Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD-Groupe Société Générale si UniCredit Bank acorda un credit sindicalizat de 127 milioane de euro grupului farmaceutic A&D Pharma

19 Aug 2015

BRD-Groupe Société Générale si UniCredit Bank acorda A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din Romania, un credit sindicalizat in valoare totala de 127 milioane de euro. Finantarea, acordata pentru o perioada de trei ani, este de tip "club loan", fiecare dintre institutiile financiare participand cu o suma egala (de 63,5 milioane de euro). Tranzactia a fost aranjata in comun de cele doua banci - BRD a asumat rolul de coordonator al documentatiei de credit, iar UniCredit Bank rolurile de agent de facilitate si garantii.
 
Prin noul contract, Grupul A&D Pharma isi refinanteaza o linie de credit sindicalizata contractata in anul 2013, beneficiind de contextul favorabil al pietei financiare, pe fondul apetitului ridicat actual al bancilor pentru creditarea companiilor viabile, cu o buna performanta financiara.
 
Clubul bancar a beneficiat de consultanta juridica a casei de avocatura CMS Romania, in timp ce Grupul A&D Pharma a fost asistat de RTPR Allen & Overy.

“Acest parteneriat reconfirma implicarea UniCredit Bank in finantarea sectorului privat, sustinand dezvoltarea unor sectoare de activitate cu potential real si economia reala. Astfel, in primul semestru din 2015, banca a crescut volumul creditelor acordate pe piata din Romania cu 5,5% fata de perioada similara a anului trecut, respectiv de la 4,45 miliarde de euro la mijlocul anului 2014 la 4,7 miliarde de euro in iunie 2015. Industria farmaceutica reprezinta o directie importanta in strategia de crestere a grupului UniCredit in Romania, iar relatia de peste 10 ani cu grupul A&D Pharma confirma acest lucru“, declara Cristian Covaciu, Head of Pharma in cadrul departamentului de clienti multinationali al UniCredit Bank.
 
“Tranzactia reprezinta o reconfirmare a angajamentului BRD fata de grupul A&D Pharma, liderul unui sector economic cu pronuntata conotatie sociala, pe care l-a acompaniat pe parcursul dezvoltarii sale, atat prin facilitati de finantare bilaterale, cat si in diferite formule de credite sindicalizate. Ea se inscrie, in egala masura, in strategia bancii, care vizeaza consolidarea pozitiei pe sectorul marilor clienti corporativi, fata de care expunerea globala a BRD este in crestere fata de anul trecut (+6.6% fata de decembrie 2014). Aceasta a cincea tranzactie inregistrata in prima jumatate a anului 2015 ne sustine statutul de jucator de top pe piata sindicalizarilor, cu o expunere cumulata de circa  260 milioane USD in tranzactiile aranjate si o cota de 14% pe aceasta piata”, declara Mihaela Chifiac, director Corporate & Investment Banking al BRD-Groupe Société Générale.
  
"Refinantarea creditului aranjat in 2013, cu aproximativ 10 luni inainte de scadenta acestuia, asigura stabilitatea financiara a grupului pentru urmatorii trei ani intr-un cadru flexibil si la costuri semnificativ reduse. Pe parcursul procesului de refinantare am remarcat interesul ridicat pe care foarte multe banci locale l-au aratat fata de grupul A&D Pharma, interes pe care dorim sa il pastram activ prin diverse forme de colaborare, date fiind tendinta de consolidare a pietei bancare locale si cresterea nevoilor de finantare a grupului A&D Pharma, prin prisma consolidarii si dezvoltarii pe segmentele de distributie si retail farmaceutic", declara Leonard Leca, CFO al Grupului A&D Pharma.
 
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsa din Europa Centrala și de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 560.000 de clienti.
 
Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
 
Despre BRD-Groupe Société Générale
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. BRD - Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de 845 de unitati. BRD ocupa o pozitie importanta pe piata romaneasca a cardurilor avand 2,2 milioane de carduri emise si o retea de acceptare de peste 26 000 POS-uri si 1 500 ATM-uri. Cu operatiuni de factoring de 960 milioane de euro in 2014, BRD este liderul pietei de factoring din Romania. Activele totale ale bancii erau, la sfarsitul lunii iunie 2015, de 47,1 mld RON.
 
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:
 
Despre A&D Pharma
A&D Pharma este cel mai mare si mai dinamic grup farmaceutic din Romania care ofera o platforma regionala de marketing&vanzari in domeniul farmaceutic in Europa Centrala si de Est. Fondat in 1994, Grupul A&D Pharma opereaza trei linii de business. Mediplus Exim este lider de piata in domeniul distributiei de produse farmaceutice si acopera intregul teritoriu al Romaniei, deservind farmacii si spitale. Sensiblu este unul dintre cei mai importanti actori ai pietei de retail farmaceutic romanesc si unul dintre cele mai valoroase branduri din Romania. Sensiblu este prezent in toate orasele de peste 50.000 de locuitori si are peste doua milioane de clienti fideli. Linia de business de Marketing&Sales ofera servicii de valoare adaugata producatorilor internationali de medicamente, in zona Europei Centrale si de Est. Divizia este in proces de dezvoltare regionala in urma achizitiei unor companii din Bulgaria, Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria si atingand astfel o piata de 90 milioane de locuitori. A&D Pharma contribuie la ameliorarea nivelului sectorului sanitar in tarile unde activeaza, promovand produse si servicii de calitate atat la nivelul pacientilor, cat si in farmacii si spitale.
 
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
 
BRD Groupe Société Générale, Directia Comunicare
Cosmina Frincu, cosmina.frincu@brd.ro
 
UniCredit Bank, Departamentul Identitate si Comunicare
Ioana Ursu, ioana.ursu@unicredit.ro
 
A&D Pharma, Departamentul Comunicare Corporate
Veronica Dobre, veronica.dobre@adpharma.com

Articole asemănătoare

BRD LANSEAZĂ CANALUL DE VÂNZARE ONLINE PENTRU CREDITELE APIA DESTINATE MICILOR FERMIERI

Continuând politica de susținere a sectorului agricol si parteneriatul său cu APIA, BRD pune la disp...

află detalii

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii