Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Asseco SEE și BRD Groupe Société Générale premiate la GALA eFinance 2015

10 Feb 2015

În cadrul celei de-a XII-a ediții a Galei Premiilor e-Finance, companiile Asseco SEE si BRD Groupe Société Générale au fost premiate la categoria e-partnership, pentru lansarea în premieră, în 2014, a proiectului Cashless, care asigură clienţilor lanţului de restaurante McDonald’s din România posibilitatea de a plăti neasistaţi utilizând orice tip de card.

Dezvoltarea proiectului premiat, a început din dorința de a oferi clienților McDonald’s o nouă experiență de plată cu cardul și a obținerii unui timp de tranzacționare foarte scurt (sub 2 secunde și jumătate). La finalul anului 2014, se instalaseră deja peste 430 de terminale la care clienții McDonald’s puteau utiliza card-urile bancare, indiferent de tehnologia acestora: cu pistă magnetică, cu chip sau contactless. Utilizând această metodă de plată, cardurile clienților nu mai ajung în mâna casierului, clientul introducându-l singur în terminal, respectându-se în acest fel normele PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), iar tranzacția fiind una sigură, fără erori și fără intervenția casierului.

“Premiul acordat ne onorează cu atât mai mult cu cât impărțim podiumul cu una din cele mai mari bănci din Romania, BRD Groupe Societe Generale. Proiectul, pe lângă integrarea terminalelor cu casa de marcat și obținerea unui timp de tranzacționare foarte scurt pentru clienții restaurantelor McDonald’s, presupune și integrarea în sistemul băncii a soluției de management a terminalelor dezvoltată de Asseco, precum si dezvoltarea si implementarea soluției de RKL (Remote Key Loading), ce permite încărcarea de la distanță a cheilor de criptare”, a declarat Carmen Petre, Payment Business Unit Sales Manager în cadrul Asseco SEE.

“Conceperea și implementarea acestei soluții confirmă că BRD rămâne în avangarda inovării pe piața românească a plăților cu cardul. Profităm de această ocazie ca să mulțumim companiei McDonald’s pentru deschidere și de asemenea Asseco SEE pentru excelenta colaborare în cadrul acestui proiect”, a spus Emmanuel Rit, Directorul Departamentului de Sisteme Informatice al BRD Groupe Société Générale.


Gala Premiilor e-Finance este un eveniment organizat anual, în cadrul căruia se acordă recunoaștere companiilor, instituțiilor și nu în ultimul rând oamenilor care au demonstrat o implicare activă și rezultate măsurabile în domeniile IT&C și financiar bancar, în anul precedent.

About Asseco SEE
Asseco SEE este una dintre cele mai mari companii de IT din zona de producție și implementare a propriilor soluții și servicii software în regiunea Europei de Sud-Est (Serbia, Croaţia, România, Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Kosovo, Albania, Bosnia-Herțegovina) și Turcia. Compania oferă soluții IT&C pentru diverse verticale industriale, inclusiv sectorul financiar, cel al plăților, administrației publice și telecomunicațiilor. Din octombrie 2009, acțiunile Asseco Europa de Sud-Est (Asseco SEE) au fost listate la Bursa din Varșovia. Grupul Asseco SEE are aproape 1.400 de angajati în 13 țări.

About BRD Groupe Societe Generale
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi banca nr. 1 pe piaţa românească a creditelor sindicalizate. BRD - Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienţi si operează o reţea de aproximativ 870 de unităţi. Cu circa 2,3 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de peste 24.000 POS şi 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr.1 pe piaţa româneasca a cardurilor. Cu operaţiuni de factoring de 918 milioane de euro în 2013, BRD este liderul pieţei de factoring din România.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajaţi în 76 de ţări şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:
- Retail banking în Franţa
- Retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări
- Corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori


www.brd.ro; facebook;

Articole asemănătoare