Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

Societe Generale Securities Services Romania, custode pentru Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare

15 Jan 2014

Structura din Romania a Societe Generale Securities Services, care opereaza in cadrul BRD, filiala a Societe Generale, a fost mandatata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor institutional in Romania, in calitate de banca custode pentru Romania.
 
Activele BERD sunt transferate treptat in custodia SGSS, ceea ce pozitioneaza SGSS drept unul dintre principalii sai parteneri locali. Potrivit contractului de mandat, SGSS va oferi si alte servicii cu valoare adaugata, precum decontarea tranzactiilor bursiere si OTC pe piata romaneasca, suport pentru IPO-urile locale si emisiunile de obligatiuni guvernamentale listate pe piata primara, servicii de operatiuni cu titluri si de gestiune a trezoreriei derivate din operatiunile de custodie.
 
De 13 ani, Societe Generale ofera servicii de custodie prin intermediul filialei sale BRD. Acest contract reflecta angajamentul pe termen lung al Grupului pe piata romaneasca si ilustreaza in mod deosebit expertiza recunoscuta a SGSS si capacitatea sa de a oferi servicii de nivel mondial unei clientele formate din institutii financiare – gestionari de active, fonduri de pensii, depozitari globali, banci de investitii si brokeri globali.
 
SGSS ofera in Romania o gama completa de servicii, care cuprinde servicii locale si globale de custodie, compensare si decontare pentru toate clasele de active, precum si servicii de banca depozitara si servicii pentru emitenti.
 
BERD este o institutie financiara internationala care sustine proiecte in peste 30 de tari, din Europa de Est pana in Asia Centrala si in tarile din sudul si estul Mediteranei. Investind in principal in sectorul privat, ale carui nevoi nu pot fi satisfacute in intregime de piata, banca promoveaza antreprenoriatul si favorizeaza tranzitia catre economia de piata deschisa si democratica. Prin activitatea ei din urmatorii ani in Romania, BERD va dezvolta proiecte care ii vor permite Romaniei sa isi mentina stabilitatea in sectorul financiar, sustinand cresterea companiilor mari si a IMM-urilor romanesti. Capitalul BERD este detinut de 64 de tari si doua organizatii interguvernamentale (Uniunea Europeana si Banca Europeana de Investitii).
 
Société Générale
Société Générale este unul dintre cele mai importante grupuri europene de servicii financiare. Sprijinindu-se pe un model diversificat de banca universala, Grupul imbina soliditatea sa financiara si strategia de crestere durabila cu ambitia de a fi banca de referinta pentru calitatea relatiilor cu clientii, recunoscuta pe toate pietele pe care activeaza, aproape de clientii sai, aleasa pentru calitatea si angajamentul echipelor sale.
 
Cei peste 154 000 de colaboratori care lucreaza in 76 de tari ii servesc in fiecare zi pe cei 32 de milioane de clienti ai grupului din intreaga lume. Echipele Société Générale acorda consiliere si servicii clientilor persoane fizice, companiilor si institutiilor pe trei linii principale de activitate :
 
Société Générale este, de asemenea, un actor semnificativ pe piata serviciilor financiare specializate, asigurarilor, private banking-ului, a administrarii de active si a serviciilor pentru investitori.
 
Société Générale este inclusa in componenta principalilor indici de dezvoltare durabila: Dow Jones Sustainability Index (Europa), FTSE4Good (Global si Europa), Euronext Vigeo (Global, Europa, zona Euro si Franta) si in 5 dintre indicii STOXX ESG Leaders.
 
Pentru mai multe informatii, puteti urmari contul twitter @societegenerale sau vizita site-ul www.societegenerale.com
 
Société Générale Securities Services (SGSS)
Cu 29 de filiale in intreaga lume  si aproximativ 4000 de colaboratori, SGSS ofera clientilor sai, institutii financiare si brokeri, societati de administrare de active, asiguratori si companii solutii globale adaptate la ultimele evolutii ale pietelor financiare si reglementarilor : servicii de compensare, custodie si banca depozitara, custodie pentru clientela de retail, administrarea de fonduri si asset servicing, gestiune a lichiditatilor, precum si servicii de agent de transfer si servicii pentru emitenti.
 
SGSS se claseaza printre cei mai mari 10 custozi din lume si este cel de-al doilea custode din Europa, cu 3609* miliarde de euro active in custodie. SGSS ofera serviciile de de banca depozitara pentru 3229* organisme de plasament colectiv si asigura evaluarea  a 4 057 organisme de plasament colectiv pentru active sub administrare in valoare de 500* miliarde de euro. SGSS este printre liderii europeni in domeniul administrarii planurilor de stock options.
 
http://www.securities-services.societegenerale.com
http://twitter.com/SG_SS
 
*La 30 septembrie 2013

Articole asemănătoare