Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD isi pastreaza pozitia de lider al pietei romanesti de factoring

19 Mar 2016

Activitatea de factoring a BRD si-a continuat evolutia pozitiva in 2015 prin cresterea numarului de clienti si mentinerea pozitiei de lider de piata. Calitatea serviciilor a fost confirmata de Factors Chain International, cu un nou loc 3 in clasamentul mondial al performantei serviciilor.

Cu o cota de piata de 25% si o cifra de afaceri de 921 milioane EUR, BRD a derulat anul trecut operatiuni de factoring cu aproape 700 clienti, de la IMM la multinationale, din toate sectoarele economice, ponderea cea mai mare inregistrandu-se in zona bunurilor de larg consum, industria metalurgica, masini si echipamente. Factoringul intern fara regres a fost in continuare cel mai cautat produs, cu o pondere de peste 70% in totalul portofoliului.

O crestere de peste 35% s-a inregistrat in zona operatiunilor de reverse factoring si Supply Chain Finance, confirmand previziunile in legatura cu potentialul acestor produse, care asigura o mai mare stabilitate si predictibilitate in colaborarea cu furnizorii si permit parteneriate durabile intre furnizor, debitor si factor.

„Evolutia din 2015 arata ca factoringul ramane interesant pentru companii, tinand cont ca este nu doar un produs de finantare, cu efect imediat in cash-flowul companiei, ci si unul care permite optimizarea capitalului, acoperirea riscului de neincasare a creantelor si managementul eficient al creantelor si debitorilor. Strategia noastra pentru 2016 are in vedere diversificarea ofertei, cu accent pe solutii inovative, pe calitatea serviciilor si optimizarea fluxurilor operationale, astfel incat sa usuram accesul la produsele de factoring si Supply Chain Finance”, a spus Anca Dogaru, Directorul adjunct al Departamentului Global Transaction Banking al BRD.

Activitatea de factoring a BRD este integrata in departamentul Global Transaction Banking, care reuneste 4 linii de business : Plati si Cash Manangement, Trade Services, Banci Corespondente si Factoring, centre de expertiza create pentru a facilita dezvoltarea activitatii clientilor companii - de la companii foarte mici, la multinationale si institutii financiare. Recent, BRD a primit din partea revistei americane « Global Finance » premiul pentru cea mai buna banca de Trade Finance din Romania, distinctie care ia in considerare performantele activitatilor de factoring si trade services.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD - Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienţi şi operează o reţea de 842 de unităţi. BRD ocupa o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor având 2,2 milioane de carduri emise şi o reţea de acceptare de peste 26 000 POS-uri şi 1 500 ATM-uri. Cu operaţiuni de factoring de 921 milioane de euro în 2015, BRD este liderul pieţei de factoring din România. Activele totale ale băncii erau, la sfârşitul anului 2015, de 49,2 mld RON.


BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 145 000 de angajaţi în 66 de ţări şi 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:
Retail banking în Franţa
Retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări
Corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori

www.brd.ro; facebook

Articole asemănătoare