Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Două premii internaţionale importante pentru activitatea de custodie a BRD Groupe Société Générale

14 Jun 2017

Activitatea de custodie a BRD Groupe Societe Generale a primit recent două distincţii din partea unor publicaţii prestigioase: Global Finance – premiul Best Subcustodian Bank in Romania, 2017 – şi locul 1, la categoria “Best Subcustodian”, în studiul realizat de Global Investor Group.

Sub-custodia este activitatea de pastrare în siguranţă a activelor financiare şi decontarea tranzacţiilor clienţilor străini pe piaţa locală de capital, în numele unui alt custode, acesta din urmă având rolul de “custode global”.
 
Printre clienţii străini pentru care BRD are rolul de sub-custode pe piaţa locală se numără instituţii financiare internaţionale, custozi globali, brokeri, dealeri internaţionali etc.

BRD este prima bancă custode autorizată pe piaţa românească de capital, încă din 1996. În ultimii 21 de ani, banca a investit în sisteme informatice de custodie performante şi personal specializat, devenind cel mai mare custode local în funcţie de cota de piaţă a activelor deţinute în custodie. 

Parte a grupului Societe Generale, al 2-lea mare custode din Europa şi printre cei mai mari 10 custozi globali internaţionali, BRD a beneficiat de expertiză pentru a deveni o bancă de top în serviciile de custodie. BRD a implementat sistemul online SGSS Gallery (online custody) utilizat de Societe Generale Securities Services în relaţia cu clienţii săi. Prin utilizarea acestui instrument, clienţii îşi pot vedea situaţia tranzacţiilor şi a portofoliului în timp real.

„Anul acesta dorim să implementăm la nivel local, împreună cu Societe Generale, şi alte facilităţi ale SGSS Gallery, cum sunt introducerea de către clienţi a tranzacţiilor direct în soft şi urmărirea ulterioară a situaţiei acestora până la decontare. Va fi un serviciu oferit în premieră pe piaţa românească”, a spus Claudia Ionescu, directorul direcţiei Titluri a BRD Groupe Société Générale.
 

 

BRD - Groupe Société Générale are 2,28 milioane de clienti activi si opereaza o retea de peste 800 de unitati. BRD ocupa o pozitie importanta pe piata româneasca a cardurilor, cu aproximativ 2,2 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de aproximativ 27 700 POS-uri si mai mult de 1 500 ATM-uri. Activele totale ale bancii erau, la 31 decembrie 2016, de 50,6 mld RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 145 000 de angajati în 66 de tari si 31 de milioane de clienti în întreaga lume, în trei activitati-cheie:

-    Retail banking în Franta
-    Retail banking international, servicii financiare si asigurari
-    Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori

www.brd.ro; facebook

 

Articole asemănătoare