Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Credit de 145 milioane de RON pentru Energomontaj, acordat de un sindicat de institutii financiare condus de BRD-Groupe Societe Generale

15 Mar 2015

Bucuresti, 12 martie 2015


BRD-Groupe Société Générale, în calitate de aranjor principal mandatat, a semnat un contract de împrumut sindicalizat de 145 milioane RON cu Energomontaj SA. Împrumutul a fost acordat în scopul finantarii activitatii si garantarii proiectelor dezvoltate de companie.


Din consortiu fac parte BRD-Groupe Société Générale, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Agent de Garantie si Banca Emitenta, Allianz Tiriac Asigurari, Banca Româneasca, Bancpost si Groupama Asigurari în calitate de creditori.


Este a doua tranzactie de acest tip care implica si companii de asigurari, si reprezinta o noua etapa catre consolidarea unui parteneriat valoros, atât pentru partile implicate, cât si pentru piata în ansamblu. Participarea Allianz-Tiriac este reasigurata de companii de reasigurare prestigioase la nivel mondial: Swiss Re si Allianz Group, prin intermediul asiguratorului specializat - Euler Hermes.   


Documentatia  creditului sindicalizat si asistenta juridica au fost asigurate de casa de avocatura Clifford Chance Badea. Allianz-Tiriac Asigurari a fost asistata de casa de avocatura Voicu & Filipescu.
 


Despre BRD-Groupe Société Générale:

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din România dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata româneasca a creditelor sindicalizate. BRD - Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 860 de unitati. Cu peste 2,2 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 25 000 POS-uri si 1 500 ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata româneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 918 milioane de Euro în 2013, BRD este liderul pietei de factoring din România. Activele totale ale bancii erau, la sfârsitul anului 2014, de 45,18 miliarde RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajati în 76 de tari si 32 de milioane de clienti în întreaga lume, în trei activitati-cheie:

-    Retail banking în Franta
-    Retail banking international, servicii financiare si asigurari
-    Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori

www.brd.ro; facebook;

Despre Energomontaj:

Energomontaj este lider în domeniul constructiei si montajului de utilaje pentru centralele termo, hidro si nuclear-electrice. Compania a fost implicata în conceptia, fabricarea, montajul si întretinerea tuturor investitiilor majore în domeniul energiei electrice, termice si hidraulice realizate în România în ultimii 50 de ani. Energomontaj este singura companie din România autorizata sa realizeze lucrari de decontaminare si desulfurare. Capitalul companiei este majoritar românesc.

Despre Allianz – Tiriac Asigurari:

Allianz-Tiriac este un partener de încredere în domeniul protectiei si planificarii financiare. Compania a fost în mod constant, în toti cei 20 de ani de existenta, un reper de calitate pe piata locala. Oferta companiei include o gama completa de solutii de asigurari generale si de viata pentru persoane fizice si companii. Allianz-Tiriac a fost întotdeauna un formator de piata pe toate segmentele de asigurari, inclusiv pe segmentul asigurarilor de garantii, având o contributie semnificativa la dezvoltarea unei piete sustenabile a asigurarilor de garantii.
Allianz-Tiriac este o companie membra a Grupului Allianz, furnizor de servicii financiare la nivel global pentru aproximativ 85 milioane de clienti din peste 70 de tari. Portofoliul de produse include o gama variata de produse de asigurari generale si de viata, ce se adreseaza
clientilor persoane fizice sau companii. Grupul Allianz este cel mai mare asigurator pe segmentul asigurarilor generale la nivel global si în
top 5 asiguratori pe segmentul asigurarilor de viata.

Despre Banca Româneasca:

Banca Româneasca este una dintre cele mai importante institutii financiare care opereaza pe piata româneasca, oferind clientilor persoane fizice si companii o gama larga de produse si servicii adaptate fiecarei nevoi. Cu un capital social de peste 700 milioane lei si o retea de sucursale prezente în cele mai importante orase ale tarii, Banca Româneasca este prezenta de 23 de ani pe piata româneasca. În octombrie 2003, cel mai important grup financiar din Europa de sud-est, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de actiuni la Banca Româneasca, detinând acum 99,279% din capital. Banca Româneasca este una dintre bancile cel mai bine capitalizate de pe piata locala, cu o rata a solvabilitatii de aproape 20%.
National Bank of Greece este cel mai vechi si cel mai mare grup financiar din Grecia, fondat în 1841 si listat la Bursa din Atena din anul 1880. Din octombrie 1999, banca este listata si la Bursa din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienta de 174 de ani si o prezenta puternica la nivel international, prin peste 1.700 de unitati.

Despre Bancpost

Bancpost este o banca universala de top 10 în România, cu o prezenta de 24 de ani pe piata locala si un portofoliu de peste 1 milion de clien?i corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de solutii financiar-bancare eficiente si flexibile. Bancpost acorda finantare companiilor atât din sursele sale, cât si prin intermediul liniilor puse la dispozitie în parteneriat cu BERD si IFC.

Despre Groupama Asigurari

Groupama Asigurari este unul dintre liderii pietei de asigurari din România, recunoscut pentru calitatea serviciilor si solutiile flexibile de asigurare oferite celor peste 1 milion de clienti individuali si peste 60.000 de companii.
Parte a unui grup international de asigurari si servicii financiare, cu 34.000 de angajati deservind peste 13 milioane de clienti la nivel global, Groupama Asigurari îsi orienteaza strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al sau, clientul, pentru care dezvolta produse si servicii  simple si flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care sa îi asigure continuitatea planurilor atunci cand evenimente neprevazute apar.Mai multe informatii pe www.groupama.ro.  

Despre Clifford Chance Badea

Clifford Chance este prezenta în România din 2006 si opereaza în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucuresti se implica în mod constant în tranzactii complexe de împrumuturi sindicalizate, finantari, restructurari, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, instrumente financiare derivate, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare, precum si litigii si arbitraje interne si internationale.
Firma ocupa locul întâi în topul caselor de avocatura din România (Tier 1) la sectiunile Banking & Finance si Capital Markets, în cele mai recente editii Legal500, Chambers Global si IFLR1000. Totodata, casa de avocatura are o echipa puternica în aria de practica Corporate ?i M&A, fiind plasata pe primul palier (Legal500), respectiv pe palierul doi (Chambers Global si IFLR1000). De asemenea, ghidul IFLR1000 pozitioneaza casa de avocatura pe primul loc si la sectiunea Project Finance si a acordat Clifford Chance Badea premiul de Firma de Avocatura a Anului în România, în cadrul IFLR Europe Awards 2014, în luna aprilie.

 

Articole asemănătoare