Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Gabriela Gavrilescu, Director general adjunct, BRD: Esenţial în creditarea unei firme este planul de afaceri, nu garanţiile

05 Jul 2017

Esenţial în luarea deciziei de creditare este planul de afaceri al unei firme, iar garanţiile vin pe planul secundar, a afirmat Gabriela Gavrilescu, director general adjunct, BRD-SocGen, în cadrul ZF Bankers Summit 2017.
“Esential este planul de afaceri, garanţiile sunt pe al doilea plan şi sunt cerute doar atunci când anumite caracteristici necesită şi colateralizarea cu garanţii. Prin garanţii se înţeleg în spaţiul public în principal garanţii imobiliare. Acestea sunt doar o parte a  tipurilor de garanţii şi s-a dovedit că nu întodeauna pot rambursa creditul. Mai sunt şi alte tipuri de garanţii care se bazează pe contracte, creanţe, iar în situatii în care, coroborând profilul societătii cu cash flow-ul şi atunci cand anumite măsurători nu sunt suficient de asiguratorii pentru bănci în raport cu suma contractată, perioada şi sectorul de activitate al firmei, atunci se pune problema unor alte tipuri de garanţii”.

Articol preluat din Ziarul Financiar

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii