Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD, cota de piata de 33% in cadrul programului ''Prima Casa''

15 Dec 2013

BRD Groupe Société Générale a acordat, pana la inceputul lunii decembrie a acestui an, in cadrul programului Prima Casa, credite in  valoare de 240 milioane RON. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienti din Bucuresti (30%), restul de 70% fiind acordate clientilor din toate judetele tarii. Cota de piata a bancii in programul Prima Casa in lei este de 33%.
 
Din punctul de vedere al grupelor de varsta in care se incadreaza beneficiarii imprumuturilor  „Prima Casa”, cei mai numerosi sunt clientii cu varste mai mici de 30 de ani (49%). 31% dintre beneficiari au intre 31 si 35 de ani, iar 20% au varste ce depasesc 35 de ani. Valoarea medie a imprumutului se ridica la aproximativ 145.000 RON.
 
«Cererea de credite in programul Prima Casa a ramas la un nivel ridicat chiar si dupa modificarea monedei de acordare, din euro exclusiv in lei. Fara indoiala, si recentele evolutii bune ale dobanzii de referinta au sustinut cererea de credite, aceasta fiind comparabila cu cea existenta in etapele anterioare ale programului. Creditele Prima Casa raman in continuare produsul preferat al clientilor atunci cand acestia isi doresc sa investeasca intr-o locuinta», a declarat Adrian Jantea, Director Comercial persoane fizice in cadrul BRD Groupe Société Générale.
 
BRD a epuizat deja sumele din primul plafon alocat, in valoare de 120 milioane lei, si a obtinut recent o suplimentare cu 50 milioane RON a plafonului de garantare acordat initial de FNGCIMM, ceea ce va permite acordarea de credite suplimentare in valoare de 100 milioane de lei.   
 
BRD a acordat primul credit in cadrul Programului „Prima Casa”. Demarat in iulie 2009,  programul a fost creat pentru sustinerea celor care doresc sa isi cumpere sau sa construiasca o locuinta, prin acordarea unei garantii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobanda redusa. BRD acorda imprumuturi „Prima Casa” in lei cu o dobanda nominala standard de Robor 3M + 2,5 pp*.
 
In afara unitatilor din reteaua sa, BRD le ofera clientilor interesati de obtinerea unui credit Prima Casa serviciul Vocalis Prima Casa, la numerele de telefon 0800 803 803 (apel gratuit in reteaua Romtelecom), 021 302 61 61 (numar cu tarif normal) sau *BANCA (*22622 - apel cu tarif normal in retelele Orange si Vodafone), accesibile de luni pana duminica intre orele 08:00-22:00. Prin acest serviciu, clientii pot solicita consiliere si analiza de preacceptare a creditelor Prima Casa prin telefon, obtinand pe loc raspuns la solicitarea lor de credit.
 
In plus, 24 de ore din 24, cei interesati pot obtine informatii despre Programul Prima Casa si pot directiona cererile de informatii prin completarea formularului disponibil pe site-ul http://www.creditulprimacasa.ro/ sau direct la adresa primacasa@brd.ro.
 
*DAE de 5,49% in cazul domicilierii salariului intr-un cont BRD sau de 5,61% fara domicilierea salariului intr-un cont BRD, calculate pentru un credit de 145.000 RON contractat pe o perioada de 20 de ani. S-a luat in considerare nivelul indicelui Robor 3M valabil pe data de 11.12.2013 (2,71%). 
 
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 1 miliard de Euro in 2012, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.
 
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:
- Retail banking in Franta
- Retail banking international, servicii financiare si asigurari
- Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori.

Articole asemănătoare