Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD, plafon nou de 320 de milioane de lei pentru credite in cadrul programului ''Prima Casa''

24 Feb 2014

 
BRD Groupe Société Générale a primit din partea FNGCIMM un nou plafon de garantare, in valoare de 320 de milioane de lei, care va permite acordarea de credite « Prima Casa » in valoare totala de 640 de milioane de lei. Acesta este cel mai mare plafon de garantare acordat de FNGCIMM unei banci in etapa actuala a programului « Prima Casa ».  
 
De la trecerea la creditarea exclusiv in moneda nationala si pana in prezent, banca a acordat, in cadrul programului Prima Casa, credite in  valoare de 360 milioane RON. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienti din Bucuresti (30%), restul de 70% fiind acordate clientilor din toate judetele tarii. Cota de piata a bancii in programul Prima Casa in lei este de 33%, in timp ce cota calculata de la inceputul programului, din anul 2009, este de 28%.
 
Valoarea medie a unui imprumut „Prima Casa” in lei se ridica la aproximativ 147.000 RON. Din punctul de vedere al grupelor de varsta in care se incadreaza beneficiarii imprumuturilor  „Prima Casa”, cei mai numerosi sunt clientii cu varste sub 30 de ani (50%). 27% dintre beneficiari au intre 31 si 35 de ani, iar 23% au varste ce depasesc 35 de ani. Cel mai tanar beneficiar are varsta de 21 de ani, iar cel mai varstnic are 66 de ani.
58% dintre titularii programului sunt barbati, iar 42%, femei. Portretul titularului de credit „Prima Casa” in lei este : barbat in varsta de 32 de ani din Bucuresti.
 
Dupa criteriul numarului creditelor acordate, topul primelor 10 judete din tara este compus din:
  1. Iasi
  2. Timis
  3. Brasov
  4. Cluj
  5. Constanta
  6. Sibiu
  7. Prahova
  8. Mures
  9. Galati
  10. Arges
 
Repartizarea pe zone geografice scoate in evidenta zona de vest a tarii (Transilvania, Banat, Crisana, Maramures), cu 32% dintre credite, urmata de Bucuresti, cu 30% din credite, Muntenia (exclusiv Bucuresti), cu 24% si Moldova, cu 14%.
 
BRD a acordat primul credit in cadrul Programului „Prima Casa”. Demarat in iulie 2009,  programul a fost creat pentru sustinerea celor care doresc sa isi cumpere sau sa construiasca o locuinta, prin acordarea unei garantii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobanda redusa. BRD acorda imprumuturi „Prima Casa” in lei cu o dobanda nominala standard de Robor 3M + 2,5 pp.
 
In afara unitatilor din reteaua sa, BRD le ofera clientilor interesati de obtinerea unui credit Prima Casa serviciul Vocalis Prima Casa, la numerele de telefon 0800 803 803 (apel gratuit in reteaua Romtelecom), 021 302 61 61 (numar cu tarif normal) sau *BANCA (*22622 - apel cu tarif normal in retelele Orange si Vodafone), accesibile de luni pana duminica intre orele 08:00-22:00. Prin acest serviciu, clientii pot solicita consiliere si analiza de preacceptare a creditelor Prima Casa prin telefon, obtinand pe loc raspuns la solicitarea lor de credit.
 
In plus, 24 de ore din 24, cei interesati pot obtine informatii despre Programul Prima Casa si pot directiona cererile de informatii prin completarea formularului disponibil pe site-ul http://www.creditulprimacasa.ro/ sau direct la adresa primacasa@brd.ro.
 
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 1 miliard de Euro in 2012, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.
 
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:
- Retail banking in Franta
- Retail banking international, servicii financiare si asigurari
- Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori.

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii