Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD, locul 3 mondial in topul serviciilor de factoring

16 Jun 2013

BRD-Groupe Société Générale s-a clasat pe locul 3 in lume in topul organizatiei Factors Chain International, la categoria “Cel mai bun factor de export şi de import”. Banca este liderul pietei romaneşti de factoring, cu o cota de piata de 35% in 2012.

 

„Clasarea pe locul 3 in topul Factors Chain International, organizatie cu 268 de membri din 74 de tari, şi prezenta constanta de-a lungul ultimilor 6 ani in clasamentul celor mai buni factori confirma statutul BRD in elita factoringului international, inaintea unor jucatori cu experienta indelungata, din piete cu traditie”, a declarat Anca Dogaru, Directorul Directiei Factoring din cadrul BRD. 

 

Concomitent cu optimizarea serviciilor sale de factoring, banca se preocupa de diversificarea portofoliului specific de produse, dispunand in prezent de oferta cea mai completa din piata locala, adaptata exigentelor clientilor, indiferent daca aceştia sunt exportatori sau importatori, societati comerciale mici, medii sau mari.

 

In 2012, cifra de afaceri a BRD din operatiuni de factoring a crescut cu 19% comparativ cu anul precedent, la peste 1 miliard de euro, factoringul fiind unul dintre produsele cu cele mai semnificative creşteri inregistrate in aceasta perioada. In structura, operatiunile de factoring intern detin ponderea cea mai importanta, 78%, in timp ce operatiunile de factoring de export reprezinta 13%, iar cele de import, 9%.

 

Activitatea de factoring a BRD şi-a continuat evolutia pozitiva şi in primele 5 luni ale anului 2013, mentinand un nivel ridicat al cifrei de afaceri.

 

BRD este prima banca din Romania care a introdus in oferta sa, in 1993, operatiunile de factoring, afiliindu-se in acelaşi an la Factors Chain International. In anul 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline in aceasta organizatie, iar din 2011 este membru fondator al Asociatiei Romane de Factoring şi membru in Comitetul Director al acesteia.

 

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati şi 32 milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:
- Retail banking in Franta
- Retail banking international
- Corporate & Investment Banking

 

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii