Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Numire

02 Aug 2016

Consiliul de Administratie al BRD Groupe Societe Generale, intrunit pe 2 august 2016, l-a desemnat pe François Bloch drept succesorul lui Philippe Lhotte in functia de Director General. Numirea va intra in vigoare  pe 1 noiembrie 2016 si este supusa aprobarii Bancii Nationale a Romaniei. Philippe Lhotte va ramane membru al Consiliului de Administratie al BRD, in timp ce va prelua alte responsabilitati in cadrul Grupului Societe Generale.

 

Gianluca Soma, Presedinte al Consiliului de Administratie al BRD, a declarat: " As dori sa-mi exprim recunostinta in numele Consiliului pentru devotamentul si contributia deosebita a lui Phillipe Lhotte la redresarea si evolutia BRD din ultimii ani. Philippe Lhotte a reusit sa transforme si sa adapteze BRD la nevoile pietei romanesti,  intarindu-i pozitia intr-o perioada plina de provocari. Pentru a continua dezvoltarea echilibrata si durabila inceputa de el, care a generat rezultatele financiare si comerciale remarcabile pe care le comunicam astazi, aveam nevoie de cineva cu o vasta expertiza in domeniul bancar. De aceea l-am desemnat drept succesor pe François Bloch si suntem convinsi ca experienta sa internationala, atat in retail, cat si in Investment banking, va fi un factor cheie pentru viitorul BRD.

 

Bernardo Sanchez Incera, Director General Adjunct al Grupului Societe Generale si membru in Consiliul de Administratie al BRD, a declarat : " Ii multumesc sincer lui Philippe Lhotte si echipei de management a BRD pentru realizarile remarcabile din ultimii ani. Mai mult ca oricand, Grupul Societe Generale are incredere in piata romaneasca si in perspectivele de dezvoltare ale BRD".

 

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. BRD - Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienti activi si opereaza o retea de 818 de unitati. BRD ocupa o pozitie importanta pe piata romaneasca a cardurilor, cu aproximativ 2,2 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de aproximativ 26 000 POS-uri si 1 500 ATM-uri. Cu operatiuni de factoring de 921 milioane de euro in 2015, BRD este liderul pietei de factoring din Romania. Activele totale ale bancii erau, la 30 iunie 2016, de 48,4 mld RON.


BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 145 000 de angajati in 66 de tari si 31 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:

Articole asemănătoare