Formular de căutare

Depozitul la termen

DEPOZITE
Depozitul la termen

Economiseşte într-un mod înţelept!

Aplică online

Economii sigure garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor

Depozitul la termen este un produs de economisire în LEI/EUR/USD, cu dobândă fixă, ce poate fi constituit pe o perioadă cuprinsă între 1 lună şi 4 ani.

DOBÂNDA

garantată pe întreaga durată a contractului

ACCESIBIL

suma minimă este de 500 LEI/EUR/USD

SIGUR

garantat de  Fondul de Garantare a Depozitelor

SIMPLU

reînnoire automată la scadenţă

ÎNCASARE

lunară a dobânzii pentru termene lungi

De ce să ai Depozit la termen?

- Câştiguri suplimentare: la suma economisită beneficiezi de o dobândă fixă şi avantajoasă, plătită la scadenţa depozitului (1 lună-24 luni) sau lunar (pentru 24,36 şi 48 luni).

- Gratuit: deschiderea este gratuită şi se face prin transferul din contul tău curent deschis la BRD sau chiar de acasă, prin serviciile de mobile și internet banking YOU BRD.

- Reînnoire automată: a depozitului, cu sau fără capitalizarea dobânzii. În cazul în care nu optezi pentru reînnoire automată, suma acumulată (inclusiv dobânda) este transferată automat în contul tău curent deschis la BRD.

- Flexibil: poţi economisi pe o perioadă aleasă de tine - între 1 şi 48 luni.

Impozitul pe venit: conform legislaţiei în vigoare, pentru veniturile din dobânzi obţinute de clienţi persoane fizice, Banca are obligaţia de a calcula, reţine la sursă şi plăti la Bugetul de Stat impozitul aferent. Cota impozitului, cu reţinere la sursă, aplicabilă în prezent este:

  • 10%*, în cazul veniturilor din dobânzi obţinute de persoane fizice rezidente fiscal în România;

  • 10%, în cazul veniturilor din dobânzi obţinute de persoane fizice rezidente fiscal într-o ţară membră a Uniunii Europene sau într-o ţară cu care România are încheiată o convenţie de evitare a dublei impuneri; totodată, în această situaţie, în condiţiile în care clientul nerezident prezintă un certificat de rezidenţă fiscală valid şi valabil la data plăţii dobânzii (în original sau copie legalizată, însoţit de traducere autorizată în limba română), devine aplicabilă cota mai favorabilă prevăzută în convenţia de evitare a dublei impuneri;

  • 16%, în cazul veniturilor obţinute de persoane fizice rezidente fiscal într-o ţară ce nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de mai sus.

*începând cu 01.01.2018

Notă de informare cu caracter general: Pentru veniturile din investiții realizate începând cu anul 2018, contribuabilii își determină obligațiile fiscale privind contribuțiile sociale în conformitate cu prevederile Codului fiscal și cu instrucțiunile de completare a Formularului 212 - Declaraţia unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. Pentru stabilirea situaţiei tale, te rugăm să te adresezi Administraţiei Fiscale de care aparţii.

 

Calculator dobândă Depozit la termen

 

DOBÂNZI APLICABILE

- Se acordă un bonus de 0.50% în plus faţă de dobânda standard acordată în agenţiile BRD pentru depozitele la termen în RON (termene: 1 lună, 3 luni , 6 luni, 12 luni) constituite prin serviciul de Internet şi Mobile banking YOU BRD.
- Se acordă un bonus de 0.50% în plus faţă de dobânda standard acordată în agenţiile BRD pentru depozitele la termen în EUR (termene: 1 lună, 3 luni , 6 luni), respectiv din 30.11.2023 până pe 29.12.2023 un bonus de 1.00% pentru termenul de 12 luni, depozite constituite prin serviciul de Internet şi Mobile banking YOU BRD.
- Se acordă un bonus de 0.50% în plus faţă de dobânda standard acordată în agenţiile BRD pentru depozitele la termen în USD (termene: 1 lună, 3 luni , 6 luni, 12 luni) constituite prin serviciul de Internet şi Mobile banking YOU BRD.

Ce produs de economisire ți se potrivește?

Fie că vrei să beneficiezi de dobândă fixă sau progresivă, să poţi retrage din suma economisită înainte de scadenţa depozitului sau doreşti să ai un plus de confort știind că economiile tale sunt în siguranţă fiind garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, noi suntem aici să te sprijinim.

Răspunde rapid la câteva întrebări și descoperă care este produsul de economisire BRD adaptat nevoilor tale.

 

Află mai multe

Comisioane și dobânzi

Listă de dobânzi descarcă
Listă de comisioane descarcă