Formular de căutare

Sfaturi utile şi ghiduri

Află AICI ce credit ți se potrivește

Pentru că sunt diferite momente importante în viaţa ta când ai nevoie de un ajutor ferm şi imediat pentru ca proiectele tale să capete forma pe care ţi-o doreşti! Creditul bancar este un instrument extrem de util prin intermediul căruia se pun bazele unei relaţii de încredere de lungă durată între tine, ca debitor şi bancă, în calitate de creditor. Astfel, poţi obţine finanţare într-un termen relativ scurt, iar restituirea sumei de bani o vei face în mod constant pe parcurs.

În funcţie de destinaţia creditului, poţi să alegi cea mai potrivită ofertă. Un credit poate constitui obiectul unor acţiuni precum:

 • Finanţare: proiecte personale (vacanţe, călătorii, renovarea casei, tratamente medicale etc.), achiziţia unui autoturism, a unei locuinţe etc.
 • Refinanţare:
  • achitarea unui alt credit, cu scopul de a avea costuri mai mici, o rată mai mică sau pentru a obţine o sumă suplimentară;
  • regruparea mai multor credite deţinute într-unul singur, cu scopul de a gestiona mai uşor împrumutul: o singură bancă, o singură rată, o singură dată de scadenţă.

Pentru a aplica pentru un credit, trebuie să ai asupra ta doar câteva documente:

 • actul de identitate;
 • documente care atestă obiectul şi valoarea investiţiei, dacă este cazul.

Toate verificarile legate de veniturile tale salariale şi din pensii sunt realizate acum integral automat, fără a mai fi nevoie de adeverinţa de venit din partea angajatorului, pentru veniturile din salarii. Această procedură simplificată ne permite să îţi acordăm creditul mult mai rapid şi cu un număr minimum de documente. Numai în cazul în care informaţiile recuperate de la ANAF nu sunt complete, vom solicita documente justificative de venit.

 • La contractarea unui credit, îţi recomandăm să îţi domiciliezi veniturile la banca respectivă pentru uşurinţa achitării ratelor.
 • În plus, poţi beneficia în plus şi de alte oferte dedicate.
 • Pentru a te asigura că alegi cea mai potrivită ofertă pentru nevoile tale, ai posibilitatea de a simula singur, la tine acasă, condiţiile de contractare (tip de credit, tip de dobândă, suma credit, perioada de contractare) pe site-ul Băncii cu ajutorul simulatorului de credite.

Atenţie la suma de plată!

Atunci când contractezi un credit, pentru a şti exact cât ai de plată, trebuie să fii atent la: nivelul dobânzii şi la tipul de dobândă, la valoarea totală plătibilă de împrumutat (DAE), la suma lunară de plată şi evident la comisioane.

Dacă plăteşti o dobândă fixă, poţi să-ţi planifici de la început suma de rambursat pentru întreaga perioadă a creditului.

Dobânda variabilă se stabileşte în funcţie de indicele monetar IRCC (in cazul creditelor acordate in lei), respectiv / EURIBOR / LIBOR la 3 luni (pentru creditele acordate in valuta) şi de o marjă stabilită de bancă, fixă, pe toată durata creditului.

 • Indice monetar IRCC este calculat exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare la finalul fiecarui trimestru si aplicabil pentru trimestrul urmator. Acesta reprezinta  media aritmetica a ratelor de dobanda zilnice, publicate pe site-ul BNR si calculate ca medie ponderata a ratelor de dobanda cu volumele tranzactiilor de pe piata interbancara, determinate pentru trimestrul anterior.
 • Indicele monetar (EURIBOR/LIBOR) este specific monedei în care se face creditul (EUR/USD) şi reflectă rata dobânzii la care îşi oferă reciproc depozite, cele mai importante bănci care operează pe piaţa interbancară locală.
 • Acest tip de dobândă se actualizează periodic, în funcţie de evoluţia pieţei. Dobânda fiind absolut transparentă, o cunoşti încă de la început şi poţi astfel să-ţi calculezi în orice moment ratele aferente, accesând simulatorul de credite. În plus, în orice moment poţi solicita băncii eliberarea unui grafic de rambursare actualizat. In plus, banca iti va pune la dispozitie valoarea indicilor in unitati si pe paginile de internet.

Suma lunară de plată

 • rambursare în sume constante – presupune o etalare în timp a creditului, astfel încat plăteşti doar rata şi dobânda;
 • rambursare în sume descrescătoare – în primele luni, vei plăti sume mai mari, urmând ca acestea să descrească în mod progresiv până la sfârşitul perioadei de creditare, astfel încat ai de plătit mai puţină dobândă. Atenţie! În suma de plată pe care o ai de efectuat lunar sunt incluse capitalul, dobânda, comisioanele şi valoarea asigurării. În unele cazuri, poţi beneficia şi de o anumită perioadă de graţie, parţială (la capital) sau totală, în timpul căreia trebuie să plateşti numai dobânda şi comisioanele aferente creditului acordat. Ai grijă să efectuezi plăţile la timp, în ziua prevăzută pentru scadenţă deoarece în caz contrar, vei suporta dobânda penalizatoare. Dacă întârzii mai mult de 30 de zile, situaţia ta va fi transmisă Biroului de Credit, care îţi poate restricţiona accesul la un nou credit o perioadă lungă de timp.

DAE (dobânda anuală efectivă)
Dacă vrei să ştii cu exactitate cât ai de plată, trebuie să ai o imagine clară nu numai asupra dobânzii, ci mai ales asupra dobânzii anuale efective (DAE) deoarece aceasta din urma înglobează tot ce ai de plată: dobânda, comisionul de analiză a dosarului de credit şi comisionul de administrare a creditului.

Taxe şi comisioane
Pentru creditul pe care îl obţii, cunoşti comisioanele chiar de la început. Acestea sunt indicate în contractul de credit şi nu se pot modifica. De asemenea, pe parcursul derulării creditului, nu există alte costuri suplimentare, decât cele menţionate în Contract.

Valoarea totală plătibilă de împrumutat
La sfârşitul perioadei de creditare, valoarea totală pe care o vei avea de plătit va include toate sumele lunare de plată.


Asigurarea: instrument de protecţie

Pentru a te proteja pe tine sau pe cei dragi în caz de evenimente neprevăzute, poţi încheia o asigurare. Astfel, societatea de asigurări îţi este alături atunci când îţi este mai greu şi te despăgubeşte pe perioada derulării creditului pentru riscurile specifice acoperite prevăzute în contract.

Ce tipuri de asigurare poţi încheia?

 • de viaţă – oferă acoperire în caz de somaj, incapacitate temporară de muncă, invaliditate, deces;
 • CASCO – asigură protecţia autovehiculelor în caz de avarie şi furt;
 • imobil – oferă acoperire pentru incendiu şi alte calamităţi (toate riscurile).

Vino să ne cunoaştem!

Pentru mai multe detalii privind oferta de credite BRD, te invităm să ne contactezi:

În unităţile BRD, consilierii noştri specializaţi te aşteaptă pentru a-ţi oferi mai multe detalii.

Telefonic, de luni până duminică între orele 08:00 - 22:00, apelând serviciul MyBRD Contact la numerele de telefon:

 • 0800 803 803 (apel gratuit în reţeaua Romtelecom)
 • 021 302 61 61 (număr cu tarif normal) sau
 • *BANCA (*22622 - apel cu tarif normal în reţelele Orange şi Vodafone)

Prin acest serviciu poţi solicita consiliere, dar şi analiza de preacceptare a creditelor Prima Casă prin telefon, obţinând pe loc răspuns la solicitarea lor de credit.

Prin e-mail la mybrdcontact@brd.ro