Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Premiera pe piata romaneasca a sindicalizarilor: credit sindicalizat in valoare de 60 milioane de euro pentru Hidroconstructia, acordat de un consortiu condus de BRD, care include si o companie de asigurari

13 Jan 2014

 
Hidroconstructia SA a desemnat BRD Groupe Société Générale, partenerul sau bancar de peste 50 de ani, in calitate de aranjor al unui nou credit sindicalizat in valoare de 60 milioane EUR. Finantarea asigura capitalul de lucru si permite emiterea de scrisori de garantie bancara pentru contractele incheiate de companie. 
 
Consortiul este reprezentat de BRD-Groupe Société Générale, in calitate de aranjor principal mandatat, banca emitenta si agent, si de Allianz-Tiriac Asigurari. BRD-Groupe Société Générale si Allianz-Tiriac Asigurari actioneaza impreuna in calitate de creditori-garanti pentru scrisorile de garantie bancara. Implicarea unei companii de asigurari intr-un credit sindicalizat este o premiera pe piata romaneasca a finantarilor sindicalizate. De asemenea, tranzactia se numara printre putinele operatiuni similare din Europa in care, pe langa banci in calitate de creditori, este implicata si o companie de asigurari generale cu activitati in domeniul garantarii. Noul credit sindicalizat este o reflectare a valorilor comune impartasite de cele doua institutii financiare, respectiv promovarea unor solutii inovatoare pentru a raspunde nevoilor clientilor, pe de o parte, si asumarea unui rol de pionierat pe pe pietele pe care opereaza si pe care ocupa pozitii de lideri, pe de alta parte.
 
Consortiul a fost consiliat de firmele de avocatura Clifford Chance Badea si Voicu & Filipescu.
 
Despre Hidroconstructia:
Hidroconstructia este liderul sectorului constructiilor hidroenergetice si hidrotehnice din Romania si cea mai mare companie de constructii din Romania, dupa criteriul cifrei de afaceri.  Hidroconstructia si-a dezvoltat activitatea in strainatate, executand proiecte importante in Irak, Moldova, Germania, Belgia si, in curand, in Serbia.
 
Despre BRD-Groupe Société Générale:
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 1 miliard de euro in 2012, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.
 
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:
 
Despre Allianz-Tiriac Asigurari:
Allianz-Tiriac este una dintre cele mai importante companii de pe piata romaneasca a asigurarilor si un partener de incredere in domeniul protectiei si planificarii financiare. Allianz-Tiriac a fost in mod constant un reper de calitate pe piata locala. Oferta companiei include o gama completa de solutii de asigurari generale si de viata pentru persoane fizice si companii. Allianz-Tiriac a fost intotdeauna un formator de piata, inclusiv pe segmentul asigurarilor de garantii, avand o contributie semnificativa la dezvoltarea unei piete sustenabile a asigurarilor de garantii.
 
Allianz-Tiriac este o companie membra a Grupului Allianz, furnizor de servicii financiare la nivel global pentru aproximativ 78 milioane de clienti din peste 70 de tari. Portofoliul de produse include o gama variata de produse de asigurari generale si de viata, ce se adreseaza clientilor persoane fizice sau companii. Grupul Allianz este cel mai mare asigurator pe segmentul asigurarilor generale si in top 5 asiguratori pe segmentul asigurarilor de viata.

Articole asemănătoare

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii

Modificări importante ale produselor și serviciilor oferite de BRD

Continuând strategia de simplificare a ofertei destinate persoanelor fizice și totodată de digitaliz...

află detalii