Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD va acorda IMM-urilor credite cu dobanda subventionata, in valoare de 20 milioane EUR, prin parteneriatul cu Fondul European de Investitii in cadrul initiativei JEREMIE

19 Jan 2014

BRD Groupe Societe Generale a incheiat  un nou parteneriat cu Fondul European de Investitii (FEI), prin intermediul caruia banca isi extinde gama de produse de finantare destinate IMM-urilor din Romania. Este cel de-al doilea acord intre BRD si Fondul European de Investitii, dupa cel semnat in anul 2004, care privea garantarea creditelor de investitii destinate IMM-urilor.
 
Initiativa JEREMIE (« Resurse europene comune pentru microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii »), lansata de Comisia Europeana in parteneriat cu Fondul European de Investitii, permite Statelor Membre si Regiunilor din Uniunea Europeana sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea instrumente financiare destinate IMM. In Romania, initiativa JEREMIE este finantata prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.
 
In anul 2014, BRD Groupe Societe Generale va pune la dispozitia IMM-urilor interesate de noul instrument JEREMIE finantari (credite de investitii si credite pentru capital de lucru) in valoare de 20 de milioane de euro, la o dobanda partial subventionata (50% fata de nivelul standard) si garantii reduse.
 
“Suntem constienti de importanta IMM-urilor pentru economie si de aceea ne dorim sa oferim produse de finantare adaptate si accesibile, precum si intreaga noastra expertiza intreprinderilor mici si mijlocii care doresc sa isi dezvolte afacerile”, a spus Bogdan Spuza, Director Executiv al departamentului Marketing si Managementul Produselor din cadrul BRD.
  
Sustinator activ al IMM-urilor din Romania, BRD Groupe Societe Generale ofera credite acestei categorii de clientela si prin intermediul parteneriatelor traditionale pe care le-a incheiat cu institutii financiare europene de prestigiu precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Banca Europeana pentru Investitii in cadrul unor programe de finantare destinate in principal sprijinirii IMM-urilor. Volumul total al creditelor acordate de BRD prin intermediul acestor parteneriate se ridica la aproximativ 600 de milioane de euro, dintre care aproximantiv 500 de milioane de euro pentru IMM-uri.
 
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 1 miliard de Euro in 2012, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.
 
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii