişti aflaţi la început de drum.

Ateliere fără frontiere este partenerul nostru de 8 ani, timp în care am dezvoltat atelierul de inserţie profesională şi atelierul Asoclick prin care deşeuri IT sunt colectate şi recondiţionate pentru a fi oferite asociaţiilor care trimit proiecte de educaţie digitală. BRD este de altfel cel mai mare contributor cu echipamente electronice şi electrice al Fundaţiei – cu cca 9 tone de echipamente donate în fiecare an.