Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Startupul câștigător al premiului de 350.000 de euro va fi anunțat pe 24 noiembrie, în cadrul Spotlight Pitch Day

16 Nov 2021

 

București, 17 noiembrie 2021 - Pe 24 noiembrie, How to Web va anunța startup-ul câștigător al marelui premiu-investiție, de 350.000 de euro, oferit în cadrul Spotlight Pitch Day, competiția de la finalul programului Spotlight 2021. La evenimentul care se va desfășura online sunt așteptați să participe atât investitori, fondatori de startup-uri, pasionați de tehnologie, cât și reprezentanți ai mediului de business. Înscrierile la Spotlight Pitch Day se pot face pe howtoweb.co.

Pe 17 și 18 noiembrie va avea loc semifinala competiției. Dintre cele 42 de echipe care au fost selectate pentru a participa în programul Spotlight 2021, vor fi alese 10 startup-uri finaliste.

Cele 10 echipe finaliste vor intra în cursa pentru a câștiga premiul-investiție de 350.000 de euro pe 24 noiembrie, în cadrul Spotlight  Pitch Day, finala competiției. Un singur startup va fi desemnat câștigătorul programului, fiind ales de către un juriu format din: Dan Oros (Google), René Schöb (KPMG România), Horia Velicu (BRD - Groupe Société Générale), Laura Ștefan (Mastercard România), Gabriel Diaconescu (BearingPoint România), Monica Obogeanu (Orange România), Alexandra Badea (2Checkout, acum Verifone), Mihai Buda (Mastercard România), Bogdan Axinia (eMAG), Andreea Pipernea (NN România),Ondrej Bartos (Credo Ventures), Lavinia Neagoe (Fitbit), Andrei Dudoiu (Seedblink), Mălin Ștefănescu (TechAngels), Alexandru Bogdan (RocaX), Dan Mihăescu (GapMinder Venture Partners), Andrei Pitiș (Simple Capital), Adrian Erimescu (Growceanu), Mircea Vădan (Transylvania Angels Network).

Evenimentul Spotlight Pitch Day va avea loc pe 24 noiembrie, în intervalul 16:30-19:30, ora României și se va desfășura online, fiind difuzat în direct pe platforma Crowdcast.

În așteptarea desemnării câștigătorului, participanții la eveniment vor putea urmări o discuție moderată de Alexandru Agatinei între Ondrej Bartos (General Partner Credo Ventures) și Sergiu Neguț (Co-fondator FintechOS) despre potențialul regional al Europei de Est în ceea ce privește apariția unor noi lideri în tehnologie.

Premiul-investiție oferit celui mai bun startup în competiția de la finalul programului Spotlight 2021 este sindicalizat de către un grup de investitori alcătuit din: TechAngels, SeedBlink, Growceanu, GapMinder Venture Partners, RocaX, Simple Capital și Transylvania Angels Network (T.A.N.). Suma este oferită ca aport la o viitoare investiție în startup, sub forma unui convertible note.

Spotlight 2021 a început pe 5 octombrie, iar pe parcursul programului startup-urile au beneficiat de peste 1.000 de întâlniri individuale cu lideri ai industriei de tehnologie. Printre aceștia se numără: Luciana Lixandru (Sequoia), Nicolas Dessaigne (Y Combinator), Irina Haivas (Atomico), Carlos Espinal (Seedcamp), Andrei Brașoveanu (Accel), Hristo Borisov (Payhawk), Nopadon Wongpakdee (Startup Core Strengths), Ramli John (Product-Led Institute), Andy Budd (Clearleft), și Ondrej Bartos (Credo Ventures), precum și reprezentanții a peste 50 de fonduri de investiții, cum ar fi: EarlyBird Venture Capital, Credo Ventures, 500 Startups Istanbul, Speedinvest, SOSV, Gamegroove Capital, LAUNCHub Ventures, Market One Capital, Eleven Ventures, Smok Ventures, eMAG Ventures, Flashpoint Capital, Notion Capital și alții.

Programul Spotlight este realizat în parteneriat cu Google for Startups, KPMG România, Mastercard România și BRD - Groupe Société Générale, cu suportul eMag, 2Checkout (acum Verifone), Fitbit, Microsoft România, BearingPoint România, Orange România, NN România și Credo Ventures.

Lansată în 2011 și organizată inițial în cadrul conferinței How to Web, Spotlight este cea mai cunoscută competiție din regiunea Europei de Est adresată startup-urilor din tehnologie care vor să se dezvolte la nivel global.

Mai multe detalii despre program se regăsesc prin accesarea howtoweb.co.

Despre How to Web

How to Web este una dintre cele mai importante conferințe anuale de tehnologie și inovație din Europa, reunind antreprenori în tehnologie, dezvoltatori de produs, developeri, specialiști în marketing online, inovatori și investitori care sunt în căutare de inspirație și know-how despre cum să dezvolte produse și afaceri digitale.

Lansată în 2010, a fost printre primele evenimente de tehnologie din Europa Centrală și de Est și a contribuit la adoptarea mentalității de startup în România și în această parte a Europei. Mai multe informații se regăsesc pe site-ul howtoweb.co.

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii