Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BEI si BRD continua sa sprijine IMM-urile si corporatiile medii din Romania

24 Sep 2013

Banca Europeana de Investitii (BEI) si BRD Groupe Société Générale SA au semnat un contract de credit in valoare de 100 milioane EUR pentru finantarea proiectelor care contribuie la cresterea ocuparii fortei de munca, imbunatatesc accesul la finantare pe termen mediu si lung pentru companiile romanesti si maresc competitivitatea economiei romanesti. Fondurile BEI vor fi folosite pentru a finanta proiectele promovate de IMM-uri (companii cu pana la 250 de angajati), corporatii medii (cu pana la 3.000 de angajati) si entitati din sectorul public, precum si pe cele ale altor tipuri de agenti economici privati din Romania.
 
Mihai Tanasescu, Vicepresedintele BEI responsabil cu operatiunile de creditare in Romania, a declarat: “Sprijinirea finantarii proiectelor implementate in special de IMM-uri si corporatiile medii este un obiectiv - cheie al BEI in Romania, pentru ca IMM-urile si sectorul corporatiilor medii reprezinta un motor de crestere si de inovare. Prin cooperarea cu BRD, partener traditional al BEI in Romania, BEI se asigura ca beneficiile creditarii in conditii favorabile ajung la companiile eligibile”.
 
Acest credit este acordat in cadrul Planului Comun de Actiune al Institutiilor Financiare Internationale pentru Europa Centrala si de Sud-Est, care se concentreaza pe asigurarea unui acces mai bun la finantare pe termen lung pentru IMM-urile europene, cu scopul de a le ajuta sa depaseasca  efectele crizei financiare. Fondurile vor sprijini cresterea prin incurajarea restructurarii, consolidarii si diversificarii economice, precum si prin imbunatatirea competitivitatii pe termen lung prin facilitarea accesului la credite pe termen lung.
 
“BRD crede ca Romania este pe drumul cel bun catre regasirea performantei economice si doreste sa sprijine companiile romanesti prin intermediul profesionalismului si implicarii sale in economia reala. Suntem constienti de importanta vitala a IMM-urilor si corporatiilor medii pentru structura economica a tarii si pentru dezvoltarea ei viitoare. De aceea oferim produse adaptate si intreaga noastra expertiza companiilor care doresc sa atinga, prin inovare, performanta in afaceri. Creditarea este de o importanta cruciala pentru o tara care isi doreste sa aiba o crestere semnificativa, iar noi suntem cu siguranta in masura sa contribuim la progresul Romaniei”, a spus Philippe Lhotte, Presedinte – Director General al BRD.  
 
Acest credit este o continuare a colaborarii fructuoase intre BEI si BRD. Incluzand si actualul imprumut, BEI a acordat deja BRD 4 linii de credit cu o valoare totala de 230 milioane EUR. Liniile anterioare au fost consumate in totalitate, fiind alocate beneficiarilor finali, in special IMM-uri.
 
O parte importanta a creditelor acordate de BEI in Romania este reprezentata de imprumuturi acordate institutiilor financiare pentru a finanta companiile romanesti, in special IMM-uri si corporatii medii. In ultimii cinci ani, BEI a acordat linii de credit in valoare de 800 milioane EUR bancilor si companiilor de leasing din Romania. Reteaua locala de intermediari ai BEI cuprinde 11 institutii financiare active care distribuie fondurile BEI pentru a sprijini economia tarii.
 
 
Despre Banca Europeana de Investitii
 
Banca Europeana de Investitii este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene si este detinuta de statele membre ale UE. Banca acorda finantare pe termen lung pentru investitiile sanatoase in scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE.
 
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 1 miliard de euro in 2012, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.
 
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati in 76 de tari si 32 milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:
- Retail banking in Franta
- Retail banking international, servicii financiare si asigurari
- Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori

Articole asemănătoare