Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD: Rezultat brut din exploatare in crestere cu 16,1%, profit net de 367 milioane RON

08 May 2013

Principalii indicatori financiari ai BRD-Groupe Société Générale la 30 iunie 2010, în conformitate cu standardele româneşti de contabilitate*:
 
 
Rezultatele financiare obţinute de BRD - Groupe Société Générale în cursul primului semestru al anului dovedesc o bună adaptare la contextul economic, ţinând cont de menţinerea activităţii economice la un nivel inferior, reflectată şi de ritmul scăzut al cererii de produse bancare, şi îndeosebi de credite.
 
Venitul net bancar a ajuns la 1.750 milioane RON (422 milioane EUR), cu 7% mai mare decât la 30 iunie 2009, iar rezultatul brut din exploatare a înregistrat o creştere de 16,1% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 1.067 milioane RON (257 milioane EUR).
 
Volumul total al creditelor acordate clientelei a fost de 34,5 miliarde RON, cu 7,1% mai mare faţă de 30 iunie 2009, o evoluţie pozitivă în contextul actualului mediu economic. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la 16,6 miliarde RON, în creştere cu 5,0%, în timp ce valoarea creditelor acordate clientelei de persoane juridice a crescut cu 9,2%, până la 17,9 miliarde RON. Depozitele clientelei înregistrau la sfârşitul primului semestru al anului 2010 o creştere cu 7,8% faţă de 30 iunie 2009, ajungând la 31,4 miliarde RON.
 
În acelaşi timp, banca a gestionat atent cheltuielile generale (care au fost în scădere cu aproape 3% faţă de primul semestru al anului 2009), ceea ce a contribuit la îmbunătăţirea sensibilă a coeficientului de exploatare (39,0%, în scădere cu aproape 5 puncte procentuale faţă de 30 iunie 2009). Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost la sfârşitul primului semestru de 16,1%.
 
Profitul net aferent primului semestru este de 367 milioane RON (88,6 milioane EUR), în scădere cu 13,7% faţă de semestrul I al anului 2009.
 
"Activitatea băncii este afectată de prelungirea crizei economice, care se traduce în mediul bancar printr-un ritm scazut al cererii de produse bancare, respectiv printr-un nivel ridicat al costului net al riscului. Eficienţa operaţiunilor BRD a fost susţinută de măsurile interne de control al cheltuielilor, care au contribuit la obţinerea unui foarte bun raport cost-venit. Rentabilitatea activitatii bancare, în general, a rămas la un nivel superior mediei sistemului bancar, iar performanţele operaţionale - creşterea venitului net bancar - reprezintă o dovadă a faptului că modelul de business al băncii este unul viabil, care dă rezultate chiar în circumstanţele unei crize economice prelungite", a declarat Guy Poupet, Preşedintele - Director General al BRD - Groupe Société Générale.
 
BRD - Groupe Société Générale avea, la sfârşitul lunii iunie 2010, 2,5 milioane de clienţi. La aceeaşi dată, BRD avea 2,2 milioane de carduri valide şi opera o reţea de aproximativ 1 500 ATM-uri şi peste 20.000 de POS-uri. Totalul activelor băncii se ridica, la sfârşitul lunii iunie 2010, la 48,6 miliarde RON (11,1 miliarde EUR), mai mic cu 2% în raport cu 30 iunie 2009.
 
Raportul trimestrial este disponibil pentru public si investitori pe site-ul web al băncii : www.brd.ro. Copii ale raportului vor putea fi obţinute, la cerere, gratuit, şi la sediul central al BRD - Groupe Société Générale, situat în Bulevardul Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucureşti.
 
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB.
 
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are 157.000 de angajaţi în toată lumea, pe trei activităţi - cheie:
 

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii