Formular de căutare

Expresso Masina

CUMPĂRĂ-ȚI MAȘINA MULT VISATĂ CU CREDITUL DE NEVOI PERSONALE EXPRESSO

 

Mașina este unul din bunurile cele mai de preț pe care le achiziționăm. Dar, cu atâta varietate de modele, dotări și prețuri, e dificil să știi de unde să începi. Ți-am pregatit o serie de sfaturi pentru a te ajuta sa faci alegerea corecta.

Dacă ești hotărât, nu uita, îți poți lua creditul online foarte ușor.

Ia-ți creditul 100% online


Înainte să-ți setezi bugetul pentru mașină, pune-ți câteva întrebări care te vor ghida către decizia bună: cât de des vrei să mergi cu mașina? Vrei să mergi cu ea în principal prin oraș sau vrei să ieși foarte des cu ea în afară? Pe ce distanțe?

Estimativ, cam câți km vrei să parcurgi anual? Cumperi mașina doar pentru tine sau aștepți un copil în curând?

În funcție de răspunsurile la aceste întrebări, poți alege motorizări diferite: benzină, diesel, hibrid sau full electric.

De exemplu, dacă vrei să investești într-o mașină pe care s-o folosești zi de zi în oraș, și, să zicem că depășești 30.000 km anual, este recomandată o mașină full electrică. Mașinile electrice sunt ideale pentru costuri reduse în oraș, pentru că găsești stații de încărcare cam în toate punctele importante ale orașului, iar majoritatea se încarcă chiar și la decelerare sau frânare, recuperând din energia consumată. Astfel, ele se pot reîncărca chiar și din mers.

Mașina hibrid e indicată dacă vrei să parcurgi mai puțini kilometri în oraș decât ai parcurge cu electrica. Ea poate fi benzină-electric sau diesel-electric, cu posibilitatea încărcării în stații de încărcare sau fără încărcare. Prețurile sunt aproximativ egale indiferent de alegere. Acestea sunt o variantă ideală pentru cei care nu vor să utilizeze mașina zilnic, deoarece costul de achiziție e mai mic.

Dacă circuli destul de rar cu mașina în oraș și o folosești doar la deplasări în afară, atunci poți opta liniștit pentru o mașină pe benzină, aceasta având un preț mai mic la achiziționare.
Gândește-te la nevoile tale practice. Circuli mai mult singur sau cu cel mult un pasager, ai libertate totală să-ți alegi o mașină de dimensiuni mici, de tip coupe, cabrio sau hatchback cu două uși. Acestea consumă mai puțin și te ajută să te descurci mult mai ușor în trafic și să găsești peste tot loc de parcare. Dacă ai o familie, cei dragi vor aprecia cu siguranță o mașină mai încăpătoare și un portbagaj mai mare, găsit în caroseriile de tip break sau hatchback cu 4 uși.
Acestea variază în funcție de bugetul de care dispui și nivelul de confort pe care-l dorești. Dacă dotări precum aerul condiționat au devenit standard în orice mașină modernă, există dotări opționale precum scaune încălzite și cu diverse reglaje sau computer de bord compatibil cu bluetooth care fac experiența în mașină mai plăcută. De asemenea, există dotări legate de siguranță la care nu ar trebui să faci rabat în nicio situație. Alege mașini dotate cu ABS, anvelope de calitate, airbag-uri laterale și pentru cap pentru o expriență de condus cât mai ușoară și în siguranță. Poți alege și sisteme de păstrare automată a benzii și de frânare automată la viteze mici, dacă dispui de un buget mai generos și pui siguranța pe primul plan. Asistentul de unghi mort e din ce în ce mai popular ca dotare în ultimii ani, acesta averizându-te cu led în oglinda retrovizoare atunci când apare un obstacol în unghiul mort.

Există multe dotări care în final variază în funcție de bugetul tău și ce pui pe primul plan: în primul rând siguranța, în al doilea rând confortul, mai ales dacă petreci mult timp în mașină.
Gândește-te pe termen lung. Dacă vrei o mașină pentru următorii 5 ani, alegerea smart este o mașină nouă. Dacă vrei să-ți schimbi mașina în următorii 2-3 ani, alege una second hand.

Dacă alegi o mașină second hand, în primul rând trebuie să te uiți la kilometraj, pentru că acesta se traduce în uzură și, implicit, în mai multe posibile reparații de care vei avea nevoie. Un semnal de alarmă ar trebui să-ți apară atunci când vezi un anunț cu o mașină second hand cu un kilometraj mult prea mic în comparație cu anul de fabricație.

Verifică istoricul complet al mașinii prin aplicații de specialitate, unde poți introduce codul de pe șasiul mașinii și poți afla dacă a fost implicată în accidente majore. În final, cel mai bine e să cumperi doar de la firme de încredere și să mergi cu mașina într-un service ales de tine pentru o verificare.
Să zicem că ai trecut prin toți pașii: ai găsit mașina nouă sau second care are dimensiunile, dotările și motorizarea pe care ți-o dorești și se încadrează în bugetul tău. Ultima „probă” o reprezintă test drive-ul, pentru că deși mașina îți poate suna foarte bine pe hârtie, în final modul în care te simți la volan contează cel mai mult.

Indiferent ce alegi, sperăm să fii cât mai inspirat și să te bucuri de cele mai frumoase amintiri la drum alături de mașina ta!
card
Mulțumim, am primit cererea ta!

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!


BRD

*Rata dobânzii este cuprinsă între 6,45% și 15,54% și este oferită clienților în funcție de o serie de elemente avute în vedere în analiza cererii de credit, precum istoricul relației cu banca, vechimea și stabilitatea la locul de muncă, constanta veniturilor, existenta unui istoric de creditare și modul în care au fost rambursate creditele deținute până în prezent etc. 

Exemplu reprezentativ valabil la 10.01.2022, calculat pentru un credit de nevoi personale EXPRESSO, în valoare de 35.000 lei, acordat pe o perioadă de 5 ani și rambursat în 60 de rate lunare egale, cu încasarea venitului în cont BRD și contractarea unui pachet de produse și servicii: dobândă fixă de 7,99%/ an, DAE 9,73%, valoarea primei sume lunare de plată 741 lei, ulterior descrește ca urmare a diminuării primei de asigurare, valoarea totală plătibilă 43,793.66 lei, care include comision de analiză dosar 200 lei, administrare lunară cont curent asociat creditului zero lei (cost valabil pe perioada deținerii unui pachet de produse și servicii) și asigurarea de viaţă: 0,09% pe lună, percepută la soldul creditului (dacă optezi pentru asigurarea distribuită de BRD, în calitate de agent afiliat al Asiguratorului BRD Asigurări de Viață). În cazul în care renunți la pachetul de produse și servicii, comisionul de administrare lunară cont curent devine 5 lei.

Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale.