Formular de căutare

Creditul Prima Casă

Cu Creditul Prima Casă, cel mai frumos loc de întalnire devine la tine acasă!

1. Care este suma de care ai nevoie? LEI

2. Pe ce perioadă dorești să achiți suma?

3. Vreau să încasez salariul la BRD

Prima rată

0 LEI

Total de plată

0 LEI

DAE

0 %

Dobandă

0

Mai multe detalii credit

Vezi scadențar

Modalități de plată

Perioada de graţie

acasă e mereu locul ÎN CARE MEREU TE SIMȚI ÎN LARGUL TĂU

5% Avans

Plătești avans de minim 5 %

Dobândă avantajoasă

Beneficiezi de o dobândă avantajoasă: IRCC+2%

30 de ani

Perioada de creditare

Promisiune de garantare

Dacă vrei să achiziționezi un imobil a cărui construcție nu este finalizată, poți obține o promisiune de garantare valabilă 18 luni prin care ți se rezervă plafon de garantare

ÎȚI SPUNEM NOI TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII

 • Valuta: RON
 • Perioada de creditare: maxim 360 luni
 • Tip dobandă –variabilă pe toată perioada: IRCC + 2%
 • Avans minim de 5%
 • Suma maximă a creditului depinde de tipul locuinței finanțate:
  • Pentru achiziția locuințelor noi sau consolidate (recepționate la terminarea lucrărilor de construcție cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) maximum 66.500 euro;
  • Pentru construcția de locuințe individuale, maximum 66.500 euro, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din devizul estimativ de lucrări, anexa la contractul de construire a locuinței;
  • Pentru construcția de locuințe în regim asociativ, maximum 71.250 euro, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din devizul estimativ de lucrări, anexa la contractul de construire a locuinței;
  • Pentru achiziția altor categorii de locuințe (recepționate la terminarea lucrărilor de construcție cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat ) maximum 57.000 euro;
 • Perioada de grație: poți opta pentru o perioadă de grație parțială, timp în care nu se achită capital, de până la 18 luni în cazul creditelor de construcții
 • Garanții:
  • Ipoteca asupra imobilului achiziționat înscrisă în favoarea Băncii și a statului Roman proporțional cu procentul de garantare. În cazul construcțiilor, vei aduce în garanție terenul și locuința viitoare pe care urmează să o construiești.
  • Ipoteca asupra sumelor de bani blocate în cont bancar în valoare egală cu dobânda aferentă a 3 rate, pentru garantarea dobânzii, constituită în favoarea Băncii
Poți beneficia de creditul Prima Casă dacă:
 • nu deții în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință;
 • deții în proprietate exclusivă sau împreuna cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Programul Prima Casă, în suprafața utilă mai mica de 50mp.
Poți obține un nou credit Prima Casă și dacă ai deja un credit Prima Casă, dar vrei o locuința mai mare. În acest caz, este necesar să îți vinzi locuința actuală și să restitui integral creditul inițial.
Se acceptă o gamă largă de venituri: salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, venituri din activități independente. Poți obține o sumă mai mare dacă aduci și veniturile a maximum 3 co-împrumutați.
Fară adeverința de venit, dacă ești salariat și ai veniturile înregistrate la ANAF. În cazul în care informațiile recuperate de la ANAF sunt incomplete/nu sunt înregistrate, îți vom solicita documente justificative de venit. Model adeverință de venit.
Ești în siguranță pe întreaga perioadă de creditare prin încheierea unei asigurări de viață care îți oferă ție și familiei tale protecție în cazul unor evenimente neprevăzute (somaj, incapacitate de muncă, invaliditate totală sau deces). Polița este optionala si se încheie în momentul semnării contractului de credit, pentru întreaga perioadă de creditare.
Este necesar sa inchei asigurare pentru imobil (PAD si facultativa), sau sa asiguri lucrarile de constructii-montaj, in cazul imobilului aflat in constructie.

Comisioane şi dobânzi

Exemplu reprezentativ valabil la data 01.01.2020, pentru un credit Prima Casă de 190.000 lei, pe 30 de ani, cu dobânda variabilă* IRCC + 2%, dobânda anuală efectivă (DAE**): 4,71%, suma lunară de plată: 946,96 lei, valoarea totală plătibilă la sfârșitul perioadei de creditare: 349.292,40 lei, comision de analiză dosar: 0, comision de administrare lunară credit: 0, comision anual datorat FNGCIMM: 0,45%, aplicat la 50% din soldul creditului, cost de evaluare (apartament) 370 lei. DAE nu include asigurarea de viață (aceasta fiind opțională) și cea a imobilului (care depinde de valoarea acestuia).

Dobânda variabilă este calculată ținând cont de nivelul Indicelui de referință IRCC, aplicabil în perioada 01.01.2020-31.03.2020, respectiv 2,36%, plus marja fixă de dobândă.

** DAE este Dobânda Anuală Efectivă și include taxele și comisioanele aferente creditului, percepute de Bancă. Întrucât creditul este un împrumut cu rată variabilă a dobânzii, DAE reală ar putea diferi de DAE prezentată în exemplul de mai sus în cazul în care rata dobânzii dumneavoastră se modifică.

Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizeaza caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te ca ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale sau variația indicilor de referință, în cazul creditelor cu dobânda variabilă.

IA-ȚI CREDIT ÎN 4
PAȘI SIMPLI

01

Găsesti locuința visată și aplici pentru un credit Prima Casă

După semnarea antecontractului de vânzare cumpărare trebuie să aduci la bancă documente de venit (dacă este cazul) precum și documentele aferente imobilului ce urmează să fie achiziționat/ construit. În cazul în care locuința visată nu este finalizată, poți solicita o promisiune de garantare, valabila 18 luni prin care ți se rezerva plafon Prima Casă.

02

Analiza documentației și aprobarea finală a creditului

În această etapă se analizează documentele de proprietate, se face evaluarea imobilului ce va fi adus în garanție, se realizează analiza financiară și dacă totul este OK, se obține aprobarea finală a creditului din partea băncii.

03

Aprobarea creditului de către FNGCIMM

După ce creditul este aprobat de către bancă, aceasta transmite către FNGCIMM solicitarea de garantare credit însoțită de documentele necesare. FNGCIMM aprobă solicitarea, în limita plafonului disponibil și transmite băncii contractele de garantare.

04

Semnarea contractelor

În ziua stabilită de tine, de comun accord cu banca, vei semna contractele de vânzare-cumparare, credit, de garantare și ipotecă. Felicitări, ești proprietar!

ACASĂ. LOCUL PERFECT CARE ÎȚI REFLECTĂ PERSONALITATEA.

ACASĂ. LOCUL PERFECT CARE ÎȚI REFLECTĂ PERSONALITATEA.

GATA, TE-AI HOTĂRÂT?

Scrie-ne și te vom contact noi cu toate informațiile pentru a obține creditul!

Mesajul dumneavoastră a fost trimis.

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!


Exemplu reprezentativ valabil la data 01.01.2020, pentru un credit Prima Casă de 190.000 lei, pe 30 de ani, cu dobânda variabilă* IRCC + 2%, dobânda anuală efectivă (DAE**): 4,71%, suma lunară de plată: 946,96 lei, valoarea totală plătibilă la sfârșitul perioadei de creditare: 349.292,40 lei, comision de analiză dosar: 0, comision de administrare lunară credit: 0, comision anual datorat FNGCIMM: 0,45%, aplicat la 50% din soldul creditului, cost de evaluare (apartament) 370 lei. DAE nu include asigurarea de via­ță (aceasta fiind op­țională) și cea a imobilului (care depinde de valoarea acestuia).

* Dobânda variabilă este calculată ț­inând cont de nivelul Indicelui de referin­ță IRCC, aplicabil în perioada 01.01.2020-31.03.2020, respectiv 2,36%, plus marja fixă de dobândă.

** DAE este Dobânda Anuală Efectivă și include taxele și comisioanele aferente creditului, percepute de Bancă. Întrucât creditul este un împrumut cu rată variabilă a dobânzii, DAE reală ar putea diferi de DAE prezentată în exemplul de mai sus în cazul în care rata dobânzii dumneavoastră se modifică.

Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizeaza caracteristicile și implica­țiile creditului. Asigură-te ca ai în­țeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctua­ția veniturilor tale sau variația indicilor de referință, în cazul creditelor cu dobânda variabilă.

Comisioane şi dobânzi

Back2Top