Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Gabriela Gavrilescu, Director general adjunct, BRD: Esenţial în creditarea unei firme este planul de afaceri, nu garanţiile

05 Jul 2017

Esenţial în luarea deciziei de creditare este planul de afaceri al unei firme, iar garanţiile vin pe planul secundar, a afirmat Gabriela Gavrilescu, director general adjunct, BRD-SocGen, în cadrul ZF Bankers Summit 2017.
“Esential este planul de afaceri, garanţiile sunt pe al doilea plan şi sunt cerute doar atunci când anumite caracteristici necesită şi colateralizarea cu garanţii. Prin garanţii se înţeleg în spaţiul public în principal garanţii imobiliare. Acestea sunt doar o parte a  tipurilor de garanţii şi s-a dovedit că nu întodeauna pot rambursa creditul. Mai sunt şi alte tipuri de garanţii care se bazează pe contracte, creanţe, iar în situatii în care, coroborând profilul societătii cu cash flow-ul şi atunci cand anumite măsurători nu sunt suficient de asiguratorii pentru bănci în raport cu suma contractată, perioada şi sectorul de activitate al firmei, atunci se pune problema unor alte tipuri de garanţii”.

Articol preluat din Ziarul Financiar

Articole asemănătoare

BRD LANSEAZĂ O SOLUȚIE DE PLATĂ PENTRU POS-URI NEASISTATE ÎN REȚEAUA SAMEDAY

Marcând încă un punct în parcursul său de transformare digitală și tranziție sustenabilă, BRD Groupe...

află detalii

Oferte de Black Friday la creditele de consum și ipotecare ale BRD

De Black Friday, BRD lansează o ofertă la produse cu perspectivă de viitor....

află detalii