Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Pagini de fericire la Gaudeamus 2016

15 Nov 2016

Intre 16 şi 20 noiembrie 2016, BRD participat la editia cu numarul 23 a Targului International de Carte Gaudeamus de la Bucuresti.

In ultimii ani, banca a fost Partener Principal al acestui eveniment-reper al peisajului cultural românesc.

La ultimele doua editii ale targului, BRD a prezentat in fata a peste 150.000 de vizitatori hotspotul cultural Scena9, sub forma unor spatii experimentale construite în jurul percepţiilor, in care oamenii sa ia contact cu intr-un alt fel cu emotiile, gandurile si trairile pe care le provoaca in ei cultura, in formele ei diverse.

Anul acesta, puternicul vizual pus în scenă în spaţiul de expunere al BRD este o pledoarie pentru întoarcerea la imaginaţie şi la percepţia asupra lumii prin intermediul limbajului artistic. Mult înainte de inventarea fotografiei, cu perspectiva ei definitivă asupra detaliilor, reprezentarea vizuală a lumii prindea contur numai prin imaginaţia artiştilor, sub forma unor creaturi care trăiau doar în reproducerile lor.

In 2015, spatiul a fost creat ca un labirint de oglinzi si cuvinte care a dezvaluit vizitatorilor o dimensiune fizica a emotiilor: iubirea, frica, bucuria, disperarea, furia si calmul. Toate au putut fi pipaite si traite, imaginate, respinse sau imbratisate in interiorul unui spatiu in care propria imagine era reflectata la infinit in zeci de oglinzi iar sentimentele, amplificate la puterea o mie.  

„Cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio”, aşa cum îl defineşte organizatorul său, Radio România, este un loc perfect de intalnire cu cei care au imaginatia vie si consuma cultura.

Articole asemănătoare