Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

PROFIT GROWTH FORUM: Francois Bloch, BRD: Adevărata revoluție IT din bănci va ține de gestionarea informațiilor despre clienți

22 Jun 2017

Adevărata revoluție IT din sistemul bancar va fi legată de gestionarea volumului imens de date și informații pe care băncile le dețin despre clienți, provocarea ținând atât de valorificarea, cât și de protecția acestor date, a declarat, la Profit Growth.forum, organizat cu sprijinul BNR, directorul general al BRD Groupe Societe Generale, Francois Bloch. Forumul are ca parteneri ExxonMobil, OMV Petrom, Mastercard, Visa, Raiffeisen Bank, Orange, Eximbank, UP Romania, Fondul Proprietatea, Idea Bank, cărora le mulțumim pentru participare "Revoluția IT pentru bănci va ține de utilizarea datelor. Colectăm un volum imens de informații despre clienți, despre conturile și tranzacțiile lor, despre când și cum fac plăți. Putem accesa și informații adiționale despre ei, de exemplu de pe rețelele de socializare. Întrebarea cea mai importantă care se pune este: cum să extragi valoare din aceste date fără să le vinzi propriu-zis?", a arătat Bloch.

El a precizat că este vitală grija pentru protecția datelor clienților. "Discreția este o valoare foarte importantă pentru bănci. De asemenea, protecția față de hackeri, investim milioane în fiecare an pentru asta", a punctat șeful BRD. Bloch a mai arătat că firmele de tip fintech nu au acces la aceste date, dar pot ajuta băncile să le valorifice. "Avem circa 2,2 milioane de clienți. Fintech-urile nu au acces la aceste date. Însă ele, și grație faptului că nu sunt încă reglementate atât de strict precum băncile, ne pot ajuta să elaborăm și să livrăm acele servicii de care clienții noștri au nevoie", a mai spus CEO-ul BRD.

Material si foto preluate de la www.profit.ro

Articole asemănătoare

BRD LANSEAZĂ CANALUL DE VÂNZARE ONLINE PENTRU CREDITELE APIA DESTINATE MICILOR FERMIERI

Continuând politica de susținere a sectorului agricol si parteneriatul său cu APIA, BRD pune la disp...

află detalii

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii