Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

BRD este liderul pietei de factoring din Romania, cu o cota de piata de 34% si cifra de afaceri de 918 mil. EUR in 2013

17 Apr 2014

BRD si-a consolidat in 2013 pozitia de lider al pietei romanesti a factoringului, mentinandu-se pe primul loc atat din perspectiva volumului operatiunilor - 918 milioane EUR - , cat si a calitatii serviciilor. BRD este cel mai titrat jucator pe piata factoringului, clasandu-se in ultimii cinci ani  pe pozitii fruntase in clasamentele organizatiei Factors Chain International. In anul 2013, banca a ocupat locul 3 la categoria „Consistency in overall performance as Export Factor & Import Factor in the last five years”.
 
“Aceste rezultate demonstreaza capacitatea noastra de a dezvolta business-ul pe acest segment de activitate, concomitent cu preocuparea pentru calitate. In contextul dificil al anului 2013, marcat de cea mai mare crestere a numarului insolventelor din ultimii 10 ani, am reusit sa obtinem o cifra de afaceri ridicata, in special datorita calitatii si stabilitatii portofoliului nostru de clienti”, a declarat Anca Dogaru, Directorul de factoring al BRD.
 
Operatiunile de factoring intern detin si in 2013 ponderea cea mai importanta, 76%, in timp ce operatiunile de factoring de export reprezinta 19%, iar cele de import, 5%. Comparativ cu 2012, operatiunile de factoring intern s-au stabilizat, cele de factoring de export au crescut cu 6%, iar volumele aferente factoringului de import au scazut cu 4%. “Maturizarea si stabilizarea portofoliului se remarca si la nivelul tipului de operatiuni: cu regres si fara regres, unde cea mai mare pondere, de 78%, o detin operatiunile fara regres. Aceasta structura demonstreaza capacitatea noastra de a prelua in continuare riscul de neplata al debitorilor cedati in cadrul operatiunilor de factoring fara regres, in ciuda  climatului economic fragil, printr-o monitorizare atenta a riscurilor combinata cu preocuparea de a gasi cele mai bune solutii, adaptate nevoilor clientilor, fie ca vorbim despre IMM-uri sau despre mari companii multinationale”, spune Anca Dogaru. Prin factoring fara regres, clientii beneficiaza de o solutie care acopera nevoi diverse, in functie de profilul companiei: finantare flexibila corelata cu volumul vanzarilor, gestiune profesionista a creantelor si asigurare impotriva riscului de neplata in situatii de insolventa sau de neplata prelungita a debitorilor.
 
Prin operatiuni de tip reverse factoring si implicit prin parteneriatele incheiate intre BRD si companiile care doresc sa implementeze programe de finantare a furnizorilor, relatia dintre un cumparator si furnizorii sai capata valente noi, transformandu-se intr-o solutie win-win: optimizarea capitalului si fidelizarea furnizorilor din perspectiva cumparatorului si accesul la o sursa de finantare sigura, stabila si in conditii preferentiale pentru furnizori. In 2013, peste 450 de clienti au apelat la operatiunile de factoring ale BRD, banca gestionand peste 1.800 de relatii vanzator-cumparator si aproximativ 255.000 de facturi. Pe sectoare de activitate, portofoliul prezinta o buna dispersie: constructii (27%), industria metalurgica (17%), masini si echipamente (14%), comert (13%).
 
„Primele trei luni ale anului 2014 arata ca factoringul continua sa ramana o optiune pentru companiile din tara noastra,  cifra de afaceri din operatiuni de factoring inregistrand o crestere cu 6% fata de trimestrul 1 al anului 2013”, spune Anca Dogaru.
 
BRD este prima banca din Romania care a introdus in oferta sa, in 1993, operatiunile de factoring, afiliindu-se in acelasi an la Factors Chain International. In anul 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline in aceasta organizatie, iar din 2011 este membru fondator al Asociatiei Romane de Factoring si membru in Comitetul Director al acesteia.
 
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 900 milioane de euro in 2013, BRD este liderul pietei de factoring din Romania.
 
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:

Articole asemănătoare

BRD LANSEAZĂ CANALUL DE VÂNZARE ONLINE PENTRU CREDITELE APIA DESTINATE MICILOR FERMIERI

Continuând politica de susținere a sectorului agricol si parteneriatul său cu APIA, BRD pune la disp...

află detalii

REZULTATELE GRUPULUI BRD PENTRU PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024

REZULTATELE GRUPULUI BRD PEntru PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2024: PERFORMANȚĂ DINAMICĂ PE TOATE LI...

află detalii