Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Detalii tehnice referitoare la despagubirea pe care Statul Roman o acorda persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme si care au fost transferate la BRD in acelasi scop

28 May 2014

Ca urmare a intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern nr. 392/2014 privind aprobarea elementelor tehnice si modalitatea de despagubire a persoanelor fizice care si-au transferat depozitele existente la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme la BRD si de acordare de catre Statul Roman a despagubirilor care li se cuvin, BRD comunica urmatoarele :
 
In vederea constituirii dosarelor de despagubire, deponentii CEC, mostenitorii acestora sau imputernicitii desemnati se vor putea prezenta, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a HG nr. 392/2014, in orice agentie BRD pentru depunerea unei Cereri impreuna cu urmatoarele documente doveditoare ale sumei depuse sau transferate, dupa caz, astfel:
 
  1. Originalul cec-ului cu suma limitata si/sau originalul dovezii eliberate de banca in momentul transferului sumelor de la CEC la BRD. Mentionam ca HG nr. 392/2014 stabileste ca vor fi acordate despagubiri persoanelor fizice care au depus sume de bani la CEC SA in vederea achizitionarii de autoturisme pana la data de 15 februarie 1992 si care au transferat aceste sume la BRD;
  2. Declaratie notariala pe proprie raspundere, in original, prin care:
  1. Actul de identitate valabil (BI sau CI) ;
  2. Documentul in original care atesta schimbarea numelui (certificat de casatorie, decizie de divort, etc);
  3. Actul care atesta calitatea de mostenitor sau procura notariala speciala care atesta calitatea de imputernicit, in original.
 
In cazul deponentilor, mostenitorilor sau imputernicitilor acestora care au obtinut o hotarare judecatoreasca executorie care prevede o suma pe care Statul Roman, prin MFP, a fost obligat sa o achite, acestia trebuie sa se adreseze direct Ministerului Finantelor Publice pentru a depune o cerere si copia legalizata de instanta judecatoreasca emitenta dupa hotararea judecatoreasca executorie.  
 
Emisiunea de titluri de stat va avea loc la data de 4 august 2014 cu scadenta in data de 3 septembrie 2014. Persoanele fizice care au dreptul la despagubire se vor putea prezenta la ghiseele bancii, in vederea punerii la dispozitie a sumelor cuvenite, incepand cu prima zi bancara imediat urmatoare datei scadentei emisiunii de titluri de stat, respectiv 4 septembrie 2014.
 
Termenul de 30 zile de la data intrarii in vigoare a HG pentru depunerea cererilor de inscriere nu este un termen de decadere din drepturi si nu afecteaza dreptul la despagubire acordata de Statul Roman. Deponentii vor putea depune dosare si ulterior, urmand a primi despagubiri prin viitoare emisiuni de titluri de stat.
 
Detalii suplimentare pot fi obtinute in orice agentie BRD-Groupe Société Générale sau la Asociatia Pagubitilor de Autoturisme din Romania (telefon 031 804 66 23 / 0723 59 20 38).
 
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 880 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de 918 milioane de euro in 2013, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.
 
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:

Articole asemănătoare